Volatility Skew - Přehled, implikovaná volatilita a jak to funguje

Volatility skew označuje technický nástroj, který informuje investory o preferencích správců fondů, ať už upřednostňují psaní opcí nebo ne. Faktory, které mají vliv na kolísání volatility, zahrnují sentiment investorů ohledně trhu a vztah mezi nabídkou a poptávkou Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích je dodávané množství zboží a požadované množství dobří jsou si navzájem rovni. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. daných opcí na akciovém trhu.

Volatility Skew

Skok volatility je odvozen výpočtem rozdílu mezi implikovanou volatilitou v peněžních opcích, u peněz At The Money (ATM) At the money (ATM) popisuje situaci, kdy se realizační cena opce rovná aktuálnímu trhu podkladového aktiva cena. Jedná se o koncept opcí a opcí na peníze. Relativní změny v kolísání volatility řady opcí mohou obchodníci s opcemi použít jako strategii. Zkosení volatility je také známé jako svislé zkosení.

Volatility skew je grafické znázornění charakteristiky opčních kontraktů. I když jsou realizační cena a datum splatnosti kontraktů s více opcemi podobné, stále se jim mohou zobrazovat různé implikované volatility.

souhrn

  • Termín volatility skew označuje technický nástroj, který informuje investory o preferencích správců fondů, ať už dávají přednost psaní opcí.
  • Sklon volatility je založen na implicitní volatilitě opce, což je míra volatility ceny daného cenného papíru, jak očekávají investoři.
  • Může to být dvou typů: zkosení vpřed nebo zkosení vzad.

Co je implikovaná volatilita (IV)?

Implikovaná volatilita (IV) se vztahuje k míře volatility ceny daného cenného papíru očekávané investory. Jde v zásadě o prognózu, kterou mohou investoři použít jako metriku při rozhodování o investicích.

Investoři mohou použít IV k rozlišení budoucích výkyvů ceny cenného papíru a jako zástupce tržního rizika spojeného s tímto cenným papírem. Pokud je trh medvědí, zvyšuje se implicitní volatilita, protože investoři očekávají, že ceny akcií v budoucnu poklesnou. Podobně v býčím býčím a medvědí profesionáli v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. na trhu investoři očekávají, že ceny v průběhu času porostou, což znamená, že implikovaná volatilita klesá.

Jak funguje Volatility Skew?

Ve většině modelů oceňování možností Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí jsou matematické modely, které k výpočtu teoretické hodnoty opce používají určité proměnné. Teoretická hodnota, předpokládá se, že implikovaná volatilita dvou možností, které sdílejí stejné podkladové aktivum a datum vypršení platnosti, musí být identické. Podobnost nesmí být ovlivněna rozdíly v realizační ceně opce.

V 80. letech si obchodníci s opcemi uvědomili, že v praxi, kdy byla realizační cena opce podhodnocena, byli investoři stále ochotni za ně přeplatit. Naznačovalo to, že vnímání investorů bylo takové, že ochrana proti poklesu byla pro investory cennější než cenové výkyvy, protože cenovým výkyvům přisuzovaly větší volatilitu.

Na akciových trzích peněžní manažeři obvykle upřednostňují psaní opcí na rozdíl od prodejních opcí. Takový odklon od realizační ceny je příčinou kolísání volatility.

Grafické znázornění kolísání volatility prokázalo implicitní volatilitu konkrétní možnosti dané sady možností. Když je křivka grafu vyvážená, je známá jako úsměv volatility, a když je křivka vážena na konkrétní stranu, je známá jako úsměv volatility.

Co je reverzní zkosení?

V situaci, kdy je implicitní volatilita při nižší možnosti stávky vyšší, je druh pozorovaného zkosení znám jako obrácený zkosení. To je nejčastěji pozorováno u dlouhodobých opcí nebo opcí indexu. Zpětné zkosení obecně nastává, když investoři kupují prodejní opce, aby kompenzovali riziko spojené s cenným papírem, protože vnímají obavy trhu.

Co je Forward Skew?

V situaci, kdy se zvyšuje hodnota implikované volatility u vyšších možností, je druh pozorovaného zkosení znám jako zkosení vpřed. To je obvykle pozorováno na komoditním trhu, protože nerovnováha mezi poptávkou a nabídkou může okamžitě tlačit ceny nahoru nebo dolů. Komodity, jako jsou zemědělské předměty a ropa, jsou nejčastěji spojovány s dopřednými zkoseními.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Šířka trhu Šířka trhu Šířka trhu se týká souboru technických ukazatelů, které hodnotí cenový vývoj a pokles daného akciového indexu. Šířka trhu představuje
  • Strike Price Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena.
  • Volatility Arbitrage Volatility Arbitrage Volatility arbitráž odkazuje na typ strategie statistické arbitráže, která je implementována v obchodování s opcemi. Z rozdílu vytváří zisky
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found