Notching - přehled, jak to funguje, a aplikace

Notching je běžnou praxí ratingových agentur porovnávat ratingy různých emitentů v rámci jedné třídy závazků nebo úzce souvisejících subjektů. Porovnání ratingů různých společností se používá k zohlednění úvěrových rizik. Závazky mohou být v případě selhání zaplaceny nižší nebo vyšší z důvodu různého stupně ztrát.

Vrubování

Během hodnocení si společnost může zvolit úroveň dluhu, který vystaví, v souladu se stávajícími smlouvami. Celkový úvěrový rating emitenta Úvěrový rating Úvěrový rating je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty účetní jednotky (vládní, obchodní nebo fyzické osoby) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka. se mohou lišit od hodnocení těchto povinností. Na prioritách záleží, pouze pokud je společnost v platební neschopnosti. Pokud však společnost vyrovná všechny své závazky podle plánu, pořadí seniority je irelevantní.

souhrn

  • Notching je praxe různých emitentů ratingů v rámci třídy povinností porovnávat úvěrové ratingy různých emitentů.
  • Standard & Poor’s Corporation (S&P) a Moody’s Investors Service (Moody’s) jsou nejoblíbenější ratingové agentury.
  • Vrubování umožňuje, aby závazky byly vrubově vyšší nebo nižší, na základě míry ztrát v případě selhání.

Porozumění konceptu Notching

Dvěma hlavními ratingovými společnostmi jsou Standard & Poor’s Corporation (S&P) a Moody’s Investors Service (Moody’s). Dva poskytovatelé indexů poskytují informace týkající se hodnocení specifických pro riziko. Ratingové agentury rovněž srovnávají hodnocení různých emitentů v rámci závazku jedné třídy.

Kvalita dluhů má dvojí význam. Nejprve ukazuje pravděpodobnost selhání, která se určuje pomocí finančních poměrů Finanční poměry Finanční poměry se vytvářejí pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti, včetně odchylek v peněžních tocích a úrokového krytí. Za druhé, ukazuje míru obnovy po výchozím nastavení. Druhá funkce závisí na počtu dostupných aktiv a jazyce smlouvy o odsouzení.

Míra oživení určuje prodejnost aktiv emitenta. Také pokud společnost splácí jeden problém, všechny její dluhy jsou okamžitě splatné. Šance na selhání pro emise společnosti jsou tedy stejné, kromě míry obnovy, která se může lišit v závislosti na problémech.

Hlavními technikami používanými jako základ pro nástroje s vrubem jsou rodinný rating společnosti nebo nezajištěný dluh dlužníka. Strukturální podřízenost dluhů, které jsou emitovány dceřinými společnostmi, je rovněž na úrovni S&P. Například dluhy dceřiné společnosti lze hodnotit vyšší než dluhy holdingové společnosti, protože ta přímo vlastní aktiva a peněžní toky celého podniku.

Moody’s Update Notching Guidance

Referenční míra očekávané ztráty definuje hodnocení Moody's. Indexy platí jak pro základní podnikové emitenty, tak pro strukturované finanční transakce. Idealizovaná očekávaná míra ztrát společnosti Moody's vykazuje následující charakteristiky:

  • Procentní rozdíl v riziku pro ratingové kategorie Ba2 a vyšší a ve vztahu k jedné vyšší kategorii je 45% nebo vyšší.
  • Procentuální rozdíl v rizicích pro ratingové kategorie Ba3 a níže a ve vztahu k jedné vyšší kategorii je nižší než 45%.

Moody’s Investors Service použil výše uvedenou logiku k vývoji zjednodušených pokynů pro vrubování založené na podřízenosti, které se používá častěji. Pokud je senior Unsecured nebo CFC Ba2, platí následující metodika:

  • Zajištěné dluhopisy pro seniory: +1 zářez nad základnou
  • Nezajištěné dluhopisy seniorů: 0 základen
  • Podřízený senior: -1 stupeň pod základnou
  • Podřízené dluhopisy: -1 stupeň pod základnou
  • Podřízené dluhopisy juniorů: -1 stupeň pod základnou
  • Preferované akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. : -2 zářezy pod základnou

Pokud je senior Unsecured nebo CFC Ba3, platí následující metodika:

  • Zajištěné dluhopisy pro seniory: +1 zářez nad základnou
  • Nezajištěné dluhopisy seniorů: 0 základen
  • Podřízený senior: -2 zářezy pod základnou
  • Podřízené dluhopisy: -2 zářezy pod základnou
  • Podřízené dluhopisy juniorů: -2 nebo -3 zářezy pod základnou
  • Preferovaná zásoba: -2 nebo -4 zářezy pod základnou

Vrub hybridních cenných papírů

Výše uvedené pokyny nemusí plně zachytit rizika spojená s moderními hybridními cennými papíry Hybridní cenné papíry Hybridní cenné papíry jsou investiční nástroje, které kombinují vlastnosti čistých akcií a čistých dluhopisů. Cenné papíry mají tendenci nabízet vyšší výnos než čisté cenné papíry s pevným výnosem, jako jsou dluhopisy, ale nižší výnos než čisté cenné papíry s proměnlivým výnosem, jako jsou akcie. . V některých případech může být emitentům povoleno vynechat dividendy, aniž by to nutně způsobilo širší selhání. Následující otázky vyvstávají, když se snažíte ospravedlnit přírůstkové vrubování nad výsledky založené na podřízenosti:

  • Zda je riziko plateb materiálem odkladu
  • Zda jsou očekávané ztráty vyplývající z odkladu dostatečně velké, aby ospravedlňovaly vrubování

Při srovnání relativních potenciálních ztrátových rychlostí se analytici zaměřují nejen na rozdíl ve ztrátě jistiny, ale také na pravděpodobnost, že se hybridní zabezpečení za neobvyklých okolností vrhne do selhání. Přesto společnosti zřídka využívají možnosti odkladu.

Obecným pravidlem pro hybridní cenné papíry je, že výřez je omezen na pokyny pro preferované akcie. Například u hybridního zabezpečení, které již bylo dvakrát vrubováno, nebude zaručen žádný další zářez.

Aplikace Notching

Pokyny pro vrubování poskytují podnikové hodnocení, které platí pro všechna průmyslová odvětví, kromě případů, kdy podmínky zvýšených ztrát přesahují stanovené standardy. Zajištění se nachází v bankách, zajistitelé Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven. a evropští nefinanční emitenti společností. V bankách používá rating Moody’s vyšší nezajištěný rating emitenta jako referenční bod pro odhad indexů podřízených závazků.

V případě seniorních pojistitelů je nezajištěný dluh hodnocen na stejné úrovni jako Insurance Financial Strength Rating (IFSR), což je základ, na kterém primární pojišťovny hodnotí svůj dluh. Pro evropské nefinanční podnikové emitenty je vydávání preferovaných akcií v evropských zemích vzácné kvůli nesprávným praktikám společnosti.

Někteří emitenti navíc nevydávají své preferované akcie. Ve výsledku se pokyny pro preferované akcie vždy řídí pokyny Moody's pro hybridní cenné papíry.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Emitenti dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti.
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem Vlastní kapitál vs stálý příjem. Akciové produkty a produkty s pevným výnosem jsou finanční nástroje, které mají velmi důležité rozdíly, které by každý finanční analytik měl znát. Akciové investice se obvykle skládají z akcií nebo akciových fondů, zatímco cenné papíry s pevným výnosem se obecně skládají z podnikových nebo státních dluhopisů.
  • Nadřízený a podřízený dluh Nadřízený a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový zásobník. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace je nejdříve splacen seniorní dluh

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found