Bankovní třídy - přehled, seznam tříd, příklady

Studenti, kteří usilují o kariéru v bankovnictví, jsou povinni absolvovat kurzy, které do svých kurzů integrují bankovní kurzy. Mezi nejoblíbenější kurzy bankovnictví, které mohou studenti absolvovat, patří titul z financí. Účetnictví Účetnictví Účetnictví je termín, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny nebo související obory.

Bankovní třídy

Bankovní kurzy mohou být součástí přidružených titulů, bankovních certifikací nebo magisterského a Ph.D. programy, které mohou studenti sledovat za účelem zlepšení své celkové prodejnosti a úrovně znalostí v oboru. Často integrují klíčové bankovní třídy, které studenty vystavují klíčovým předmětům, jako je bankovnictví, účetnictví, investice, analýza finančních výkazů Analýza finančních výkazů Jak provádět analýzu finančních výkazů. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. a půjčování, které jsou důležité při formování budoucí kariéry studenta.

souhrn

  • Kurzy bankovnictví jsou kurzem, který studenti absolvují při hledání kariéry v bankovnictví.
  • Nejpopulárnějšími bankovními třídami jsou principy bankovnictví, finanční účetnictví, peníze a bankovnictví a analýza finančních výkazů.
  • Kurzy mohou být součástí certifikátu, přidruženého titulu, magisterského nebo Ph.D. program v oblasti financí, účetnictví nebo souvisejících oborů.

Seznam bankovních tříd

Kariéra v bankovnictví otevírá studentům spoustu příležitostí a odborníci pracující v bankovním sektoru mohou pomocí svých dovedností analyzovat akciový trh, vytvářet rozpočty, zprostředkovávat finanční obchody, analyzovat finanční výkazy a dokonce radit investorům ohledně nejlepších míst, kam investovat .

Mezi nejdůležitější bankovní kurzy, které by se studenti měli naučit, patří:

1. Principy bankovnictví

Kurz Principy bankovnictví seznamuje studenty se základními principy bankovního sektoru a klíčovými funkcemi a rolemi bank. Kurz seznamuje s elementárními bankovními koncepty a principy, které studentům umožňují pochopit, jak banky fungují jako poskytovatelé služeb a jejich role při zajišťování bezpečnosti a ochrany vkladů zákazníků.

Kurz také zahrnuje role a odpovědnosti klíčových zaměstnanců bank od nízkých úrovní po vrcholový management a jak strany spolupracují na realizaci bankovního prostředí zaměřeného na zákazníka. Poskytuje také přehled finančních služeb, jako jsou lidské zdroje Řízení lidských zdrojů Řízení lidských zdrojů (HRM) je souhrnný pojem pro všechny formální systémy vytvořené za účelem pomoci při řízení zaměstnanců a dalších zúčastněných stran v rámci provozu, marketingu a etiky.

Mezi klíčová témata zahrnutá v principech bankovního kurzu patří komerční půjčky, peníze a úroky, bezpečnost a etika, obchodovatelné nástroje, měnové systémy, vedení účetnictví, inkasní funkce, historie bankovnictví a role bankovnictví v ekonomice. Kurz je absolvován na začátku bankovního programu.

2. Peníze a bankovnictví

Kurz peněz a bankovnictví poskytuje přehled finančního systému v ekonomice, včetně funkcí peněz a záležitostí centrálního bankovnictví. Studenti také prozkoumají roli peněz v ekonomice pochopením finanční teorie a vládních předpisů. Studenti se také naučí funkci, kterou peníze hrají v bankovním průmyslu a světové ekonomice, zkoumáním měnové politiky, fiskální odpovědnosti bank a funkcí Federální rezervní rady.

Mezi klíčová témata kurzu peněz a bankovnictví patří povaha peněz, teorie měnové politiky, mezinárodní bankovnictví, pravomoci Federálního rezervního systému Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální banka Spojených států a je finančním orgánem za největší světovou ekonomikou volného trhu. , funkce státní pokladny, platební bilance a struktura centrální banky.

3. Obchodní a spotřebitelské půjčky

Kurz spotřebitelských a komerčních půjček umožňuje studentům porozumět procesu podávání žádostí o půjčku, hodnocení rizik a zpracování půjčky. Studenti se učí, jak analyzovat klíčové finanční výkazy, jako je rozvaha a výkaz zisku a ztráty, za účelem vyhodnocení bonity zákazníka.

Kromě toho se studenti naučí základy otevřených a uzavřených půjček, nepřímých půjček a souvisejících úvěrových produktů. Kurz také učí studenty metodám výpočtu úrokových sazeb, stanovení cen půjček, zajištění souladu se zákony zákazníků a vymáhání inkas. Berou ho hlavně studenti, kteří plánují pracovat ve finanční instituci jako půjčka nebo analytik rizik.

Témata zahrnutá v kurzu komerčních a spotřebitelských úvěrů zahrnují dokumentaci o půjčkách, kreditní skóre, kreditní systém, hodnocení úvěrového rizika, dovednosti při půjčování, dovednosti vyjednávání o půjčce a rizikové faktory ovlivňující půjčování.

4. Finanční účetnictví

Kurz finančního účetnictví vybavuje studenty technickými dovednostmi a dovednostmi v oblasti řešení problémů v oblasti podnikového finančního výkaznictví. Seznámí studenty s přípravou klíčových finančních výkazů, jako je výkaz zisku a ztráty (výkaz zisků a ztrát), výkaz o finanční situaci (rozvaha) a výkaz peněžních toků.

Kurz také učí studenty, jak zaznamenávat finanční informace, analyzovat finanční výkazy a určovat hodnotu podniku. Studenti také získají dovednosti čtení, tlumočení a aplikace klíčových účetních standardů při přípravě a analýze účetní závěrky.

Kurz finančního účetnictví zahrnuje několik témat, včetně účetního procesu, přípravy účetní závěrky, analýzy účetní závěrky, akruálního účetnictví, účetnictví drobné hotovosti, odsouhlasení účetních knih, odpisů, účetních standardů a IAS a GAAP GAAP GAAP nebo obecně uznávaných účetních zásad , je běžně uznávaný soubor pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a principy.

5. Analýza účetní závěrky

Kurz analýzy účetních závěrek rozšiřuje základní dovednosti získané v úvodních bankovních kurzech. Umožňuje studentům získat dovednosti a znalosti potřebné k pochopení technik finančního výkaznictví. Kurz učí studenty, jak analyzovat finanční výkazy pro konkrétní úkoly, jako je kreditní analýza, rozhodnutí o půjčkách, investiční analýza a další úkoly, které závisí na finančních datech.

Studenti se také naučí, jak porovnávat finanční výkonnost společností, vypočítat klíčové ukazatele výkonu a číst podání 8K a 10Q SEC. Kurz také učí studenty, jak vypočítat klíčové finanční poměry a hodnotící metriky, jako je poměr výdělku ceny, poměr cena-kniha a EV / EBITDA.

Témata, která jsou předmětem kurzu analýzy finančních výkazů, zahrnují používání finančních výkazů pro kreditní analýzu, porozumění finančním poměrům, analýze ziskovosti, analýze rizik, interpretaci možností auditu, čtení formulářů 10K a 8K a výpočet klíčových ukazatelů výkonu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Staňte se finančním analytikem bez zkušeností Staňte se finančním analytikem bez zkušeností Tato příručka, jak se stát finančním analytikem bez zkušeností, zahrnuje pět tipů: 1 spousta sítí, 2 naučit se žertovat na Wall Street, 3 založit finanční blog, 4 Využít svůj univerzitní kariérní centrum a 5 se zapíše do vzdělávacího programu online finančních analytiků.
  • Jak získat práci online Jak získat práci online Existuje mnoho výhod při získávání zaměstnání online. Kromě toho, že nemusíte dojíždět a snášet rušný provoz, můžete ušetřit spoustu peněz, protože už nemusíte kupovat pracovní oděvy a obuv. Rovněž budete mít větší kontrolu nad svým plánem.
  • Školení pro investiční bankovnictví Školení pro investiční bankovnictví - Kurzy finančního finančního modelování a oceňování pro školení nových analytiků a spolupracovníků v divizi investičního bankovnictví (IBD). Tréninkové programy obvykle začínají v létě a trvají přibližně 6 týdnů. Analytici dostávají příležitost rozvíjet své technické dovednosti v aplikacích Excel, finance,
  • Monroe's Motivated Sequence Monroe's Motivated Sequence Vyvinutý americkým psychologem Alanem Monroem na Purdue University v polovině 30. let, Monroe's Motivated Sequence je pětikrokový obrys řeči, jehož cílem je inspirovat nebo přesvědčit diváky, aby jednali. Monroe's Motivated Sequence je jednoduchá a s jasnou strukturou, což z ní činí efektivní metodu pro organizaci a předvádění přesvědčivých projevů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found