Podmíněný příjemce - definice, způsobilost a práva

Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finančního účtu pouze v případě, že primární příjemce není schopen tyto výhody v době platby přijmout. Finanční účet může mít formu pojištění. Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění. , odchod do důchodu nebo dědictví.

Podmíněný příjemce

Když primární příjemce přijímá a přijímá výhody finančního účtu, obecně diskvalifikuje podmíněného příjemce, aby získal jakékoli výhody, protože primární je přítomen v době platby.

Kdo je způsobilý být podmíněným příjemcem?

Držitel finančního účtu si může zvolit jakoukoli jednotlivce, organizaci Druhy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury, charita nebo důvěra jako podmíněný příjemce. Zvolená osoba by měla být plnoletá nebo mít právní způsobilost k převzetí majetku. V případě, že je ve smlouvě uveden nezletilý, měl by být jmenován zákonný zástupce, který bude dohlížet na aktiva. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžný, dlouhodobý, fyzický, nehmotný, provozní a neprovozní. Správně identifikujte a dokud nezletilý nedosáhne plnoletosti.

Jaké instance nebo události způsobují, že je podmíněný příjemce povinen přijímat výnosy?

Podmíněný příjemce může obdržet výnosy z pojištění, dědictví nebo důchodová aktiva, pokud primární příjemce zemřel, je nezvěstný nebo je odmítne nárokovat v době splatnosti účtu. Majitel účtu může také stanovit další předem stanovené podmínky, které musí příjemce před uvolněním výnosu splnit.

Mezi příklady patří následující podmínky: uzavřít manželství, absolvovat vysokou školu nebo se dokonce pokusit vyhnout právním problémům. Zákony a předpisy upravují určité převody aktiv, včetně několika, které stanoví věk způsobilosti primárního příjemce.

Mají kontingentní příjemci práva?

Jako alternativní příjemce finančních výnosů má podmíněný příjemce právo vymáhat ustanovení obsažená ve smlouvě. Pokud osoba nebo třetí strana, která ovládá účet, odmítne implementovat dohodu, mohou příslušné strany podat žalobu.

V extrémních případech může mít podmíněný příjemce oprávněný nárok. Například pokud primární příjemce zavraždí držitele účtu ve snaze zdědit aktiva, měl by podmíněný příjemce přiměřený nárok.

Jaké jsou výhody pojmenování podmíněných příjemců na finančních účtech?

Držitelům účtů se obecně doporučuje přidávat na finanční účty příjemce, ať už primární nebo podmíněné, zejména pokud jde o pojistné smlouvy a dědictví. Takový postup zamezuje zbytečným dědickým výdajům nebo zpožděním pro dědice, aby obdrželi výnos.

I když jsou v seznamu uvedeni primární příjemci, je vždy důležité formulovat plán zálohování pouze v případě, že primární volby nejsou schopny splnit předem stanovené podmínky. Pokud nepojmenuje nebo nezvolí žádné oprávněné osoby, způsobí to, že veškerá aktiva nebo bohatství, které zanechal zesnulý, přejdou do jeho majetku, což může vážně omezit potenciální výhody, které mohou dědici získat.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Náklady na odpisy Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich používání a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje.
  • Aktuální dluh Aktuální dluh V rozvaze jsou aktuální dluhy dluhy splatné do jednoho roku (12 měsíců) nebo méně. Je uveden jako krátkodobý závazek a součást čistého pracovního kapitálu. Ne všechny společnosti mají aktuální řádkovou položku dluhu, ale ty, které ji výslovně používají pro půjčky se splatností kratší než jeden rok.
  • Obrat aktiv Obrat stálých aktiv Obrat stálých aktiv (FAT) je poměr efektivity, který udává, jak dobře nebo efektivně podnik využívá fixní aktiva ke generování prodeje. Tento poměr rozděluje čisté prodeje na čistá fixní aktiva za roční období. Čistá fixní aktiva zahrnují částku pozemků, budov a zařízení sníženou o oprávky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found