Funkce INDIRECT - vzorec, příklady, jak používat nepřímo

Funkce INDIRECT je zařazena do seznamu funkcí vyhledávání a referenčních funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Převede textový řetězec na odkaz na buňku. Například pokud ve vzorci zadáme odkaz A1, Excel pochopí, že odkazuje na buňku A1. Pokud však daný odkaz na buňku má formu textového řetězce, musíme použít funkci NEPŘÍMÝ.

Ve finanční analýze je funkce užitečná, když importujeme data z externího zdroje a chceme převést odkaz sestavený jako text na řádný odkaz. Jinými slovy, funkce NEPŘÍMÝ nám pomáhá vytvořit odkaz na dynamickou buňku Excel nebo odkaz na rozsah namísto ručního zadávání odkazů do našich vzorců aplikace Excel Seznam funkcí nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel.

Vzorec

= NEPŘÍMÝ (ref_text, [a1])

Funkce INDIRECT používá následující argumenty:

  1. Ref_text (povinný argument) - Toto je text popisující odkaz.
  2. a1 (nepovinný argument) - Definuje styl odkazu ref_text. Může to být buď TRUE (označuje, že odkaz je ve stylu A1), nebo FALSE (označuje, že je odkaz ve stylu R1C1).

Když je argument a1 vynechán, přebírá výchozí hodnotu „TRUE“. Když je a1 nastaveno na FALSE, INDIRECT vytvoří odkaz ve stylu R1C1.

Jak používat funkci NEPŘÍMÝ v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad 1

Pokud chceme vytvořit řadu čísel jako {10; 20; 30; 40; 50}, můžeme použít vzorec založený na funkcích ROW a INDIRECT. Tato technika může být použita v maticových vzorcích, které potřebují numerické pole pro zpracování nějakého druhu.

Předpokládejme, že máme následující údaje:

 NEPŘÍMÁ funkce

Vzorec, který se má použít, je:

 NEPŘÍMÁ funkce - příklad 1

Po zadání vzorce musíme pole zobrazit pomocí klávesy F9. Výsledek získáme níže:

NEPŘÍMÁ funkce - příklad 1a

Nezapomeňte, že když je vzorec zadán do jedné buňky, Excel zobrazí pouze první položku v poli. Jak bylo uvedeno výše, musíme použít F9 na řádku vzorců, abychom viděli skutečný výsledek pole. V ideálním případě použijeme tento vzorec uvnitř vzorce většího pole zadaného pomocí příkazu Control + Shift + Enter.

NEPŘÍMÁ funkce - příklad 1b

Je třeba pamatovat na NEPŘÍMOU funkci

  1. #REF! error - Nastane, pokud daný ref_text není rozpoznán jako platný odkaz na buňku.
  2. Ve výchozím nastavení používá Excel styl odkazování na A1. Pokud chceme použít styl odkazování na R1C1, musíme to nastavit v nastavení aplikace.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně zrychlíte modelování aplikace Excel Doporučené postupy pro modelování aplikace Excel Následující doporučené postupy pro modelování aplikace Excel umožňují uživateli poskytovat nejčistší a nejpříjemnější prostředí pro modelování. Microsoft Excel je extrémně robustní nástroj. Naučit se stát se výkonným uživatelem aplikace Excel je téměř povinné pro osoby v oblasti investičního bankovnictví, podnikových financí a soukromého kapitálu. . Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Zkratky aplikace Excel pro Windows a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Certifikace finančního modelování Certifikace Progam FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found