Banka Money Center - přehled, aktivity a příklady

Bankou peněžního centra je banka, která se nachází ve velkých městech, jako je Londýn, New York a Hongkong. Pokrývá regiony, země a kontinenty a poskytuje širokou škálu finančních služeb. Její tržby pocházejí především z transakcí s velkými korporacemi, jinými retailovými bankami Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky. a vlády. Jsou také známé jako banky peněžního trhu.

Banka Money Center

Banky peněžních center fungují v ekonomických centrech a jsou považovány za univerzální banky. Jsou zapojeni téměř do všeho, co souvisí s bankovnictvím, od vydávání kreditních karet po kapitálové trhy, a dokonce pomáhají firmám prodávat akcie v počátečních veřejných nabídkách (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) is the první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO.

Banky ovlivňují obchodní praktiky a úrokové sazby menších bank; proto je banka peněžního centra považována za vůdce, alespoň v rámci regionu.

souhrn

  • Banky peněžních center jsou velké banky umístěné v ekonomických uzlech. Primárně jednají s vládami, jinými bankami a velkými korporacemi.
  • Působí globálně a jsou zapojeni do všeho, co souvisí s bankovnictvím.
  • Banky vydělávají peníze na peněžních trzích - tuzemských i mezinárodních.

Činnosti bank peněžního centra

Činnosti banky peněžního centra lze rozdělit do následujících podniků:

Portfoliové podnikání

Banka peněžního centra hromadí aktiva a poskytuje finanční prostředky zaměřené na úroky banky. Nakupují cenné papíry a aktiva, což může zvýšit rozpětí mezi úrokovou sazbou účtovanou bankami a náklady na fondy.

Bankovní spready jsou pro banky jedním z hlavních způsobů zisku. Pro další posílení spreadu si banky krátkodobě půjčují a dlouhodobě půjčují za vyšší úrokové sazby.

Obchodování

Obchodování bylo vždy součástí bankovnictví. Je to však převážně pro likviditu. Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. a vytváření trhu. Banky peněžních center obchodují na trzích ze strany nákupu i prodeje. Vydělávají peníze prodejem za ceny vyšší než tržní.

Banky poskytují půjčky agresivně s přesvědčením, že budou výprodeje investorům, účastníkům půjček, za mírně vyšší ceny. Obchodní činnost podporuje divizi podnikových financí bank.

Podnikové finance

Divize podnikových financí jedná v zájmu klientů, kde banka za poskytované služby dostává poplatek.

Banky peněžních center se zabývají příležitostmi, jako jsou půjčky a jiné úvěrové produkty, krátkodobé dluhy, jako jsou komerční cenné papíry. Obchodní papír Obchodní papír označuje krátkodobý nezajištěný dluhový závazek, který vydávají finanční instituce a velké korporace jako alternativu k a akviziční financování pro korporátní, vládní a institucionální klienty a pomoci jim se zajištěním fondů.

Rozdělení

Distribuce se zabývá prodejem cenných papírů banky, jako jsou státní pokladny, BA (bankovní akceptace) a podobné nástroje peněžního trhu. Jedná se o cenné papíry, s nimiž má banka povoleno obchodovat. Banky peněžních center mohou v současné době prodávat komerční cenné papíry a podílet se na bankovních půjčkách.

Banky Money Center v USA

Na základě velikosti aktiv jsou JP Morgan, Bank of America, Citigroup a Wells Fargo velkými čtyřmi bankami peněžních center v USA. Čtyři banky drží přibližně 45 procent vkladů v zemi a slouží značné části obchodního a osobního účtu držáky.

Banky lze považovat za příliš velké na to, aby se zhroutily. Během finanční krize v roce 2008 však i tyto banky finančně bojovaly. V roce 2007 způsobilo bankrot mnoha věřitelů s nízkým úvěrem zvlnění v USA a mělo za následek masivní a negativní dopad i na velké banky peněžních center.

Federální rezervní systém USA začal odkupovat MBS (cenné papíry zajištěné hypotékou Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhovým cenným papírem, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypoték. MBS je aktivem zajištěný cenný papír, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům profitovat z hypotečního podnikání) od bank jako součást tří fází nákupu hypotéky známých jako kvantitativní uvolňování (QE). Tento krok vedl ke stálému toku peněz do bank, což jim umožnilo vytvářet více půjček a hypoték a podporovalo oživení celkové ekonomiky, včetně nich samotných.

Hlavním zdrojem příjmů bank byly úroky z hypoték a půjček. Na konci plánu QE se proto mnozí obávali, že banky peněžních center budou čelit problémům s jejich růstem.

Úrokové sazby však v USA začaly růst a banky peněžních center začaly vydělávat stále více. Od roku 2009 nashromáždili více než 1 bilion dolarů kapitálu, 2 biliony dolarů v hotovosti a více než 3 biliony dolarů vklady.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Globální finanční krize 2008–2009 Globální finanční krize 2008–2009 Globální finanční krize 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008–2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě, v milionech Američan je hluboce zasažen. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc
  • Kvantitativní uvolňování Kvantitativní uvolňování Kvantitativní uvolňování (QE) je měnová politika tisku peněz, kterou provádí centrální banka za účelem oživení ekonomiky. Vytváří centrální banka
  • JP Morgan Chase & Co JP Morgan Chase & Co JPMorgan Chase & Co je nadnárodní bankovní holdingová společnost se sídlem v New Yorku. Po sloučení společností J. P. Morgan a Chase Manhattan Bank v prosinci 2000 se stala jednou z nejlepších bank v USA. JPMorgan Chase and Co. je celosvětově šestou největší bankou podle aktiv na světě s celkovými aktivy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found