Bull Put Spread - přehled, jak to funguje, příklad

Investiční rozpětí, které je strategií opcí, využívá investor, když věří, že podkladové akcie budou vykazovat mírné zvýšení ceny. Rozpětí býčích prodejů zahrnuje nákup prodejní opce za peníze (OTM) a prodej prodejní opce v penězích (ITM) s vyšší realizační cenou Strike Price Strike price je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. ale se stejným podkladovým aktivem a datem vypršení platnosti. Rozpětí býků by se mělo používat pouze tehdy, když trh vykazuje vzestupný trend.

Souhrn:

  • Bull put spread je strategií opcí, kde investor věří, že podkladové akcie budou vykazovat mírné zvýšení ceny.
  • Bull put spread zahrnuje nákup OTM put opce a prodej ITM put opce.
  • V rozpětí býčího maxima je maximální zisk realizován, když jsou pozice zahájeny a čelí potenciálním ztrátám, jak se strategie blíží splatnosti.

Vzorce pro Bull Put Spread

Chcete-li určit maximální ztrátu a bod zvratu pro rozpětí býků, podívejte se na následující vzorce:

Bull Put Spread

Všimněte si, že když zadáte pozici rozpětí bull put, investor začíná s maximálním ziskem a čelí potenciálním ztrátám, jak se strategie blíží splatnosti. Následně si projdeme komplexní příklad, který to nastiňuje.

Porozumění šíření býka

Zvažte následující příklad:

Investor využívá rozpětí prodejů nákupem prodejní opce Prodejní opce Prodejní opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za určitou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. za prémii 15 $. Prodejní opce je uvedena s realizační cenou 80 USD a její platnost vyprší v červenci 2020. Investor zároveň prodává prodejní opci za prémii 35 USD. Kupní opce přichází s realizační cenou 120 $ a vyprší v červenci 2020. Podkladové aktivum je stejné a aktuálně se obchoduje za 95 $.

Shrnutí výše uvedených informací:

Vzorek dat

Při psaní těchto dvou opcí byl investor svědkem odlivu hotovosti ve výši 15 USD z nákupu kupní opce a přílivu hotovosti ve výši 35 USD z prodeje kupní opce. Započtením částek dohromady investor vygeneroval počáteční příliv hotovosti ve výši 20 USD ze dvou prodejních opcí.

Nyní předpokládejme, že je červenec 2020. Níže uvedená tabulka ilustruje teoretické ceny akcií k datu expirace.

Teoretické ceny akcií

Při ceně 120 USD nebo vyšší je zisk investora omezen na 20 USD, protože jak opce s dlouhým prodejem, tak opce s krátkým prodejem jsou bez peněz. Například za cenu akcií 125 $:

  • Investor by získal 0 $ ze své dlouhodobé opce; a
  • Investor by ztratil 0 $ ze své short put opce.

Při zohlednění čistých provizí Komise Komise odkazuje na kompenzaci vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb, investorovi by zůstal čistý zisk ve výši 20 USD.

Při ceně 80 USD nebo nižší je ztráta investora omezena na - 20 USD, protože jak opce s dlouhým prodejem, tak opce s krátkým prodejem jsou peníze. Například za akciovou cenu 75 $:

  • Investor by získal 5 $ ze své dlouhodobé opce; a
  • Investor by ze své možnosti s krátkým prodejem přišel o 45 $.

Při započtení čistých provizí by investorovi zůstala čistá ztráta $20.

Při šíření býků je tedy investor:

  1. Omezeno na maximální ztrátu rovnající se realizační ceně short put minus realizační cena long put plus čisté přijaté pojistné; a
  2. Omezeno na maximální zisk rovný čistým provizím.

Použití vzorců pro šíření býka:

  • Maximální zisk $20
  • Maximální ztráta = $ 120 - $ 80 - 20 = $20
  • Bod zvratu = $ 120 - $ 20 = $100

Vypočtené hodnoty odpovídají výše uvedené tabulce.

Vizuální reprezentace

Výše uvedený komplexní příklad lze vizuálně znázornit takto:

Bull Put Spread - vizuální reprezentace

Kde:

  • The modrá čára představuje výplatu; a
  • The tečkované žluté čáry představují možnost s dlouhým prodejem a možnost s krátkým prodejem.

Všimněte si, že modrá čára je jednoduše kombinací dvou tečkovaných žlutých čar.

Níže uvedená výplatní tabulka odpovídá výše uvedenému grafu.

Výplatní tabulka

Příklad šíření býka

Jorge se snaží využít šíření býků na ABC Company. Společnost ABC v současné době obchoduje za cenu 150 USD. Kupuje opci s penězi za prémii 10 $. Realizační cena této opce je 140 USD a její platnost vyprší v lednu 2020. Kromě toho Jorge prodává opční prodejní opci za prémii 30 $. Realizační cena opce je 180 $ a vyprší v lednu 2020.

Jaká je maximální výplata, maximální ztráta a bod zvratu rozptylu volání býka výše?

Čistá provize je 20 $ (30 $ OTM Put - 10 $ ITM Put).

Na základě vzorců pro rozpětí volání býka Jorge určuje:

  • Maximální zisk $20
  • Maximální ztráta = $ 180 - $ 140 - $ 20 = $20
  • Bod zvratu = $ 180 - $ 20 = $160

Pro potvrzení Jorge vytvoří výplatní tabulku:

Ukázková tabulka výplat

Výhody a nevýhody používání rozpětí Bull Put

Hlavním důvodem použití rozpětí býků je okamžité dosažení maximálního zisku po provedení rozpětí. Ve výše uvedeném příkladu je Jorge schopen realizovat maximální zisk 20 $ okamžitě do provedení rozpětí býků. Navíc, i když jsou maximální zisky omezeny, je investor chráněn také před rizikem poklesu.

Jednou významnou nevýhodou rozpětí býků je však to, že potenciální zisky jsou omezené. Například ve výše uvedeném příkladu může maximální zisk, kterého si Jorge může uvědomit, pouze 20 $ kvůli pozici s krátkou opcí. I kdyby cena akcií klesla na 0 $, Jorge by byl schopen realizovat zisk pouze 20 $.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Spread býčích hovorů Spread býčích hovorů Spread býčích hovorů, což je strategie opcí, využívá investor, když věří, že akcie projeví mírné zvýšení ceny. Býk
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found