Spořicí účet - přehled, výhody, jak otevřít

Spořicí účet je typický účet v bance nebo družstevní záložně Záložna Záložna je typ finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jsou to neziskové organizace, jejichž cílem je poskytovat vysoce kvalitní finanční služby, které jednotlivci umožňují vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze, když to bude potřeba. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká.

Od roku 2019 platí průměrný účet ročně mírně pod 1%. Existují spořicí účty, které nabízejí vyšší sazby, které zákazníkům umožňují rychleji zvýšit jejich úspory a zároveň udržet peníze na bezpečném místě.

Spořící účet

Proč si otevřít spořicí účet?

Obecně je vhodné vlastnit spořicí účet. Otevření je zdarma a většina bank a družstevních záložen umožňuje zákazníkům registrovat se a provádět transakce online.

1. Nabízí bezpečnost

Spořicí účet je nejbezpečnějším místem pro úsporu peněz. Spíše než přenášet spoustu peněz nebo je schovávat doma, mohou být peníze uloženy v bance. Peníze v hotovosti nebo doma se mohou velmi snadno ztratit. Je možné, že hotovost zmizí z domu nebo bude spálena ohněm. Pokud je však držena v bance, federální vláda ji zajišťuje, aby ji bylo možné získat zpět, pokud se stane něco hrozného.

2. Pomáhá dosáhnout cílů v oblasti osobních financí

Hotovost v ruce umožňuje jednotlivci velmi snadno utratit za věci, na které nemá rozpočet. Spořicí účet pomáhá lidem odložit nějaké peníze stranou, aby mohli dosáhnout svých finančních cílů.

Banky také top banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po průchodu zákona o Federálních rezervách z roku 1913 pomáhají zákazníkům dobře fungovat v jejich každodenních činnostech. Jednotlivec se může obejít bez bankovního účtu; vlastnictví však pomáhá vyhnout se impulzivním nákupům.

Banky navíc zákazníkům usnadňují přístup k jejich fondům. Jakmile tedy jednotlivec pocítí potřebu získat přístup k finančním prostředkům, vše, co musí udělat, je jít do banky a provést výběr nebo převést prostředky ze spořicího účtu na běžný účet. I když existují omezení týkající se převodů finančních prostředků, neomezený počet výběrů hotovosti lze provést prostřednictvím bankomatu nebo přepážky.

Úroky na spořicích účtech

Většina spořicích účtů akumuluje malé množství úroků. Jinými slovy, banky přidávají k úsporám svých zákazníků malé přírůstky, obvykle měsíčně. Úroková sazba nicméně závisí na stavu ekonomiky i na konkurenceschopnosti banky. Zatímco sazby nabízené bankami jsou obvykle mírně nad inflací Inflace Inflace je ekonomický koncept, který se týká zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). , existuje minimální riziko ztráty, protože peníze jsou dobře pojištěné. Malý zájem je také lepší než žádný zájem.

Chcete-li provést srovnání mezi sazbami v různých bankách, podívejte se na roční procentní sazbu (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z úvěru, nebo přijímat na vkladový účet. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze. každého účtu spolu s dalšími zásadními faktory, jako jsou poplatky a požadovaná výše vkladu.

Jak otevřít spořicí účet?

Proces otevření účtu netrvá déle než jednu hodinu. Ve většině případů to trvá jen několik minut a zákazník je nastaven na několik let. Pro zákazníky, kteří nechtějí navštívit banku, ale přesto chtějí účet, je další možností, jak to udělat online na notebooku nebo mobilním telefonu. Zde je postup, který je třeba dodržovat při otevírání spořicího účtu.

1. Porovnejte banky

Porovnejte různé banky kontrolou poplatků, sazeb a požadavků na minimální zůstatek. Spořicí účet negeneruje velký úrok, takže všechny poplatky zmizí z vložených peněz.

2. Zkontrolujte způsobilost (družstevních záložen)

Pro zákazníky, kteří dávají přednost družstevní záložně, je první věcí zkontrolovat způsobilost. Příslušné informace lze najít online nebo prostřednictvím rozhovoru se zákaznickým agentem družstevní záložny.

3. Shromážděte všechny osobní dokumenty

Před otevřením účtu je pro zákazníka nejlepší shromáždit všechna data, která banka bude potřebovat, jako je číslo sociálního zabezpečení, řidičský průkaz nebo vojenská identifikace.

Otevření účtu vyžaduje, aby měl zákazník více než 18 let. Požadavky se však v jednotlivých bankách liší, proto je nejlepší se obrátit na zástupce zákaznického servisu.

4. Otevřete a financujte účet

Jakmile najdete správnou družstevní záložnu nebo banku, otevřete si účet, který lze snadno spravovat nebo do něj vložit peníze. Účty s vyšší úrokovou sazbou vyhovují zákazníkům, kteří provádějí značně velké vklady.

Po nastavení účtu je posledním krokem obvykle jeho financování z nějakých peněz. Lze to provést okamžitě nebo v době, kdy je zákazník schopen to udělat.

Zákazníci, kteří vlastní podstatná aktiva, mohou mluvit se zástupcem oddělení služeb zákazníkům a zjistit, co banka může nabídnout. Prezident banky by mohl být za rohem a takové setkání obvykle skončí v dobrém. Pokud banka výběru zní trochu neznámě, vždy je nejlepší je vyhledat a zjistit, zda jsou pojištěni.

Závěrečné slovo

Spořicí účet je dobrý nápad, zejména pro jednotlivce s finančními cíli. Se spořicím účtem je snadné schovat hotovost, která není okamžitě nutná. Banky nebo družstevní záložny poskytují jednotlivcům bezpečné místo pro uložení jejich peněz.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Běžný účet Běžný účet Běžný účet je druh vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají ve finančních institucích za účelem výběru a vkladu peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům.
  • Nečinná hotovost Nečinná hotovost Nečinná hotovost je, jak naznačuje fráze, hotovost, která je nečinná nebo není používána způsobem, který může zvýšit hodnotu podniku. Znamená to, že peníze nevydělávají úroky z úspor nebo běžného účtu a nevytvářejí zisk ve formě nákupu aktiv nebo investic. Hotovost jednoduše sedí ve formě, kde se neoceňuje.
  • Osobní finance Osobní finance Osobní finance jsou proces plánování a řízení osobních finančních aktivit, jako je vytváření příjmů, utrácení, spoření, investování a ochrana. Proces správy osobních financí lze shrnout do rozpočtu nebo finančního plánu.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found