Stanovisko - přehled, komponenty, proces kontroly

Dopis s názorem, nazývaný také právní názor, je dopis vydaný právním poradcem, který usnadňuje proces náležité péče věřitele v transakci. Dopis s názorem se používá při úvěrové analýze Proces úvěrové analýzy Proces úvěrové analýzy se týká hodnocení žádosti o půjčku dlužníka za účelem zjištění finančního zdraví účetní jednotky a její schopnosti generovat, aby pomohla určit, zda půjčovat či nikoli.

Stanovisko

Věřitelé často požadují dopis s názorem, který slouží jako důkaz rady a závěrů právního poradce ohledně úvěrových dokumentů souvisejících s transakcí.

Rychlé shrnutí

  • Názorové dopisy znamenají dokončení zásadní součásti procesu náležité péče.
  • Věřitelé i vypůjčovatelé mohou trpět nepřiměřenými důsledky, pokud nebude řádně dokončena náležitá péče, což dále ukazuje důležitost dopisu se stanoviskem.
  • Dokumentace je zásadní pro zajištění řádného zacházení se zajištěním půjčky.

Součásti posudkového dopisu

Čtyři klíčové součásti standardního stanoviska jsou:

  1. Seznam přezkoumávaných dokumentů
  2. Věcné závěry
  3. Stanovisko právní vymahatelnosti
  4. Kvalifikace

V tomto posudku nejprve právní zástupce uvede přezkoumávané dokumenty (dokumenty týkající se zabezpečení a půjčky). Poté upřesní faktické závěry v posudku týkajícím se úvěrových dokumentů a zda byly platně schváleny, provedeny a doručeny.

V tomto stanovisku pak obvykle dojde k závěru, že dokumenty o půjčce jsou vymahatelné v souladu s podmínkami půjčky. To je velmi důležité, protože právní poradce musí zajistit, aby dokumenty byly řádně připraveny, aby transakce mohla pokračovat. Nakonec právní zástupce také uvede jejich kvalifikaci v posudku.

Jaká je role právního poradce?

Právní zástupce hraje důležitou roli při ochraně zájmů věřitele. Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka a dlužník. Prověřují všechny dokumenty se zárukami zabezpečení a určují vymahatelnost všech právních dohod z hlediska věřitele.

Během procesu kontroly právní zástupce:

  • Zajistěte úplnost připravené dokumentace
  • Zjistěte, zda má dlužník zákonnou moc uzavřít jakoukoli smlouvu o půjčce
  • Zajistěte přesnost dohod týkajících se zajištění půjčky
  • Zajistěte, aby bylo jakékoli zabezpečení řádně zaregistrováno, a potvrďte bezpečnostní pozici věřitele

Z pohledu dlužníka právní zástupce poradí dlužníkovi s právní odpovědností, které mu bude podléhat jakákoli smlouva o půjčce Smlouva o komerčním úvěru Smlouva o komerčním úvěru označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. . Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytne peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi podmínkami půjčky podepsanými s věřitelem. Poskytnou také rady ohledně vymahatelnosti dohod, včetně toho, jaká práva má věřitel v případě jejich neschopnosti splácet úvěr.

Pokud má půjčka osobního nebo podnikového ručitele, právní zástupce zpravidla také poradí ručiteli s jeho právy a povinnostmi. Ručitel bude odpovědný za nápravu selhání, pokud dlužník neprovede platbu včas. V případě, že ručitel nepokryje selhání dlužníka, může věřitel ručitele žalovat.

Důležité je, že věřitel může uplatnit svá práva vůči ručiteli, i když dlužník nebyl stíhán. Odpovědnost ručitele bude buď omezený nebo neomezený, jak je uvedeno v záruční smlouvě.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Právní význam auditu Právním významem auditu je zachování spolehlivosti účetní závěrky pro všechny externí uživatele. Auditoři v roce 2006 čelí občanskoprávní a trestní odpovědnosti
  • Kompilační zakázka Kompilační zakázka Kompilační zakázka je služba poskytovaná externím účetním, která vedení pomáhá při prezentaci finančních údajů ve formě
  • Korporátní záruka Korporátní záruka Korporátní záruka je oficiální dopis, ve kterém se ručitel stává odpovědným za zpracování plateb dluhu nebo přebírá celkovou odpovědnost za dluh
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found