Pojištění proti vandalismu a škodlivému jednání (VMM) - přehled

Pojištění proti vandalismu a škodlivému zneužití (VMM) je druh pojištění majetku, které kryje škody na částech pojištěné budovy nebo osobního majetku, za které je pojistník odpovědný. Pojištění VMM je ideální pro budovy, které zůstávají po delší dobu neobsazené, a je vhodné pro kostely, školy a komerční budovy. Komerční nemovitosti REIT Komerční nemovitosti REIT jsou trusty investující do nemovitostí, které se specializují na komerční nemovitosti. REIT fungují jako podílové fondy, kde investují. Vzhledem k tomu, že struktury zůstávají po dlouhou dobu neobsazené, jsou zranitelné vůči vandalismu.

Pojištění proti vandalismu a škodlivému jednání (VMM)

Většina pojistných smluv majitelů domů a komerčních pojištění obsahuje vandalismus a škodlivou neplechu jako některá z rizik krytých touto pojistkou. Při pohledu na možnosti pojistného krytí by majitelé nemovitostí měli usilovat o komplexní krytí, které jako jednu z krytých rizik uvádí vandalismus a škodlivou neplechu.

Například komerční budovy umístěné v ulicích s vysokým provozem nebo v oblasti náchylné k vandalismu by měly zvážit získání VMM, protože škoda může poškodit reputaci podniku a způsobit obrovské náklady v podobě oprav.

souhrn

  • Pojištění proti vandalismu a škodlivému zneužití (VMM) chrání pojistníka před ztrátami způsobenými úmyslnými vandalskými činy.
  • Tato politika se vztahuje na škody na částech pojištěné budovy a osobního majetku v majetku.
  • Pojištění VMM je zahrnuto ve většině pojistných smluv komerčních a majitelů domů.

Pochopení vandalismu a pojištění pro případ škodlivého úrazu

Vandalismus je záměrné poškození majetku jiné osoby způsobené zničením. Mezi příklady vandalismu patří stříkání graffiti na stěny, děrování otvorů ve zdi atd. Na druhé straně škodlivou neplechem je škoda na majetku způsobená zlobou nebo nenávistí.

I když je vandalismus úmyslným poškozením majetku, zničení způsobené zlomyslnou neštěstí možná nebylo zamýšleno. Zpočátku pojišťovny Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku. poskytovala krytí škod způsobených vandalismem a byla rozšířena o škodlivé úmysly, aby poskytla širší pokrytí škod, které vandalismus nepokryl.

Pojištění proti vandalismu a škodlivému zneužití kryje škody na komerční budově nebo prostorách, za které je pojistník odpovědný, a na jakémkoli osobním majetku v kryté budově. Velké množství škod na majetku zaznamenaných ve Spojených státech bylo spojeno s rozzlobenými bývalými manželi, kteří se snažili pomstít tím, že způsobili škodu na majetku.

Nemovitosti, které jsou neobsazeny po delší dobu během dne, často nesou vyšší odpočitatelnost kvůli vysokému riziku a frekvenci ztráty. Přestože VMM může být poskytován jako samostatná zásada, může být zapsán jako potvrzení zásady pro příslušný typ nebezpečí.

Na co se nevztahuje VMM?

Pojištění proti vandalismu a škodlivému zneužití se může uplatnit pouze v určitých případech. Krytí nemusí platit, pokud byla pojištěná nemovitost neobsazena déle než 60 dnů. Volné místo znamená, že majitel v daném období v domě nebýval a prostory byly v podstatě bez osobního majetku, který je ideální k užívání.

Pokud vlastník nemovitosti není přítomen po delší dobu, měl by přijmout další opatření, která vandalům znesnadní přístup k nemovitosti nebo se dopustí vandalismu. Například instalace sledovacích kamer a najímání bezpečnostních pracovníků k hlídání prostor může působit jako odstrašující prostředek proti vandalským činům.

Vandalismus a zlomyslné neplechy také nemusí platit, pokud škoda nebo ztráty způsobené vandalismem byly způsobeny jednáním pojištěného. to znamená, že pokud dojde ke zrušení manželství, měl by pojistník pojistku okamžitě aktualizovat tak, aby odrážela změny v seznamu pojištěných osob.

Pokud se nespokojený partner vrátí do pojištěných prostor a způsobí škody na budově nebo osobním majetku, je nepravděpodobné, že by politika platila, protože škoda je způsobena pojištěným na jiné osobě.

Vytvoření nároku VMM

Pokud vlastník nemovitosti utrpí škodu nebo ztrátu kvůli vandalismu a zlomyslnému neplechu, existuje několik opatření, která by vlastník nemovitosti měl podniknout.

Nejprve, jakmile dojde ke škodě, vlastník nemovitosti by měl podat policejní zprávu a zpráva by měla obsahovat informace o všech věcech, zařízeních a vybavení, které byly v pojištěném majetku poškozeny.

Majitel nemovitosti by měl pořídit fotografie poškozených věcí, aby se choval jako záznam, což může pojišťovna požadovat při hodnocení rozsahu způsobených škod.

Majitel nemovitosti si může najmout licencovaného veřejného rozhodčího, aby připravil rozsah škod tím, že připraví odhady a soupisy k určení celkové hodnoty škod. Rozsah škody je přiložen k policejní zprávě a je vyžadován při podání žaloby u pojišťovny.

Po podání žádosti mohou někteří pojistitelé úmyslně zamítnout, zpozdit nebo zpochybnit žádost o vandalismus a škodlivou újmu. Když pojistník předloží pojistnou událost, očekává, že pojistitel zahájí proces likvidace pojistných událostí v souladu s podmínkami uvedenými v pojistném dokumentu.

Někteří pojišťovny však mohou odložit nebo zamítnout výplatu platných škod bez konkrétního vysvětlení. Pokud pojistitel nemůže připsat škodu nebo ztrátu na majetku podvodům nebo trestným činům, pak má pojistník proti pojistiteli žalobu. Pojistník může podat stížnost na pojistitele prostřednictvím příslušného pojišťovacího orgánu v jejich státě.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Souhrnné pojištění Stop-Loss Souhrnné pojištění Stop-Loss Souhrnné pojištění Stop-Loss je druh pojištění, které chrání pojištěného, ​​pokud je celkový počet škod v rámci konkrétní pojistné položky
  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Tělo bylo vytvořeno
  • Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění Dobrovolné životní pojištění je politika finančního zabezpečení a ochrany, která poskytuje výplatu v hotovosti příjemci nebo příjemcům po smrti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found