Předané závazky - přehled, jak fungují, typy

Forwardový závazek označuje smluvní dohodu mezi dvěma stranami o provedení plánované transakce, tj. Transakce v budoucnosti. Forwardové závazky se liší z hlediska jejich struktury a přesného mechanismu uzavírání smluv. Některé běžné forwardové závazky jsou forwardové kontrakty, futures kontrakty Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. a vymění.

Předběžné závazky

Jak fungují

Pokud mají dvě strany v úmyslu uzavřít nebo vypořádat transakci v budoucnu, uzavřou buď výslovně, nebo implicitně závazek forwardu. Základním principem pohánějícím všechny budoucí závazky je přání transakčních stran zprostředkovat úroveň rizika spojeného s transakcí, která má být provedena.

Forwardové závazky jsou povinny výhradně specifikovat uvažovanou transakci a všechny podrobnosti spojené se stejnou transakcí, včetně zboží nebo služby, která se kupuje a prodává, ceny, metrických množství, způsobu platby, data platby, způsobu dodání, data dodání atd. Forwardové závazky jsou obchodovatelné ve formě kontraktů na devizových trzích nebo přes přepážku (OTC) Over-the-Counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální směny a bez dohledu burzovního regulátora. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. trhy.

Druhy budoucích závazků

Forwardové závazky se liší z hlediska jejich struktury a přesného mechanismu uzavírání smluv. Zahrnují forwardové kontrakty, futures kontrakty a swapy.

1. Forwardová smlouva

Forwardová smlouva Forwardová smlouva Forwardová smlouva, často zkrácená jen na „forward“, je dohoda o koupi nebo prodeji aktiva za určitou cenu k určitému datu v budoucnosti, není obchodovaná a je spíše dohodou mezi dvěma transakcemi večírky. Určuje totožnost kupujícího, prodávajícího, cenu transakce (nebo ceny) a datum transakce.

2. Futures kontrakt

Futures kontrakt je velmi podobný forwardovému kontraktu s tím rozdílem, že s ním lze obchodovat na organizované burze. Futures kontrakt také specifikuje totožnost kupujícího prodávajícího, transakční cenu (nebo ceny) a datum transakce. Převážná většina transakcí na trzích s futures však zahrnuje strany, které nemají v úmyslu transakci nikdy dokončit (tj. Kdykoli převezmou dodávku zboží).

3. Zaměnit

Swap je typ forwardového závazku, který uzavírají strany, které souhlasí s výměnou opakujících se transakcí, řady forwardových kontraktů nebo budoucích peněžních toků. Je přizpůsobitelné přizpůsobit se požadavkům transakčních stran s ohledem na druh transakce. Swapy nejsou obchodovatelné, protože jsou mimo pult, soukromé smlouvy / dohody.

Výhody budoucích závazků

Forwardové závazky nabízejí následující výhody:

1. Jistota

Forwardové závazky mají výhodu jistoty a bezpečnosti při provádění transakce. Je od nich požadováno, aby výhradně specifikovali všechny podrobnosti plánované transakce. Protože každý detail týkající se budoucnosti je již dohodnut v současnosti, je dosaženo pocitu bezpečí a jistoty a všechny spekulace týkající se nepředvídaných událostí nebo nejistoty Nejistota Nejistota jednoduše znamenají nedostatek jistoty nebo jistoty události. V účetnictví se nejistota týká neschopnosti předpovědět důsledky nebo je vyloučena z transakce.

2. Nákladové výhody

Forwardové závazky umožňují zúčastněným stranám uzavřít aktuální úrokové sazby, se kterými se bude v budoucnu obchodovat. Poskytuje zúčastněným stranám zásadní nákladovou výhodu, protože jsou vyloučeny faktory spekulací a nejistoty spojené s budoucími směnami a úrokovými sazbami, a tudíž i možnost cenové volatility v budoucnosti.

3. Zabezpečení

Jsou-li transakce dohodnuty v budoucnu, dává prodejci i kupujícímu pocit jistoty. Prodávající si je jistý skutečností, že obdrží platbu k určitému budoucímu datu, a kupující dostane jistotu, že bude informován o platbě, která má být provedena v budoucnu. Kupující také dostává dost času na to, aby zajistil prostředky na transakci, která se v budoucnu jistě stane.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Swap úvěrového selhání Swap úvěrového selhání Swap úvěrového selhání (CDS) je druh úvěrového derivátu, který poskytuje kupujícímu ochranu před selháním a dalšími riziky. Kupující CDS provádí pravidelné platby prodejci až do data splatnosti kreditu. V dohodě se prodávající zavazuje, že v případě prodlení emitenta dluhu zaplatí prodávající kupujícímu veškeré pojistné a úroky
  • Futures a forwardy Futures a forwardy Futures a forwardy (běžně označované jako futures a forwardy) jsou smlouvy, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizikům nebo spekulacím. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv.
  • Strike Price Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena.
  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found