Plán hodnocení - Zjistěte, jak vytvořit efektivní plán hodnocení

Plán hodnocení je součástí plánování projektu Due Diligence v projektovém financování Due Diligence v projektovém financování zahrnuje řízení a kontrolu aspektů souvisejících s dohodou. Správná hloubková kontrola zajišťuje, že v souvislosti s finanční transakcí nevzniknou žádná překvapení. Proces zahrnuje komplexní prověření transakce a přípravu zápočtu. - část, která souvisí s rozhodnutím, jak bude projekt sledován a hodnocen za účelem stanovení jeho úspěšnosti a účinnosti. Efektivní plán hodnocení by měl ukázat, jak bude projekt monitorován a jak bude dosaženo jeho cílů.

Téma evaluačního plánu

K efektivnímu dokončení nebo implementaci většiny projektů je nutný plán hodnocení. Existují dva základní typy plánů hodnocení:

  1. Formativní
  2. Souhrn

Formativní plán hodnocení

Formativní plán hodnocení je dokončen před projektem nebo v jeho průběhu. Formativní hodnocení má následující vlastnosti:

  • Vyhodnocuje nadcházející nebo pokračující aktivity projektu
  • Zahrnuje činnosti od vývoje po fáze implementace
  • Obsahuje recenze od hlavních vyšetřovatelů, hodnotitelů a řídících výborů

Souhrnný plán hodnocení

Souhrnný plán hodnocení „shrnuje“ projekt. Proto je napsán po dokončení projektu. Souhrnný plán se vyznačuje následujícími rysy:

  • Vyhodnocuje, zda cíle, kterých bylo dosaženo, jsou cíle, které byly stanoveny. Pokud ne, mělo by hodnocení uvést rozsah odchylky a její důvody.
  • Obsahuje podrobnosti o výsledcích a informacích získaných během projektu.
  • Podává zprávu o výsledku projektu hlavnímu řešiteli projektu, hodnotitelům a jakýmkoli řídícím výborům. Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví

Existuje několik běžných prvků obsahu, které by měly být zahrnuty do plánu hodnocení bez ohledu na to, zda je klasifikován jako formativní nebo sumativní. Jsou to následující:

  • Projekt, který má být hodnocen
  • Účel hodnocení
  • Klíčové hodnotící otázky
  • Zápis použitých metod, včetně metod pro sběr a analýzu všech nezbytných údajů
  • Zprávy a prověrky zúčastněných stran a investorů Akciové akcionáře Akciové akcionáře Akciový akcionář (také známý jako Akciový akcionář) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva přímo zapojená do projektu
  • Zdroje potřebné k financování a usnadnění projektu
  • Očekávaná zjištění a výsledky projektu, stejně jako předpokládaná doba závěrečné zprávy

Kroky v plánu hodnocení

Jak napsat plán hodnocení

Před vytvořením plánu hodnocení pro vaše podnikání je vhodné konzultovat předchozí plány a zjistit, zda jsou preferovány určité formáty. Obecně by však plány měly zahrnovat metody, jako jsou rozhovory, administrace dotazníků a konzultace, které budou během projektu provedeny. Mezi další položky patří:

  1. Vymazat název - Doporučený způsob psaní titulu je ten, že byste jej měli napsat na vlastní stránku. Titulní stránka by měla obsahovat rozpoznatelný název projektu, data projektu a obecné zaměření plánu hodnocení.
  1. Využití a uživatelé plánu hodnocení - Je nezbytné jasně popsat použití plánu hodnocení. Kvůli transparentnosti a odpovědnosti byste v této části měli jasně ukázat uživatelům plánu. Opět byste měli popsat zapojení zúčastněných stran a financujících projektu ve stejné části.
  1. Popis projektu - V této části by měl zpracovatel plánu hodnocení kriticky posoudit a popsat, o čem celý projekt je. Zde je nezbytné uvést, čeho se projekt zaměřuje na dosažení, a proces hodnocení, jak úspěšně projekt splnil své cíle.
  1. Metodologie - V této části by měl plán hodnocení jasně stanovit metody, které budou použity ke sběru dat, očekávané zdroje dat a role a odpovědnosti každého účastníka projektu. Toto je část, která by měla také popsat, jaké metody budou použity k zajištění úspěšného dokončení projektu.
  1. Analýza - Tato část obsahuje důkladnou analýzu projektu. Ukáže zjištění a důvody neočekávaných výsledků. Může také obsahovat analýzy dat provedené před dokončením projekce a to, jak to ovlivnilo pokračování projektu.
  1. Plán sdílení - Ve většině případů je část plánu sdílení často přehlížena, přestože může hrát hlavní roli. Ke konci plánu by měl existovat vhodný způsob sdílení výsledků hodnocení. V této části by mělo být rovněž uvedeno, jak se zjištění a výsledky projektu dostanou k zúčastněným stranám (budou o nich hlášeny).

Důležitost plánu hodnocení

  1. Plán hodnocení je cenným aktivem, které může pomoci zajistit hladký průběh projektu. Dobře zdokumentovaný plán uvádí role všech účastníků projektu a zdroje všech zdrojů. To znamená, že by měla být minimální zpoždění. protože všechno mělo být sděleno předem. Kromě toho, pokud plán jasně stanoví data, kdy by se měly konat konkrétní aktivity, bude zúčastněným účastníkům doporučeno, aby měli správný harmonogram.
  2. Dobrý plán hodnocení by měl zajistit hladký průběh projektu od jeho počátečních fází až po jeho dokončení.
  1. Efektivní plán hodnocení rovněž zajistí lepší výsledky v připravovaných projektech stejné povahy.
  1. Dobře zdokumentovaný plán hodnocení zvyšuje transparentnost a odpovědnost. Zúčastnění účastníci, dodavatelé a zúčastněné strany sdílejí plán mezi sebou. Sekce metodiky jasně popisuje a popisuje, jak získali každý nález a výsledek.
  1. Praxe používání plánů hodnocení by měla zlepšit úspěšnost a účinnost projektů prováděných organizací. Pokud jsou plány dobře zdokumentovány a podány, může se organizace poučit z předchozích projektů a být schopna lépe měřit úspěšnost určitých projektů a projektových postupů. Tyto plány se také mohou hodit, když pomohou nadaci nebo organizaci učinit kritická rozhodnutí. Důvodem je, že informace v plánu nejsou shromažďovány pouze náhodně - jsou získávány po důkladném výzkumu a vyhodnocení projektu.

Jídlo s sebou

  • Písemný plán hodnocení je vhodný pro budoucí reference a pro větší transparentnost a odpovědnost.
  • Doporučuje se, aby data zaznamenaná v plánu byla kvantitativní. Je však důležité začlenit kvalitativní i kvantitativní údaje.
  • Informace v plánu hodnocení popisující vstupy, výstupy a činnosti projektu nebo programu jsou životně důležité. Tabulka často usnadňuje získání informací na první pohled.
  • Buďte stručný a přímý v popisech.
  • Doporučuje se udržovat plán hodnocení jednoduchý a výstižný. Informace by měly být získány z plánu snadno.

Dodatečné zdroje

Finance je předním poskytovatelem finančních certifikací Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA a školení analytiků. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Mezní hodnota významnosti auditu při auditu Mezní hodnota významnosti při auditu odkazuje na referenční hodnotu použitou k získání přiměřené jistoty, že audit nezjistí žádnou významnou nesprávnost, že
  • Zpráva o náležité péči Zpráva o náležité péči Příklad zprávy o náležité péči o transakcích fúzí a akvizic. Tato zpráva DD je pro M&A due diligence poskytuje seznam otázek, na které je třeba odpovědět před uzavřením. Zpráva o náležité péči je zaslána jako interní zpráva členům výkonného týmu, kteří hodnotí transakci a jsou požadavkem na uzavření obchodu.
  • Doba návratnosti Doba návratnosti Doba návratnosti ukazuje, jak dlouho trvá, než firma získá investici zpět.
  • Šablona rozpočtu projektu Šablona rozpočtu projektu Tato šablona rozpočtu projektu poskytuje nástroj pro shrnutí rozpočtu nákladů na projekt. Rozpočet projektu je nástroj, který používají projektoví manažeři k odhadu celkových nákladů na projekt. Šablona rozpočtu projektu obsahuje podrobný odhad všech nákladů, které pravděpodobně vzniknou před dokončením projektu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found