Safe Harbor - Zjistěte, jak funguje pravidlo Safe Harbor

Safe Harbor je ustanovení zákona nebo nařízení, které poskytuje ochranu před odpovědností Podmíněná odpovědnost Podmíněná odpovědnost je potenciální odpovědnost, která může nebo nemusí nastat. Relevance podmíněného závazku závisí na pravděpodobnosti, že se z podmíněného závazku stane skutečný závazek, jeho načasování a přesnost, s jakou lze odhadnout částku s ním spojenou. nebo pokuta a snižuje odpovědnost, pokud jsou splněny určité podmínky.

Příklady popsané v tomto článku:

  1. Pravidlo obchodního rozsudku
  2. Zákon o autorských právech k digitálnímu tisíciletí z roku 1998 (USA)
  3. Transferové ceny (Indie)

Pravidlo bezpečného přístavu

Pravidlo obchodního rozsudku

Ustanovení bezpečného přístavu se objevují v řadě zákonů nebo smluv Smlouva o prodeji a koupi Smlouva o prodeji a koupi (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti. . Jedním z takových příkladů je pravidlo obchodního rozsudku. Ředitelé společností mají řadu povinností a odpovědností. Jednou z takových povinností je jednat opatrně, zručně a pilně. Ředitel, který poruší tuto povinnost, může být činěn odpovědným za své činy.

Pravidlo obchodního úsudku je domněnkou, že při rozhodování o podnikání jsou ředitelé korporace Corporation Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. jednal informovaně, v dobré víře a že přijatá opatření byla v nejlepším zájmu společnosti.

Příklad: A, ředitel společnosti ABC Ltd., se rozhodne jít s konkrétním dodavatelem surovin - Tools Ltd. Avšak jiný produkt využívající suroviny od společnosti Tools Ltd. je považován za nekvalitní. Cena akcií společnosti ABC Ltd. významně klesá z důvodu jejího spojení se společností Tools Ltd. Nyní může být A činěna odpovědnou za své rozhodnutí a jeho dopad na společnost. Může se však spolehnout na ochranu poskytovanou bezpečným přístavem. Na základě toho, pokud se zjistí, že jednal v dobré víře, nedošlo ke střetu zájmů, byl náležitě informován a přiměřená třetí osoba by v dané situaci jednala stejně, by společnost A nebyla osobně odpovědná.

Pravidlo Safe Harbor Rule (Business Judgement Rule) proto poskytuje ochranu ředitelům před osobní odpovědností za předpokladu splnění určitých kritérií.

Zákon o autorských právech k digitálnímu tisíciletí z roku 1998 (USA)

Ustanovení zákona DMCA (Digital Millennium Copyright Act) chrání poskytovatele internetových služeb (ISP) před odpovědností za porušení autorských práv a další nezákonnou činnost jejich zákazníků. Každý bezpečný přístav DMCA podstatně omezuje odpovědnost za porušení autorských práv. Každá z nich je samostatná a pokud spadáte do některé z nich, vaše odpovědnost je omezena. A i když nesplňujete požadavky některého z bezpečných přístavů, neznamená to, že porušujete autorská práva. Ostatní obrany, například čestné použití, jsou stále k dispozici.

Čtyři bezpečné přístavy poskytované Kongresem v následujících pododdílech oddílu 512 jsou:

a) Přechodná digitální síťová komunikace

(b) Ukládání do mezipaměti systému

(c) Informace umístěné v systémech nebo sítích podle pokynů uživatelů

d) Nástroje pro umístění informací

Každý z těchto bezpečných přístavů představuje určitý aspekt běžného provozu internetu, který Kongres chtěl chránit a podporovat, i když s určitými omezeními.

Safe Harbor v oblasti převodních cen (Indie)

„Bezpečný přístav“ je definován v indickém daňovém zákoně (ITL) jako okolnosti, za kterých daňové úřady přijmou cenu převodu deklarovanou daňovým poplatníkem. Indická ústřední rada pro přímé daně (CBDT), hlavní indický orgán pro správu daní, vydala v září 2013 pravidla bezpečného přístavního transferového oceňování (TP). Transferové ceny se vztahují k praxi „tržních cen“ pro mezinárodní transakce mezi jednotlivými subjekty větší firma s více entitami (měřeno jako samostatně provozované entity). Koncept nezávislých transakcí má zajistit, aby obě strany dohody jednaly ve svém vlastním zájmu a aby na ně druhá strana nepodléhala žádnému tlaku ani nátlaku.

Pokud společnost dodržuje určité metody výpočtu a dodržuje určitá zaškrtávací políčka, IT oddělení přijme cenu převodu přijatou společností tak, jak je. Za výpočet převodních cen u mnoha transakcí bylo dříve odpovědné oddělení IT, které se domnívalo, že tržní cena vypočítaná samotnou firmou je špatná kvůli použitým nesprávným metodám. To vedlo k soudním sporům. Pravidla bezpečného přístavu snižují administrativní tlaky na daňové oddělení. A co je nejdůležitější, snižují daňovou nejistotu spojenou se zdaněním převodních cen. Většina zahraničních firem váhala s rozšířením podnikání v Indii, vzhledem k vysoké míře nejistoty ohledně výpočtu ceny převodu a daňové povinnosti ze strany oddělení IT. Tah Safe Harbor však tuto nejistotu drasticky snížil.

Žralok odpuzující

V souvislosti s převzetím společností fungují bezpečné přístavy jako odpuzovač žraloků, aby se zabránilo nepřátelským převzetím od jiných firem. Podle implementace tohoto ustanovení může společnost získat problémovou nebo ztrátovou firmu, aby zvýšila svou pořizovací cenu a převzala převzetí jinými firmami ekonomicky neatraktivní.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce bezpečným přístavem. K dalšímu finančnímu vzdělávání vám pomohou následující finanční zdroje.

  • Transferové ceny Transferové ceny Transferové ceny představují ceny zboží a služeb, které jsou vyměňovány mezi běžně kontrolovanými právnickými osobami v rámci podniku. Například pokud dceřiná společnost prodává zboží nebo poskytuje služby holdingové společnosti, účtovaná cena se označuje jako cena za převod
  • Standardy IFRS Standardy IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě
  • Systémové riziko Systémové riziko Systémové riziko lze definovat jako riziko spojené s kolapsem nebo selháním společnosti, průmyslu, finanční instituce nebo celé ekonomiky. Jde o riziko závažného selhání finančního systému, kdy dojde ke krizi, když poskytovatelé kapitálu ztratí důvěru v uživatele kapitálu
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found