Konec lustru - definice, způsob použití, vzorce a výpočty

Chandelier Exit (CE) je indikátor založený na volatilitě, který identifikuje výstupní body stop loss pro dlouhé a krátké obchodní pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud bude dlouhý) nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). . Chuck Le Beau, uznávaný odborník na výstupní strategie, vyvinul indikátor CE. Alexander Elder však představil tuto strategii obchodníkům prostřednictvím své knihy „Pojďte do mé obchodní místnosti“, která vyšla v roce 2002. Lustrové východy si vypůjčují své jméno od lustrů, které visí ze stropu domu.

Konec lustru

Ukončení lustru je založeno na indikátoru Průměrný skutečný rozsah (ATR). Je navržen tak, aby udržel obchodníky v trendu, dokud nedojde k definovanému obrácení trendu. Obchodníci používají CE k maximalizaci svých výnosů v obchodě a k rozhodování o ukončení stop loss Stop-Loss Order Stop-loss pokyn je nástroj, který používají obchodníci a investoři k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku. . Je založen na principu, že obrácení trendu je vysoce pravděpodobné, když se cena aktiva pohybuje proti stávajícímu trendu až na trojnásobek průměrné volatility. K výpočtu hodnoty CE používá vysoké a nízké ceny za definované období.

Jak používat lustr Exit

Hlavním cílem používání Chandelier Exit je upozornit obchodníka na možné obrácení trendu po prodlouženém trendu. Během relací obchodování s nižší volatilitou obchodníci nastavili malé koncové stop lossy. To jim umožňuje uzavřít své obchody blízko vrcholu a získat maximální návratnost svých investic. Možnost obrácení trendu je během obchodních relací s nízkou volatilitou nízká. Při obchodování s vyšší volatilitou však obchodníci nastavili větší koncovou ztrátu, aby se ochránili před trhaným obchodováním.

Vzhledem k úzkému vztahu mezi stop lossem a volatilitou používají obchodníci Chandelier Exit jako koncové stop-loss a jako způsob ochrany před ztrátami vyplývajícími z obrácení trendů. Většina profesionálních obchodníků doporučuje používat Chandelier Exit jako nástroj stop loss spíše než jako nástroj pro generování obchodních signálů. Je to proto, že jako obchodní signál je náchylný k generování falešných signálů.

Když pro technickou analýzu používá Chandelier Exit, Charles Le Beau doporučil nastavit vstupní období 22 a násobek 3násobku průměrného skutečného rozsahu. Důvodem pro použití vstupního období 22 je, že v měsíci je obvykle 22 obchodních dní. Použití 22 cenových úrovní umožňuje krátkodobé kolísání cen. Zkušení obchodníci však mohou svobodně zvolit různá nastavení v závislosti na toleranci vůči riziku a stylu obchodování.

Vzorec a výpočty

Lustrové východy ukazují dvě linie - lustrový východ dlouhý a lustrový východ krátký. Výstup dlouhý slouží k uzavření dlouhých pozic, zatímco výstup krátký slouží k uzavření krátkých pozic. Pravidlem indikátoru je tedy zavírání dlouhých pozic, když cena klesá pod výstupem dlouhým a uzavírání krátkých pozic, když cena jde nad výstupem krátkým.

Lustr dlouhý a krátký se používá k výpočtu hodnoty ATR. Poté, s použitím doporučeného nastavení 22 období, výstup lustru vypočítá nejvyšší nebo nejnižší minimum pro stejné období použité pro výpočet ATR. Nakonec odečtěte vícenásobné ATR od čísla získaného pro nejvyšší maximum a přidejte více ATR k ​​hodnotě získané pro nejnižší minimum.

Vzorce pro dva řádky jsou následující:

Lustr Exit Long: n-den nejvyšší nejvyšší - ATR (n) x multiplikátor

Krátký odchod lustru: n-den nejnižší nejnižší + ATR (n) x multiplikátor

Kde:

  • N je výchozí jednotkové období 22 nebo číslo, které si obchodník zvolí.
  • Multiplikátor je výchozí 3,0 průměrný skutečný rozsah.

Lustr Uptrend

Uptrend nastává, když se cena cenného papíru pohybuje vzestupným směrem a každý následující vrchol a koryto je vyšší než ostatní pod ním. Uptrend umožňuje obchodníkům maximalizovat jejich výnosy z cenného papíru, než dojde k obrácení trendu. Konec lustru se používá k identifikaci uptrendu a nastavení nízké koncové hodnoty. Po zjištění možného bodu obrácení trendu může obchodník najít další indikátor technické analýzy, který spouští nákupní signály v rámci trendu.

Níže uvedená tabulka ukazuje, jak společnost ETN Eaton Corporation propukla a zahájila uptrend. Indikátor identifikoval vzestupný trend v akciích společnosti a sledoval cenovou akci, jak neustále rostla.

Lustr UptrendZdroj: Stockcharts.com

Lustr Downtrend

K poklesu dochází, když cena cenného papíru po určitou dobu klesá. Vyznačuje se nižšími vrcholy a žlaby. Obchodníci by se měli rychle vyhnout klesajícím trendům, protože nepřetržitý klesající trend může negativně ovlivnit hodnotu cenného papíru. Obchodníci používají technické ukazatele, jako jsou východy lustrů, ke zjištění a potvrzení klesajících trendů.

Lustrové východy lze použít společně s indexem relativní síly Index relativní síly (RSI) Index relativní síly (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny, což ukazuje sílu klesajícího trendu a pomáhá obchodníkovi rozhodnout se, zda vstoupí na krátkou pozici či nikoli. Následující graf ukazuje akcie společnosti HPQ Hewlett-Packard Co., které v roce 2012 zaznamenaly pokles:

Lustr DowntrendZdroj: Stockcharts.com

Technické akcie jsou obvykle volatilnější než jiné, což znamená, že multiplikátor by měl být zvýšen. V grafu by lustrový odchod se vstupní periodou 22 a násobkem 3 způsobil určitou stop loss, než bude trend pokračovat. Zvýšení multiplikátoru ze 3 na 5 umožňuje větší volatilitu. Společnost držela zvýšený multiplikátor až do průlomu, který znamenal konec klesajícího trendu a začátek rostoucího trendu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • VIX VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořila VIX (CBOE Volatility Index) pro měření 30denní očekávané volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found