Bermudská výměna - definice, pohyblivá vs. pevná sazba, ceny

Bermudská swapce je možnost, která kupujícímu nabízí právo - nikoli však povinnost - účastnit se úrokového swapu Úrokový swap Úrokový swap je derivátová smlouva, jejímž prostřednictvím se dvě protistrany dohodnou na výměně jednoho proudu budoucích úrokových plateb pro další ve specifikovaná data během doby platnosti opce. Podobně jako u bermudských opcí se i bermudská swapce nazývá proto, že data swapování úrokových sazeb jsou specifikována v rámci swapové smlouvy a lze je provádět pouze v uvedených termínech.

Podmínky výměny také vysvětlují, zda kupující zaplatí pohyblivou sazbu nebo pevnou sazbu.

Bermudská výměna

Souhrn:

  • Bermudská swapce dává kupujícímu možnost zapojit se do úrokového swapu k určitému datu během doby platnosti opce.
  • Podmínky těchto výměn jsou dohodnuty kupujícím a prodávajícím.
  • Cena za bermudské swapce je složitější než u vanilkových swapcí; běžně se používá cenová metoda simulace Monte Carlo.

Plovoucí sazba vs. pevná sazba

Jak je uvedeno výše, kupující swapce buď zaplatí plovoucí úrokovou sazbu Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba označuje proměnlivou úrokovou sazbu, která se mění po dobu trvání dluhového závazku. Je to opak pevné sazby. nebo pevná úroková sazba pro opci.

Plovoucí sazba se pravidelně mění. Sazba se obvykle aktualizuje každých několik měsíců po dobu životnosti opcí. Pevná sazba, jak již název napovídá, je pevná, se nemění. Úroková sazba je u opce stejný měsíc po měsíci.

Výměny

Swapce jsou v podstatě jen opce, které dávají kupujícím právo vstoupit do podkladových úrokových swapů v určitém okamžiku během doby platnosti opce.

Jako u každé možnosti, výměna zahrnuje kupujícího a prodejce. Protože opce se tradičně obchodují přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální směny a bez dohledu regulátor výměny. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. , výměny jsou prováděny soukromě a umožňují kupujícímu a prodejci dohodnout se na podmínkách smlouvy o výměně.

Kupující a prodávající se musí dohodnout na několika prvcích výměny, včetně:

  1. Délka možnosti - Období, během kterého je možnost realizovatelná. Ve většině případů období opce obvykle končí den nebo dva před začátkem podkladového swapu.
  2. Cena - Náklady na výměnu, jinak známé jako prémie.
  3. Podkladové swapové podmínky - V rámci swapce se musí kupující a prodávající dohodnout na podmínkách úrokového swapu, které zahrnují:
    • Nominální částka
    • Pevná sazba (odpovídá realizační ceně) a četnost plateb, které musí být provedeny

    Výměna je vypořádána jedním ze dvou způsobů. Nejprve, když výměna vyprší, vstoupí do výměny obě strany. Zadruhé, když vyprší platnost swapce, je hodnota nevyužitého swapu vyplacena podle tržního standardního vzorce.

    Ceny bermudských výměn

    Je obtížnější ocenit bermudské swapce než obyčejné swapce, protože v rámci swapce existuje řada dat, kdy může kupující uplatnit své právo vstoupit do úrokového swapu. Díky tomu je výpočet swapových cen složitý.

    Z tohoto důvodu mají protistrany tendenci vyhýbat se používání tradičních swapových a opčních cenových modelů. Místo toho se obvykle více opírají o simulaci Monte Carlo Simulace Monte Carlo Simulace Monte Carlo je statistická metoda používaná při modelování pravděpodobnosti různých výsledků v problému, který nelze jednoduše vyřešit kvůli interferenci náhodné proměnné. způsob stanovení cen.

    Související čtení

    Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

    • Komoditní swap Komoditní swap Komoditní swap je druh derivátového kontraktu, který umožňuje dvěma stranám směňovat (nebo vyměňovat) peněžní toky, které jsou závislé na ceně podkladového aktiva. V tomto případě je podkladovým aktivem komodita. Komoditní swapy jsou velmi důležité v mnoha průmyslových odvětvích založených na komoditách, jako je ropa a chov dobytka.
    • Zajišťovací ujednání Zajišťovací ujednání Zajišťovací ujednání označuje investici, jejímž cílem je snížit úroveň budoucích rizik v případě nepříznivého cenového pohybu aktiva. Zajištění poskytuje určitý druh pojistného krytí k ochraně před ztrátami z investice.
    • International Swaps and Derivatives Association (ISDA) International Swaps and Derivatives Association (ISDA) International Swaps and Derivatives Association (ISDA) je obchodní kolektiv složený z více než 800 účastníků z téměř 60 zemí po celém světě.
    • Swapová sazba Swapová sazba Swapová sazba je pevná sazba swapu určená stranami zúčastněnými na smlouvě. Swapovou sazbu požaduje příjemce (tj. Strana, která obdrží pevnou sazbu) od plátce (tj. Strana, která zaplatí pevnou sazbu), aby byla kompenzována nejistota ohledně fluktuací pohyblivé sazby

    Poslední příspěvky

    $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found