Služba vícenásobného zápisu (MLS) - přehled, jak to funguje, výhody

Služba vícenásobného výpisu (MLS) je kombinací služeb, které realitní makléři používají k výměně dat a informací týkajících se nemovitostí a hodnocení. Moderní MLS se skládá ze softwaru, který umožňuje realitním agentům Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy. a makléři, kteří prodávají nemovitosti, aby našli makléře potenciálních kupců a naopak. MLS jsou zavedeny v zemích po celém světě a přicházejí v různých formách a jménech, ale obecně s podobným konceptem.

Služba vícenásobného zápisu

Jak to funguje

Služba vícenásobného výpisu (MLS) není jedinečnou organizací ani softwarem. Jedná se jednoduše o termín používaný k označení realitních makléřů, kteří spolupracují v místních oblastech a vytvářejí místní „MLS“. Z iniciativy existuje mnoho různých databází založených z různých lokalit, které udržují své seznamy nemovitostí na webových stránkách realitních kanceláří.

Realitní agenti a makléři jsou obvykle hodnoceni určitou formou členského poplatku, aby měli přístup k určité MLS. Každý agent a makléř bude zastupovat kupující a prodávající a pomůže vyjednat transakci. Jsou odměňováni provizí. Komise Komise odkazuje na odměny vyplácené zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb z kupní ceny nemovitosti.

Výhody služby vícenásobného zápisu

Realitní agenti a makléři jsou ochotni zaplatit poplatek za používání služby vícenásobného výpisu (MLS) v rámci svých lokalit. MLS poskytuje realitním makléřům a jejich klientům mnoho výhod, včetně:

1. Informace o majetku

Realitní agenti a makléři, kteří jsou členy MLS, získávají přístup k mnoha informacím o domácnostech v této oblasti - jako jsou výpisy, podrobnosti, záběry z náměstí, funkce a fotografie každé nemovitosti. Tyto informace jsou výhradní pro členy MLS a poskytují významnou výhodu, protože bez konsolidované databáze by bylo obtížné data zkompilovat.

2. Pravidla a osvědčené postupy

Proniknout do realitního průmyslu je obtížné bez znalosti obecných pravidel a osvědčených postupů v tomto odvětví. Naučit se být realitním agentem nebo makléřem může být obtížné, ale MLS stanoví postupy a pravidla, která mohou realitním profesionálům usnadnit.

3. Síťové efekty

MLS umožňuje realitním agentům a makléřům také vzájemné propojení. Původ konceptu je starý a má hlubokou historii ve Spojených státech. Na konci 19. století se realitní agenti a makléři pravidelně scházeli v kancelářích místních asociací, aby sdíleli informace o nemovitostech, které se pokoušeli prodat. Společné vytváření sítí výrazně usnadnilo hledání kupců nemovitostí a realitní agenti se mohli ocitnout ve vzájemně výhodných vztazích.

Nakonec se takové síťové události transformovaly do konceptu MLS. Novější realitní agenti a makléři dostali příležitost poučit se od zkušených profesionálů, kteří mají dobré znalosti a zkušenosti s místními trhy s bydlením.

4. Větší expozice

Jako prodejce nemovitosti je nejpřínosnější strategií získat pro své nemovitosti co největší míru expozice a umožnit převzetí ústními a síťovými efekty. MLS usnadňuje větší odhalení, protože realitní agenti a makléři mohou rychle a pohodlně vyhledávat nemovitosti, které odpovídají určitým specifikacím.

Proces je efektivní a zjednodušený a většina výpisů MLS obsahuje kontaktní informace a časy zobrazení vlastností. MLS umožňuje realitním agentům a makléřům prodávat nemovitosti rychleji a také pomáhá jejich klientům rychleji uspokojovat jejich potřeby.

5. Efektivní trhy nemovitostí

Efektivnější párování kupujících a prodejců obvykle přináší výhody každé zúčastněné straně. Kupující mohou najít přesnou nemovitost, kterou hledají, a prodejci se mohou vystavit riziku, že mohou prodat včas a zároveň získat nejlepší cenu.

Informace sdílené na MLS zvyšují transparentnost a celkovou efektivitu realitního trhu, který je považován za jeden z nejlikvidnějších trhů.

Výzvy, kterým čelí více služeb zápisu

Systémy MLS čelí výzvám z webů a platforem, kde si potenciální prodejci a kupující domů mohou sami dražit své nemovitosti nebo hledat požadované nemovitosti sami. Internetové stránky nabízejí široké veřejnosti možnost prohlížet některé výpisy MLS, což narušuje exkluzivitu MLS. Podrobné informace a datové body jsou však stále exkluzivní pro služby vícenásobného výpisu, takže stále existuje mnoho výhod používání takové služby.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Posouzení Posouzení Posouzení je v zásadě způsob, jak provést nezaujatou analýzu nebo vyhodnocení aktiva, podniku nebo organizace nebo vyhodnotit výkon podle dané sady standardů nebo kritérií. Provádí kvalifikovaný odhadce, hodnocení se obvykle provádí vždy, když má být nemovitost nebo aktivum prodáno a je třeba určit jeho hodnotu
  • Klasifikace leasingu Klasifikace leasingu Klasifikace leasingu zahrnuje operativní a kapitálový leasing. Leasing je druh transakce prováděné společností, která má právo používat aktivum. V rámci leasingu společnost zaplatí druhé straně dohodnutou částku peněz, na rozdíl od nájemného, ​​výměnou za možnost používat aktivum.
  • Pronajímatel vs nájemce Pronajímatel vs nájemce V leasingové smlouvě jsou dvě hlavní strany a každý finanční odborník musí vědět, jak rozlišovat mezi pronajímatelem a nájemcem. Leasing je smluvní ujednání, kdy jedna strana, zvaná pronajímatel, poskytuje aktivum pro použití druhou stranou, označované jako nájemce, na základě pravidelných plateb za dohodnuté období.
  • Mlýnský poplatek Mlýnský poplatek / sazba Mlýnský poplatek / sazba je forma daně z nemovitosti, která je založena na odhadované hodnotě nemovitosti. Poplatky za mlýn tradičně byly a jsou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found