Oznámení o nedostatku - přehled, formuláře IRS, možnosti

Oznámení o nedostatku je zákonné oznámení, které zasílá Internal Revenue Service (IRS) daňovému poplatníkovi, pokud je v daňovém přiznání nesrovnalost. Doklad je vydán, když IRS navrhne změnu daňového přiznání daňového poplatníka, protože zjistil, že předložené informace neodpovídají informacím zachyceným v jejich evidenci. Oznámení je zasláno dříve, než IRS vyhodnotí daňového poplatníka pro další typy daní, jako je daň z příjmu právnických osob vs. daň z příjmů fyzických osob. V tomto článku se budeme zabývat daní z příjmů právnických osob a fyzických osob. Daň z příjmů právnických osob je výdaj podniku (odliv hotovosti) vybíraný vládou, daň z nemovitostí, spotřební daně atd.

Oznámení o nedostatkuZdroj

Oznámení o nedostatku se spustí, když podatel třetí strany - například zaměstnavatel nebo finanční instituce - předloží informace včetně výdajů Výdaje Výdaje jsou druhem výdajů, které procházejí výkazem zisku a ztráty a odečtou se z výnosů, aby se dosáhlo čistého zisku. Vzhledem k principu akruálního účetnictví jsou náklady účtovány v okamžiku jejich vzniku, nikoli nutně v okamžiku jejich úhrady. , příjem nebo jiná částka daně IRS jménem daňového poplatníka a informace neodpovídají informacím nahlášeným daňovým poplatníkem.

Jakmile jsou informace přijaty, IRS upraví výši splatné daně podle informací poskytnutých filerem třetí strany. Oznámení o nedostatku slouží jako první krok ke sladění nedostatku informací v záznamech daňových poplatníků IRS.

souhrn

  • Oznámení o nedostatku je zákonné oznámení zaslané Internal Revenue Service, když se výnos daňového poplatníka neshoduje se záznamy IRS.
  • Oznámení je zasláno, když třetí strana - například zaměstnavatel nebo banka - předá úřadu IRS informace, které neodpovídají informacím poskytnutým daňovým poplatníkem.
  • Daňový poplatník je povinen odpovědět na oznámení do 90 dnů ode dne oznámení.

Co je oznámení IRS CP3219A?

Oznámení IRS CP3219A je oficiální název oznámení o nedostatku a rozděluje způsob výpočtu výše nedostatku a veškeré úpravy, které IRS navrhuje provést v daňovém přiznání daňového poplatníka. Obvykle před odesláním oznámení o nedostatku IRS odešle oznámení CP2000, což je předběžné oznámení o rozporu mezi informacemi oznámenými daňovým poplatníkem a informacemi předloženými třetí stranou.

Pokud daňový poplatník nereaguje na předběžné oznámení, pošle IRS oznámení CP3219A s podrobnými informacemi o tom, jak byla vypočítána dodatečná daň a úpravy, které je třeba provést.

Oznámení se odešle, když daňový poplatník nahlásil nebo zaplatil nesprávnou částku daní a IRS poskytne rozpis výše daní, které dluží IRS. Oznámení nemusí vždy vést k dalším daním a IRS může určit, že daňový poplatník nadhodnocoval své příjmy, a IRS dluží daňovému poplatníkovi vrácení peněz.

Oznámení o nedostatku umožňuje daňovému poplatníkovi 90 dnů ode dne odeslání oznámení vznést námitku proti vyměření daně u daňového soudu. Před uplynutím 90 dnů je IRS zakázáno zahájit jakoukoli inkasní aktivitu nebo posouzení dlužných daní. V oznámení o nedostatku musí být uveden poslední den, kdy je třeba podat návrh u daňového soudu.

Co je formulář IRS 5564?

Formulář IRS 5564 je zahrnut, když federální daňová agentura zasílá oznámení IRS CP3219A. Formulář je znám jako Oznámení o vzdání se nedostatku a používá se, když daňový poplatník nemá námitky proti návrhu IRS. Pokud daňový poplatník s návrhem IRS souhlasí, je povinen podepsat výjimku a zaslat ji IRS.

Pokud daňový poplatník nepodepíše formulář o vzdání se práva nebo nepodá návrh u daňového soudu do 90 dnů, IRS posoudí dodatečné daně, pokuty a úroky uvedené v oznámení o nedostatku a pošle daňový poplatník daňový doklad.

Pokud daňový poplatník souhlasí s návrhem IRS, ale má další informace, například žádosti o příjmy a výdaje, je povinen upravit původní daňové přiznání pomocí formuláře 1040-X.

Možnosti, když daňový poplatník nesouhlasí s oznámením o nedostatku

Níže je uvedeno několik možností, které může daňový poplatník využít, pokud nesouhlasí s návrhem IRS:

Podejte návrh u amerického daňového soudu

První možností je vznést námitku proti nároku podáním návrhu u daňového soudu do 90 dnů ode dne zaslání oznámení o nedostatku. Daňový soud je povinen přehodnotit daňovou povinnost Splatná daň z příjmů Splatná daň z příjmů je pojem, který se vztahuje k daňové povinnosti obchodní organizace vůči vládě, kde působí. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale za současný závazek navržený IRS. Během období přezkumu je IRS zakázáno posuzovat daňového poplatníka nebo vymáhat vymáhání daňových dluhů.

Podejte odvolání

Daňový poplatník může také vznést námitku proti daňovému návrhu tím, že při podání odvolání poskytne IRS písemné prohlášení. Písemné prohlášení by mělo obsahovat další informace podporující jejich případ, včetně záznamů o příjmech a výdajích za daňový rok.

Daňový poplatník může také požádat třetí stranu, která poskytla informace - například zaměstnavatele nebo finanční instituci - o uložení pozměněných záznamů, které uvádějí správné informace o příjmech daňového poplatníka za daný rok.

Volejte IRS

Daňový poplatník může také zavolat na IRS pomocí čísla uvedeného v oznámení a hovořit přímo se zástupcem IRS. Mohou klást otázky, proč obdrželi oznámení, a poskytnout informace pro nesprávné hlášení v daňovém přiznání.

Poskytování informací po telefonu však nestačí a daňový poplatník bude i nadále muset tyto informace poskytnout zasláním podepsaného písemného prohlášení s vysvětlením nesouhlasu s návrhem.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Upravený hrubý příjem (AGI) Upravený hrubý příjem (AGI) Upravený hrubý příjem (AGI) se týká celkového hrubého příjmu jednotlivce sníženého o konkrétní odpočty. AGI je výchozím bodem pro výpočet splatné daně z
  • Upravené přiznání Upravené přiznání Upravené přiznání se používá k opravám daňového přiznání z předchozího roku, aby poskytly reprezentativně věrnější informace. Pozměněný výnos
  • Formulář 1040EZ Formulář 1040EZ Formulář 1040-EZ je typ amerického federálního formuláře daně z příjmu, který byl nabízen Internal Revenue Service (IRS) až do daňového roku 2017. Mnoho amerických daňových poplatníků použilo tento formulář k podání a nahlášení své federální daně z příjmu pro rok. Formulář 1040-EZ byl spolu s formulářem 1040-A ukončen v roce 2018.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found