Goldman Sachs - přehled, obchodní segmenty, historie, vedoucí pracovníci

Goldman Sachs Group, Inc. je nadnárodní investiční banka Bulge Bracket Investment Banks Bulge Bracket investiční banky jsou přední světové investiční banky. Seznam zahrnuje společnosti jako Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML a JP Morgan. Co je to Bulge Bracket Investment Bank a kterou založil v roce 1869 Marcus Goldman. Sídlí na 200 West Street na Lower Manhattanu v New Yorku (obrázek níže) a k 30. prosinci 2016 provozuje kanceláře ve více než 30 zemích. Goldman Sachs nabízí správu aktiv, fúze a akvizice Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, zprostředkování a služby upisování zabezpečení Initial Public Offering (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Rovněž poskytuje pravidelné bankovní služby prostřednictvím své banky GS Bank USA. Společnost poskytuje služby prostřednictvím svých čtyř segmentů: investiční bankovnictví, správa investic, investování a půjčování a institucionální klienti.

Kancelářská budova skupiny Goldman SachsGoldman Sachs Tower. Zdroj: wikicommons

Během globální finanční krize v roce 2008 byla Goldman Sachs jednou ze společností, které utrpěly obrovské ztráty v důsledku svého zapojení do sekuritizace během hypotéční krize s rizikovými hypotékami. Společnost získala investici ve výši 10 miliard USD od amerického ministerstva financí v rámci programu TARP (Troubled Asset Relief Program). Použila vládní investici na přestavbu svého podnikání a půjčka byla splacena v červnu 2009.

Historie společnosti Goldman Sachs

Společnost Goldman Sachs byla založena v roce 1869 Marcusem Goldmanem, učitelem bavorské školy, který emigroval do Spojených států v roce 1848. Goldmanův zeť, Samuel Sachs, nastoupil do společnosti v roce 1882. V roce 1885 se podnikání rozšířilo na partnerství, když společnost Goldman's syn Henry a zeť Ludwig Dreyfus vstoupil do společnosti. Goldman Sachs se stala jednou z prvních firem, které nabízejí podnikatelům financování komerčních papírů. Společnost vstoupila na newyorskou burzu v roce 1896. Za dva roky společnost rychle rostla a zvýšila svůj kapitál na 1,6 milionu dolarů. Společnost vydala první IPO v roce 1906, kdy vzala veřejnost společnosti Sears, Roebuck and Company. Goldman také pomohl F.W. Woolworthovi a společnosti Continental Can zveřejnit prostřednictvím IPO.

Goldman Sachs otevírá londýnskou kancelář

V průběhu let se společnost Goldman Sachs prostřednictvím akvizic a expanzí prosadila jako lídr na trhu ve finančním odvětví. Společnost založila společnost Goldman Sachs Trading Corp v roce 1928 jako uzavřený fond, ale v následujícím roce selhala během burzy cenných papírů v roce 1929. V roce 1970 založila společnost Goldman Sachs první mezinárodní kancelář v Londýně ve Velké Británii. V roce 1972 také vytvořila divizi soukromého bohatství a fixního příjmu, aby rozšířila svůj dosah ve Velké Británii. V roce 1981 získala komoditní obchodní společnost J. Aron & Company, která se zabývala drahými kovy, kávou a směnárnami. Akvizice pomohla společnosti Goldman Sachs proniknout na jihoamerický trh, což pomohlo urychlit růst v pozdějších letech. V roce 1986 založila společnost Goldman Sachs Asset Management, společnost, která dnes spravuje své podílové a zajišťovací fondy.

Goldman Sachs ve finanční krizi

Během finanční krize byla společnost Goldman Sachs jednou z firem, které těží z výpomoci finančních institucí USA v rámci finančních institucí v rámci programu TARP (Troubled Asset Relief Program). V roce 2008 společnost obdržela investice 10 miliard USD od společnosti Gold Treasury. Společnost Goldman splatila investici s 23% procentním podílem v podobě 318 milionů USD v preferovaných dividendách a 1,418 miliardy USD v opčních splátkách.

Obchodní segmenty společnosti Goldman Sachs

Společnost provozuje několik obchodních segmentů, včetně:

Investiční bankovnictví Goldman Sachs

Divize investičního bankovnictví IBD - divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro divizi investičního bankovnictví v rámci celkové investiční banky. IBD odpovídá za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic, které v roce 2015 představovaly 21% celkových výnosů společnosti. Zahrnuje finanční poradenství a upisování. Finanční poradenství zahrnuje poradenské úkoly týkající se fúzí a akvizic, restrukturalizace, činnosti podnikové obrany, řízení rizik a transakce s deriváty souvisejícími s těmito poradenskými úkoly. Jako upisovatel Goldman Sachs nabízí veřejné nabídky a soukromé umístění, včetně místních a přeshraničních transakcí, jakož i derivátové transakce uzavřené s veřejnými a soukromými klienty v souvislosti se službami upisování. Společnost se v 80. letech prosadila jako jedna z nejlepších společností zabývajících se fúzí a akvizicemi tím, že svým klientům radila, jak se vyhnout nucenému nepřátelskému převzetí.

Správa investic společnosti Goldman Sachs

Segment správy investic představoval v roce 2015 18% celkových výnosů společnosti. Poskytuje služby investičního poradenství a finančního plánování a investiční produkty, jako jsou akcie a pevné výnosy, které jsou rozloženy ve všech hlavních třídách aktiv do velké skupiny jednotlivců a institucí . Investiční produkty jsou nabízeny prostřednictvím samostatně spravovaných účtů, soukromých partnerství, vzájemných fondů a dalších struktur. Služby finančního plánování zahrnují plánování důvěry a majetku, charitativní dary, daňové plánování a správu příjmů. Převážná část výnosů v tomto segmentu pochází ve formě poplatků za správu a transakčních poplatků.

Investice a půjčky se společností Goldman Sachs

Segment Investice a půjčky představoval 16% celkových výnosů společnosti Goldman v roce 2015. Zahrnuje dlouhodobé investování a půjčování různých aktiv, jako jsou dluhové cenné papíry, půjčky, nemovitosti a veřejné a soukromé kapitálové cenné papíry. Goldman Sachs může investovat přímo do veřejně a soukromě obchodovaných cenných papírů prostřednictvím svých investičních fondů nebo pomocí fondů spravovaných třetími stranami. Financuje své korporátní i individuální klienty prostřednictvím bankovních půjček, cenných papírů zajištěných hypotékou a osobních půjček.

Institucionální klienti a Goldman Sachs

Segment institucionálních klientů představoval nejvyšší procento výnosů, 45%, v roce 2015, ale od té doby poklesl na 18% od roku 2017. Klientské služby jsou poskytovány podle třídy aktiv. Zahrnuje činnosti získávání klientů v hotovostních i derivátových produktech pro úrokové produkty, úvěrové produkty, hypotéky, měny a komodity.

Mezi úrokové produkty patří státní dluhopisy, smlouvy o zpětném odkupu, úrokové swapy a opce. Úvěrové produkty zahrnují podnikové cenné papíry investičního stupně, úvěrové deriváty, EFT, cenné papíry s vysokým výnosem, dluhy rozvíjejících se trhů a nouze a komunální cenné papíry. Hypotéka zahrnuje hypoteční cenné papíry, půjčky a deriváty a jiné cenné papíry zajištěné aktivy, půjčky a derivátové produkty. Měnové produkty zahrnují měnové opce a spot / forwardy, zatímco komodity zahrnují komoditní deriváty a někdy fyzické produkty, jako jsou ropné produkty a kovy.

Obchodní segmenty společnosti Goldman Sachs

Klíčoví manažeři společnosti Goldman Sachs

Lloyd C. Blankfein - generální ředitel a předseda představenstva

Lloyd Blankfein je současným generálním ředitelem a předsedou představenstva Goldman Sachs od roku 2006. Do společnosti nastoupil v roce 1982, kdy společnost Goldman Sachs získala společnost J. Aron & Co pro obchodování s komoditami, kde pracoval jako prodejce drahých kovů. Blankfein řídil divizi měny a komodit společnosti Goldman Sach v letech 1994 až 1997 a v letech 2002 až 2004 se stal místopředsedou divize měn a komodit s pevným výnosem. Je jedním z nejlépe placených vedoucích pracovníků na Wall Street; v roce 2016 vydělal 22,3 milionu $ a jeho čisté jmění k červenci 2017 je 1,1 miliardy $.

Lloyd C. Blankfein, generální ředitel společnosti Goldman SachsLloyd C. Blankfein (vlevo), generální ředitel Goldman Sachs

David M. Solomon - prezident a hlavní provozní ředitel

David M. Solomon slouží jako prezident a hlavní provozní ředitel společnosti Goldman Sachs. Do společnosti nastoupil v roce 1999 jako partner a v letech 2006 až 2016 působil v čele segmentu investičního bankovnictví. Současnou pozici převzal v prosinci 2016, kdy byl jeho předchůdce Gary Cohn jmenován hlavním ekonomickým poradcem společnosti Prezident Trump.

Harvey M. Schwartz - prezident a provozní ředitel

Harvey Schwartz slouží jako prezident a provozní ředitel společnosti Goldman Sachs. Do společnosti nastoupil v roce 1997, kdy společnost Goldman Sachs získala společnost J. Aron & Company. Předtím pracoval jako viceprezident, výkonný ředitel, partner a finanční ředitel.

Zdroj článku: //www.goldmansachs.com/

Další zdroje

Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro profesionály v oblasti investičního bankovnictví. Abychom vám pomohli posunout se v kariéře, podívejte se níže na tyto další zdroje:

  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Skupina finančních institucí Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby.
  • Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB
  • Jak získat práci v investičním bankovnictví Jak získat práci v investičním bankovnictví? Tato příručka nastiňuje, jak získat práci v investičním bankovnictví s využitím nejlepších tří taktik: vytváření sítí a obnovení, příprava na pohovor a technické dovednosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found