Knihy o finančním modelování - seznam a přehled nejlepších knih

Nejlepší způsob, jak se naučit finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. je praxí. Jak ale můžete cvičit, když nevíte, kde začít? Mnoho lidí začíná s výcvikem na videu (které rozsáhle nabízíme), zatímco jiní stále dávají přednost starým dobrým knihám. Pro každého, kdo se raději učí čtením a studiem z knih, je to místo pro vás. V této příručce jsme sestavili to, o čem se domníváme, že je to osm nejdůležitějších a užitečných knih o finančním modelování.

Pokud vám záleží na čtení, doporučujeme vám tyto knihy doplnit o naše kurzy založené na videu, abyste mohli sledovat, jak instruktor sestavuje finanční model krok za krokem v aplikaci Excel.

Knihy o finančním modelování

Seznam nejlepších knih o finančním modelování

1. Zvládnutí finančního modelování v Microsoft Excel - Alastair Day

Kniha Alastair Day je vynikající pro každého, kdo chce zvládnout finanční modelování v aplikaci Excel. Autor dělá skvělou práci, díky níž je složitá problematika jednoduchá a snadno srozumitelná, což knihu velmi doporučuje.

Mezi hlavní témata obsažená v Dayově finančním modelu patří:

  • Návrh, metodiky a procesy tabulky
  • Techniky pro kontrolu a vylepšování stávajících modelů
  • Jak se vyhnout nákladným chybám testováním každého scénáře
  • Které Excel vzorce a funkce použít pro různé věci a jak objevit nové proměnné

Podívejte se na naši bezplatnou příručku k finančnímu modelování Průvodce zdarma k finančnímu modelování Tato příručka k finančnímu modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a další informace o osvědčených postupech modelování!

2. Finanční modelování v praxi: Stručný průvodce pro středně pokročilé a pokročilé úrovně - Michael Rees

Reesova kniha snadno udělala náš seznam nejlepších knih o finančním modelování. Je velmi poutavý, snadno čitelný a některá z nejzajímavějších a nejdůležitějších témat v něm obsažených zahrnují:

  • Funkce aplikace Excel a nástroje, které jsou zvláště důležité pro finanční modelování
  • Jak navrhovat, strukturovat a vytvářet modely, které jsou relevantní, přesné a snadno srozumitelné
  • Modelování a propojení 3 finančních výkazů Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek
  • Doplňky jako @RISK a PrecisionTree pro modelování rizik
  • Jak lze VBA použít v řadě praktických situací finančního modelování

video o finančním modelování

3. Osvědčené postupy pro analýzu výzkumu kapitálu - James Valentine

Kniha Jamese Valentýna je klasikou, a proto se řadí mezi první tři na našem seznamu. Zaměřeno na výzkum v oblasti kapitálu Přehled výzkumu v oblasti akcií Akciový výzkumní pracovníci jsou odpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít investiční banky, instituce nebo jejich klienti zájem. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tato přehledová příručka pro průzkum rovnosti, kniha poskytuje mimořádně praktické a užitečné rady pro každého, kdo chce kariéru v této oblasti. To zahrnuje:

  • Materiál o ocenění, náležité péči a financování chování
  • Autorova vlastní zkušenost s prací s Excelem, který dodává materiálu větší hloubku
  • Informace o důležitosti jasné komunikace
  • Jak souvisí se správou krytých společností
  • Tipy a triky pro Excel (podrobně pojednáno v této knize)

Podívejte se na kurzy finančního modelování Finance online.

4. Finanční analýza a modelování pomocí Excel a VBA - Chandan Sengupta

Číslo čtyři na našem seznamu nejlepších knih o finančním modelování je Chandan Sengupta, který se ponoří do světa VBA, pokud jde o modely Excel. Pokud se chcete naučit, jak začlenit VBA do svých modelů, kniha Sengupty je určitě pro vás! Mezi hlavní přednosti patří:

  • Funkce aplikace Excel, které jsou nezbytné pro finanční analýzu a modelování, jako je pás karet, kontingenční tabulky, analýza dat a statistická analýza
  • Finanční analýza a modelování a pokročilé funkce aplikací Excel a VBA, které se vyučují pomocí přístupu „hands-on“, který se učí krok za krokem
  • Naučte se, jak efektivně psát vzorce, abyste odpověděli na otázky typu if-if a našli iterativní řešení problémů
  • Jak co nejlépe využít metody Excel a VBA Metody VBA Metoda VBA je část kódu připojená k objektu VBA, proměnné nebo datové referenci, která sděluje aplikaci Excel, jakou akci má provést ve vztahu k danému objektu. Kopírování, vkládání a výběr jsou jen některé příklady metod VBA, které lze provést.

5. Finanční modelování - Simon Benninga

Další klasika na seznamu knih o finančním modelování, který si musíte přečíst. Benningova kniha je 100% zaměřena na jednu věc: finanční modelování. Pokud chcete plně rozvinout své dovednosti a stát se skutečným „mistrem“ Excelu, tuto knihu vám velmi doporučujeme. Mezi klíčové body patří:

  • Použití softwaru Excel k řešení finančních problémů
  • Příklady použité v knize čerpají ze skutečných údajů o společnosti
  • Tipy pro získání aktuálních dat z internetu
  • Koncepty týkající se moderních podnikových financí, investic a derivátů

Příklad finančního modelování

Naučte se finanční modelování pomocí online kurzů finančního modelování společnosti Finance.

6. Praktický průvodce investičním bankovnictvím a soukromým kapitálem - Paul Pignataro

Tato kniha má jedinečný úhel pohledu na svůj přístup, který je užitečný pro ty, kteří se zaměřují na kariéru v investičním bankovnictví, Průvodce kariérou investičního bankovnictví - Průvodce kariérovým bankovnictvím - naplánujte si svou kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). nebo aspirující na práci v soukromém kapitálu Profesní profil soukromého kapitálu Analytici a spolupracovníci soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „absolvování“ nákupu nebo správy hedgeových fondů. Nebudete zklamáni, pokud si uděláte čas na přečtení této knihy! Mezi nejdůležitější patří:

  • Přehled klíčových základů investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních nabídek v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, soukromého kapitálu a procesu fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Podrobná metoda pro analýzu společností pro M&A obchody
  • Účetní závěrka a metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti za předpokladu nepřetržitého trvání podniku se používají tři hlavní metody oceňování: analýza DCF, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, korporátním rozvoji, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích používaných při fúzích a akvizicích
  • Příručka pro profesionály v oblasti investičního bankovnictví a studenty podnikání, kteří se chtějí dostat do oboru
  • Podrobně prochází procesem vytváření modelu a oceňování

7. Finanční modelování pro vlastníky podniků a podnikatele - Tom Y. Sawyer

Průvodce Excel Toma Sawyera je ideální pro vlastníky firem, vedoucí pracovníky společností a manažery. Zahrnuje finanční modelování se základními obchodními principy a obchodními plány a poskytuje podrobné metody pro řešení konkrétních obchodních problémů. Mezi hlavní zajímavosti této knihy patří všechny následující:

  • Jak propojit obchodní plánování s finančním modelem jednoduchým a přímým způsobem
  • Navrženo tak, aby sloužilo podnikatelům a majitelům malých podniků
  • Naučte se, jak snadno formulovat a testovat různé hypotézy a předpoklady vašeho obchodního modelu
  • Nabízí jednoduchou a přímou metodu pro vytváření plánů a analýzu různých možných cest pro spouštěcí finanční model
  • Klíčové informace o tom, jak udržovat perspektivu řízení projektu, která vám pomůže neustále soustředit váš čas a energii na nejdůležitější / naléhavé úkoly pro efektivní rozvoj vašeho podnikání

8. Budování finančních modelů - John Tjia

Kniha Johna Tjia poskytuje čtenářům důkladné znalosti o tom, jak pomocí nástrojů Excel vytvářet robustní finanční modely, které uživatelé snadno pochopí. Jinými slovy, je to skvělé pro učení, jak sestavovat jasné a přesvědčivé prezentace. Provede vás tím, jak vyvinout projekční model a věnovat jednotlivé kapitoly jednotlivým fázím procesu. Mezi klíčové součásti knihy patří:

  • Projekční modely - Co to je, jak se používají a jak se mohou v jednotlivých průmyslových odvětvích lišit
  • Účetní a finanční koncepty, které jsou základem fungujících finančních modelů
  • Podrobné pokyny pro použití tabulkového softwaru k vytváření dynamicky výkonných finančních modelů
  • Výroba a návrh projekčního modelu, který umožňuje uživateli rychle měnit vstupy pro analýzu citlivosti

Více zdrojů pro finanční modelování

Doufáme, že to byl užitečný průvodce nejlepšími knihami o finančním modelování, který vám pomůže naučit se, jak si sami vytvářet modely. Mezi další finanční zdroje, které vám mohou pomoci, patří:

  • Průvodce finančním modelováním zdarma Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Jak se stát skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Dovednosti v oblasti finančního modelování Dovednosti v oblasti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je nutné k tomu, abyste byli ve finančním modelování v aplikaci Excel dobří. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví
  • Typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found