Modeloff - Průvodce po soutěžení na soutěži o finanční modelování

Modeloff je globální finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. soutěž, která vyžaduje, aby soutěžící používali Excel k řešení finančních otázek a případových studií. Ačkoli se o něm říká, že jde o soutěž „finančního modelování“, nevyžaduje, aby účastníci vytvořili kompletní oceňovací model podniku; většinou se zaměřuje na nezávislé otázky, které vyžadují mini cvičení v Excelu. Pro srovnání, Soutěž v oblasti finančního finančního modelování vyžaduje, aby si konkurenti od případu vytvořili úplný 3-výkazový a DCF model v Excelu pomocí případové studie.

Jak se zaregistrovat na Modeloff?

Chcete-li se zaregistrovat do programu Modeloff, jednoduše navštivte jejich webovou stránku a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Zde je odkaz na registraci -> //www.modeloff.com/register/

Jak se připravit na Modeloff

Finance vytvořilo průvodce tím, co považujeme za nejlepší kroky pro přípravu na Modeloff. Všechno se odvíjí od praxe a zde je nejdůležitější vědět.

Krok 1, abyste si ušetřili čas, zvládněte zástupce aplikace Excel

V každé soutěži, která má časový limit, je čas zásadní. Nejlepší způsob, jak urychlit finanční modelování, je odložit myš a používat pouze klávesové zkratky.

Vytvořili jsme seznam nejdůležitějších klávesových zkratek, které si můžete prohlédnout a zapamatovat, abyste urychlili své znalosti aplikace Excel.

Ještě lépe můžete absolvovat náš bezplatný kurz Crash Excel, který vás krok za krokem naučí všechny tyto zkratky.

Krok 2 Poznejte všechny finanční funkce v aplikaci Excel

V kategorii „finanční“ je v aplikaci Excel uvedeno více než 50 funkcí. Pokud opravdu chcete vyhrát soutěž, měli byste si pravděpodobně zapamatovat všech 50 těchto funkcí a vědět, jak a kdy je použít.

Pokud chcete začít s nejdůležitějšími 10 nejdůležitějšími funkcemi, podívejte se na finančního průvodce Excelem pro finance.

Ještě lepší je, že můžete kombinovat náš bezplatný kurz Crash Excel s naším kurzem Advanced Excel Formulas, abyste si osvojili důležité funkce.

Krok č. 3 Oprášte finanční a účetní dovednosti

Vzhledem k tomu, že soutěž Modeloff vyžaduje kombinaci dovedností aplikace Excel AND financí / účetnictví, je důležité se ujistit, že o tom víte.

Abychom měli silné technické dovednosti, měli bychom se při přípravě zaměřit na vzorce a výpočty - které se obvykle týkají časové hodnoty peněz, akcií, pevných výnosů a účetních plánů.

Chcete-li se na ně dobře připravit, nejjednodušším způsobem je učit se od odborníků v našich lekcích založených na videu. Mezi nejdůležitější patří:

  • Finanční matematika
  • Základy s pevným příjmem
  • Základy finanční analýzy

Průvodce modela a preperation

Krok č. 4 Procvičujte si pohled na minulé otázky

Modeloff publikuje soutěžní otázky z předchozího roku a můžete je použít jako efektivní způsob přípravy na soutěž.

Při jejich procházení získáte představu o tom, jaké typy otázek kladou, a doufejme, že pochopíte, jaký je jejich styl a přístup.

Krok č. 5 Zkombinujte výše uvedené kroky a procvičte si vytváření finančních modelů

Jakmile budete mít znalosti aplikace Excel, dovednosti v oblasti technického financování a uvidíte minulé otázky, je čas spojit všechny výše uvedené do své vlastní praktické soutěže.

Být dobrý ve finančním modelování vyžaduje rozsáhlou praxi. Jedním z nejlepších způsobů školení je sestavení účetní závěrky společnosti Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní příkazy jsou složitě vložené do Excelu a vytvářejte si vlastní model předpovědi. To vám umožní převzít všechny zkratky, funkce a finanční znalosti, které máte, a spojit je dohromady.

Chcete-li se naučit finanční modelování příkladem, podívejte se na naši knihovnu kurzů finančního modelování.

Soutěž ve finančním modelování financí

Kromě Modeloffu se možná budete chtít zaregistrovat do každoroční finanční finanční soutěže o finance, která v roce 2018 měla peněžní ceny v celkové výši 10 000 USD. Soutěž se soustřeďuje na soutěž soukromých kapitálových případů, kde účastníci musí použít data v důvěrném informačním memorandu k vytvoření modelu společnosti od nuly.

Finanční soutěž ve finančním modelování

Zaregistrujte se ještě dnes na www.financialmodeling.org a soutěžte o prize money 10 000 USD!

Další zdroje finančního modelování

Doufáme, že to byl užitečný průvodce přípravou na mistrovství a soutěž ve finančním modelování Modeloff.

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari a na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Pro další učení a procvičování doporučujeme následující finanční zdroje:

  • Funkce shody indexu Kombinace indexu shody Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Funkce XIRR vs IRR XIRR vs IRR Proč používat XIRR vs IRR. XIRR přiřadí každému datu jednotlivých peněžních toků konkrétní data, takže je při sestavování finančního modelu v aplikaci Excel přesnější než IRR.
  • Přejít na speciální Přejít na speciální Přejít na speciální v aplikaci Excel je důležitá funkce pro tabulky finančního modelování. Klávesa F5 otevře Přejít na, vyberte Speciální zkratky pro vzorce aplikace Excel, což vám umožní rychle vybrat všechny buňky, které splňují určitá kritéria.
  • Formátování finančního modelu Formátování finančního modelu Formátování finančního modelu je věda sama o sobě. Správným formátováním finančního modelu udržuje analytik konzistenci, jasnost a efektivitu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found