Nepříznivé držení - přehled, jak to funguje, důležitost

Nepříznivé držení je právní zásada, která stanoví, že osoba může získat legální vlastnictví majetku někoho jiného. Aby to mohli udělat, potřebují po určitou dobu získat majetek nebo zůstat na něm. Typem nemovitosti je obvykle pozemek. Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

Nepříznivé držení

Je-li nepříznivé držení po splnění určitých požadavků a podmínek úspěšné, nebude existovat požadavek na kompenzaci vlastníkovi za tento majetek nebo obdržení jeho povolení. Nepříznivé držení je také známé jako práva squatterů.

souhrn

  • Nepříznivé držení je právní zásada, která stanoví, že osoba může získat zákonné vlastnictví k majetku někoho jiného. Myšlenka nepříznivého držení je důležitá, protože zajišťuje efektivní využívání půdy.
  • Anglický zákon o registraci pozemků z roku 2002 stanoví, že pokud půda nebude registrována po dobu deseti let, může nepříznivý vlastník požádat o nového registrovaného vlastníka.
  • Ve Spojených státech musí být splněno minimálně pět podmínek - skutečné držení, nepřátelské držení, otevřené a notoricky známé používání, nepřetržité používání a výlučné používání.

Jak funguje nepříznivé držení

Práva a podmínky pro dosažení nepříznivého držení se liší v závislosti na zemi. Například v USA existuje pět hlavních podmínek, které musí nepříznivý vlastník dodržovat, aby mohl úspěšně uplatnit nárok na vlastnictví cizího majetku.

Během procesu nepříznivého držení může původní majitel získat zpět svůj majetek prostřednictvím právních kroků. Anglické právo stanoví, že pokud původní vlastník neuplatní svá práva a nepokusí se v určité lhůtě svůj majetek získat zpět, toto právo ztratí a vlastník nemovitosti se stane nepříznivým vlastníkem.

V průběhu let však délka pravidel změnila legislativa. Například v USA se čas, který má původní majitel k dispozici, pohybuje mezi třemi a čtyřiceti lety, v závislosti na konkrétním státě.

Je důležité si uvědomit, že osobní majetek může být také nepříznivě vlastněn. Pravidla v takové situaci jsou však přísnější a obvykle upřednostňují bydlení u legálního vlastníka. Příkladem osobního majetku, který někdy čelí nepříznivému držení, je umělecké dílo Ocenění umění Ocenění umění je součástí finančního ocenění, které se zabývá odhadem reálné tržní hodnoty uměleckých děl. Praxe oceňování umění.

Nepříznivé držení v Anglii

Po přijetí zákona o registraci pozemků z roku 2002 v Anglii je iniciování nepříznivého držení majetku o něco obtížnější. Zákon stanoví, že pokud je pozemek neregistrovaný po dobu deseti let, může nepříznivý vlastník požádat o nového registrovaného vlastníka. Odtamtud registrátor upozorní osobu, která je v té době registrovaným vlastníkem titulu.

Pokud se registrovaný vlastník titulu nepokusí odmítnout nepříznivého držitele po dobu dvou let, lze titul převést. Zákon to stanovil tak, aby lidé neztratili titul, aniž by byli informováni o situaci.

Nepříznivé držení ve Spojených státech

Aby bylo možné získat nepříznivé držení, musí být splněno minimálně pět podmínek. Některé státy však přidaly další podmínky.

  1. Skutečné držení: Nepříznivý vlastník musí pozemek fyzicky využívat, nejen po něm chodit, tj. Sekat nebo sklízet.
  2. Nepřátelské držení: Nepříznivý vlastník musel použít pozemek bez souhlasu původního vlastníka.
  3. Otevřené a notoricky známé použití: Nepříznivý vlastník musí využívat majetek tak, aby byl viditelný. Je to tak, aby původní majitel mohl potenciálně dojít k závěru, že někdo může zahájit nárok.
  4. Kontinuální používání: Nepříznivý vlastník musí držet majetek nepřetržitě po celé období.
  5. Výhradní použití: Nepříznivým vlastníkem musí být výhradní uživatel. Pokud během období původní vlastník půdu užívá, nelze se domáhat nepříznivého držení.

Nepříznivé držení - podmínky v USA

Důležitost nepříznivého držení

Je třeba rozumět nepříznivému držení, protože jako vlastník nemovitosti si musíte být vědomi toho, co se může stát, pokud svůj pozemek nevyužíváte. Kromě toho, pokud máte zájem o konkrétní nemovitost, může být prospěšná znalost znalostí o předpisech nepoužívané nemovitosti, pokud se chcete stát zákonným vlastníkem.

Myšlenka nepříznivého držení je celkově důležitá, protože zajišťuje efektivní využívání půdy. Pokud zákonný vlastník nemovitost nevyužívá a je opuštěná, měl by mít někdo ochotný mít možnost převzít půdu a efektivně ji využívat.

Praktický příklad

Všimli jste si, že určitá oblast země byla nedotčena více než deset let. Rozhodnete se, že byste chtěli získat zákonné vlastnictví půdy a řádně ji využít těžbou této půdy.

Abyste byli úspěšní, vyhledejte, zda existují ještě další podmínky navíc k pěti základním podmínkám, které musíte splnit, abyste dosáhli nepříznivého držení. Kromě toho musíte vyhledat zákon ve vaší oblasti a určit, jak dlouho musí původní zákonný vlastník odmítnout váš pokus o vlastnictví nemovitosti.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Escheatment Escheatment Escheatment je proces, kterým jsou nevyzvednuté prostředky předávány státu. Každý rok zůstává mnoho bankovních účtů nevyzvednuto a vlastnosti jsou
  • Manželský majetek Manželský majetek Právní pojem manželský majetek označuje majetek, který je získán jednou nebo oběma stranami v průběhu manželství. Majetek, který drží
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found