Swapy výchozího nahého úvěru - přehled, jak to funguje, klady a zápory

Naked Credit Default Swaps (CDS) jsou držby swapů úvěrového selhání, které nejsou kryté dostatečným množstvím podkladového aktiva. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a nefunkční. Správně identifikovat a. Držet nahý holding CDS je jako získat pojištění automobilu, aniž byste vlastnili auto nebo si vzali pojištění proti požáru v domě někoho jiného.

Swapy s otevřeným úvěrem

Nahé swapy úvěrového selhání umožňují investorům a obchodníkům zaujmout pozice k aktivům, aniž by aktiva skutečně vlastnili. Výrazně zvyšuje velikost a rozsah trhu. Odhaduje se, že více než 90% trhu CDS tvoří nahé CDS.

Co je to nahá pozice?

Investor, který drží swapy úvěrového selhání, aniž by držel podkladové aktivum pojištěným swapy úvěrového selhání, se říká, že je v otevřené pozici nebo nekryté pozici (pokud by investor vlastnil podkladová aktiva, byla by to krytá pozice). Nahé pozice umožňují investorům rozšířit koncept krátkého prodeje na trh s deriváty.

Výhody swapů s otevřeným úvěrem

Nahý CDS je derivátovým ekvivalentem krátkého prodeje. Krátký prodej umožňuje investorovi „prodat“ aktiva, která nevlastní, a „koupit“ je zpět později. Investor nakrátko prodávající aktivum proto očekává pokles ceny aktiva. Zvyšují likviditu Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. na trhu snížením zpoždění spojeným se správným zjišťováním cen (tj. přítomnost prodejců nakrátko zkracuje čas, který trh potřebuje k přesné identifikaci chybně oceněného aktiva).

Nahý CDS proto zvyšuje likviditu na trhu swapů úvěrového selhání a snižuje neefektivitu trhu způsobenou nesprávným oceněním. Zastánci nahého CDS tvrdí, že snížení neefektivity trhu ve skutečnosti snižuje riziko nákazy na širším trhu s deriváty.

Nevýhody swapů s otevřeným úvěrem

Primární nebezpečí spojené s nahým CDS pramení z jeho nepřiměřené velikosti ve vztahu k trhu krytých swapů úvěrového selhání. Každý kupující na trhu nahých CDS musí mít pouze možnost platit pojistné spojené s CDS, zatímco každý prodejce na trhu nahých CDS musí být schopen zálohovat celou výchozí částku (tj. Emitent CDS musí mít dostatečné zdroje k upisování CDS). Vede to k tomu, že počet kupujících výrazně převyšuje počet prodejců.

Uvažujme o scénáři, kdy trh věří, že řecká vláda bude splácet splátky dluhopisů. Zvyšuje poptávku po řeckých vládních dluhopisech CDS. Zvýšená poptávka je spojena se zvýšením pojistného. Počet poskytovatelů CDS je však omezen z důvodu kapitálových omezení, která je třeba splnit, aby se stal vydavatelem CDS.

Taková nesouladná struktura trhu potenciálně zvyšuje pravděpodobnost selhání podkladového dluhopisu. Pokud by byl trh omezen pouze na kryté swapy úvěrového selhání, počet kupujících by byl omezen na investory s přímou expozicí.

Swapy s otevřeným úvěrovým defaultem a morální hazard

Nahé swapy úvěrového selhání zvyšují problém morálního hazardu Morální hazard Morální hazard se týká situace, která nastává, když má jedinec šanci využít výhody obchodu nebo situace s vědomím všech rizik a na trhu s deriváty. Zvažte výše popsaný příklad vlastnictví požárního pojištění v domě někoho jiného. Majitel pojištění má nyní motivaci zapálit pojištěný dům a profitovat z výchozí výplaty.

Nahé CDS vytvářejí podobné problémy, i když v mnohem větším měřítku. Investor s velkým podílem nahé CDS na řeckých vládních dluhopisech by se mohl pokusit poškodit image řecké vlády na veřejnosti v naději, že způsobí paniku a následné selhání podkladových dluhopisů.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found