Rada pro regulaci obecních cenných papírů (MSRB) - přehled, nástroje, pravidla

Městská rada pro cenné papíry (MSRB) je regulační organizace, která navrhuje pravidla ochrany a několik dalších pravidel, která regulují makléře, dealery, banky a další strany na trhu komunálních cenných papírů v USA.

Rada pro regulaci obecních cenných papírů

Co jsou městské cenné papíry?

Městské cenné papíry jsou finanční cenné papíry, které nabízí vládní obec, stát nebo městečko za účelem získání finančních prostředků na různé veřejné projekty a investice. Mezi typy cenných papírů nabízených samosprávou patří:

  • Obecní dluhopisy
  • Obecní poznámky
  • Ostatní komunální cenné papíry

Komunální cenné papíry představují trh za několik bilionů dolarů, na kterém se podílejí miliony investorů. Jsou zásadně důležité pro získávání finančních prostředků na komunitní služby a projekty infrastruktury, jako například:

  • Silnice, dálnice a mosty
  • Kanalizační systémy
  • Knihovny
  • Veřejné školy
  • Veřejné nemocnice

Městské cenné papíry získávají tři hlavní účastníci:

  1. Vlády
  2. Investoři
  3. Finanční profesionálové

Subjekty státní nebo místní správy jsou emitenty cenných papírů, které vyžadují financování různých projektů. Spolupracují s finančními profesionály, jako jsou obchodníci a obecní poradci, při prodeji cenných papírů investorům, kteří jsou kompenzováni splácením úroků. Úrokové výdaje Úrokové výdaje vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhů nebo leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Tento plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením pobídek osvobozených od daně.

Vysvětlena Rada pro regulaci obecních cenných papírů (MSRB)

MSRB byla zřízena za účelem ochrany zájmů investorů a vydávajících vládních subjektů. Byla založena v roce 1975 a jejím posláním je ochrana státu a místních samospráv, veřejného zájmu a investorů podporou spravedlivého, efektivního a transparentního trhu obecních cenných papírů.

MSRB je samoregulační organizace, která je pod dohledem Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědný za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. SEC pracuje jako nezávislá agentura federální vlády Spojených států, prosazuje federální zákon o cenných papírech a udržuje spravedlivé, řádné a efektivní trhy.

MSRB byl původně tvořen členy z regulovaných makléřů a bank, kromě členů z široké veřejnosti. Po říjnu 2010 byl však výbor MSRB přepracován tak, aby sestával z nezávislých veřejných členů, aby podporoval nejlepší zájmy veřejnosti.

Nástroje MSRB

MSRB implementuje tři klíčové nástroje k dosažení svého poslání:

  1. Nařízení
  2. Průhlednost
  3. Vzdělání

Nařízení

MSRB vytváří pravidla a právní předpisy, které zajišťují finanční profesionály odpovědnými za osvědčené postupy a zabraňují podvodům na trhu komunálních cenných papírů. MSRB má při navrhování předpisů a pravidel pravomoc federální vlády.

Průhlednost

MSRB poskytuje investorům rozšířené informace o trhu komunálních cenných papírů. Společnost MSRB provozuje platformu pro přístup na elektronický obecní trh (EMMA) k distribuci informací. Mezi tyto informace patří:

  • Ceny obchodování v reálném čase
  • Zveřejnění dokumentů
  • Statistiky platné pro celý trh

Vzdělání

MSRB je nezávislým a objektivním poskytovatelem informací a je národním zdrojem na trhu komunálních cenných papírů.

Regulované typy zabezpečení

MSRB reguluje různé typy obecních cenných papírů. Obecné typy regulovaných obecních dluhopisů jsou:

  • Dluhopisy s obecným závazkem (dluhopisy GO) Dluhopis s obecným závazkem Dluhopis s obecným závazkem (GO) je druh obecního dluhopisu, ve kterém jsou splátky dluhopisů (úroky a jistina) zaručeny celkovým výnosem generovaným příslušným vládním subjektem nebo agenturou. Jinými slovy, splácení je zaručeno jak z daňových, tak z provozních výnosů z různých projektů.
  • Výnosové obligace
  • Krátkodobé komunální dluhopisy, jako jsou daňové předpovědi (TAN), daňové předpovědi (RAN) a dluhové předpovědi (BAN)
  • Další exotické a jedinečné dluhopisy

Pravidla MSRB

Rada pro rozhodování o obecních cenných papírech vypracovala různá pravidla, která musí při obchodování s komunálními cennými papíry na trhu dodržovat firmy zabývající se cennými papíry, banky, komunální poradci a další strany. Pravidla je třeba dodržovat také při poradenství investorům a státním a místním samosprávám.

MSRB také formuloval obecná pravidla, jako jsou osvědčené postupy, odborná kvalifikace a standardy pro výpočet / vykazování.

MSRB rovněž stanovila správní pravidla, jako jsou pravidla a pravomoci představenstva, členství v představenstvu a další stanovy týkající se fungování MSRB.

Pravidlo 15c-12

MSRB také hrála podstatnou roli při vývoji různých předpisů. V 80. letech pomáhala MSRB SEC při vytváření pravidla SEC 15c2-12, které bylo zaměřeno na průběžné zveřejňování. Bylo důležité zajistit, aby emitenti obecních cenných papírů pravidelně poskytovali transparentní informace o jednotlivých cenných papírech. Přišlo to ve formě výročních finančních zpráv, které poskytovaly informace o deliktech a selháních.

Elektronický přístup na obecní trh (EMMA)

MSRB také hrála velkou roli při transformaci standardů elektronických záznamů v odvětví cenných papírů. Pozdní v roce 2000, MSRB spustila webovou stránku Electronic Municipal Market Access (EMMA), která poskytovala bezplatný veřejný přístup k informacím týkajícím se obchodování s obecními cennými papíry a dalším důležitým informačním dokumentům.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Institucionální investor Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby
  • Analýza úvěrů obecních dluhopisů Analýza úvěrů městských dluhopisů Analýza úvěrů městských dluhopisů zahrnuje hodnocení obecních dluhopisů a stanovení jejich životaschopnosti jako investiční příležitosti. Obecní svazek je druh
  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou typem obecních dluhopisů, u nichž je splácení závazku primárně zaručeno provozními výnosy účetní jednotky. Dluhopisy jsou primárně využívány vládními subjekty k dotování infrastrukturních projektů.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found