Informační rozhovor - definice, průvodce a důležité tipy

Informační pohovor se týká příležitostného rozhovoru mezi uchazečem o zaměstnání a někým, kdo pracuje ve společnosti. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. čeho chtějí být součástí. Je to obvykle výsledek úspěšné příležitosti v síti, která vám umožní dozvědět se více o konkrétní práci od někoho, kdo již v oboru pracuje.

Informační rozhovor

Jako uchazeč o zaměstnání je výhodné vědět o společnosti něco víc. Ať už se jedná o lepší přípravu na pracovní pohovor nebo o to, zda je pro vás kancelářská kultura vhodná, znalost relevantnějších informací o tom, jaké to je pracovat v konkrétní společnosti, může mít na vaši aplikaci významný dopad. Pokračovat Sledovat pokyny a osvědčené postupy v oboru při odesílání motivačního dopisu a obnovení zaměstnání v oblasti podnikových financí. Stáhněte si životopisy a šablony motivačních dopisů, které budou připraveny na vaši žádost o zaměstnání. Tyto životopisy jsou navrženy tak, aby vám poskytly nejlepší záběr při výběru na pohovor.

Informační rozhovor poskytuje informace, které vám také mohou pomoci určit, jaké příležitosti jsou k dispozici. Může to být neformální rozhovor, ale pokud to zvládnete správně, můžete být o krok blíže k práci, kterou chcete.

Jak si můžete domluvit informační pohovor?

První způsob je oslovit někoho, koho už znáte. Tímto způsobem je jednodušší uspořádat rozhovor, protože obě strany se navzájem znají. Může to být bývalý kolega nebo někdo, s kým jste na akcích několikrát hovořili.

Dalším způsobem je odeslat chladný e-mail prostřednictvím sítě absolventů nebo kontaktu na LinkedIn. Tato praxe může být méně častá, ale pokud bude provedena správně, může vám umožnit úspěšné uskutečnění informačního rozhovoru.

Jakmile nastavíte datum a místo pohovoru, je třeba vzít v úvahu několik věcí:

Před informačním pohovorem

Protože jste ten, kdo poslal pozvánku na informační pohovor, ujistěte se, že jste připraveni, což znamená připravit seznam konkrétních otázek týkajících se práce a odpovědnosti, které s tím souvisí. Můžete se také zeptat na kancelářskou kulturu a průmysl obecně.

Během informačního rozhovoru

Obecně to pomůže nejprve promluvit o lehkých tématech, které rozbijí led Icebreaker Dotazy na rozhovor Rozhovory mohou být nepříjemné, zejména pokud jde o část zahájení pohovoru mimo kladení základních otázek, které již byly s největší pravděpodobností položeny a zodpovězeny ve formuláři žádosti . Znát ty nejlepší otázky, které má pohovor na ledoborec, se dotazovanému umožní, aby se stal pohodlnějším, a proto se cítil svobodněji, aby se kreativně a efektivně vyjádřil a aby obě strany byly pohodlné. Rozviňte míč tím, že se zeptáte dotazovaného na několik otázek o jeho práci ve společnosti. Zde jsou nějaké příklady:

  • Kdy jste začal pracovat ve společnosti?
  • Na jakých projektech jste pracovali?
  • Co si myslíte o tomto nejnovějším vývoji v oboru?

Je také zásadní mluvit o sobě a svých kariérních cílech během informačního rozhovoru. Sdělte tazateli své silné stránky, které jsou vhodné pro práci, o kterou se chcete ucházet. Poté můžete klást otázky, které nabízejí bližší pohled na společnost. Zde jsou nějaké příklady:

  • Co se vám na práci ve společnosti líbí nejvíce?
  • Proč jste si vybrali tuto společnost před jejími konkurenty?
  • Jaká je nejnáročnější část práce pro společnost? V tomto odvětví?
  • Myslíte si, že se svými zkušenostmi a pracovními zkušenostmi budu vhodný pro roli v této oblasti?
  • Jakou radu můžete dát někomu jako já, který hledá kariéru v tomto odvětví?

Po informačním rozhovoru

Klíčem je zaslat poděkování nebo e-mail Děkuji po rozhovoru E-mail I když to není „povinné“, důrazně se doporučuje poslat e-mail s poděkováním po rozhovoru, abyste posílili svůj zájem o příležitost, zdůraznili své silné stránky a navázali na cokoli z rozhovoru. Doporučujeme poslat e-mail do několika hodin od pohovoru, protože náboroví manažeři často rozhodují o informačním pohovoru velmi rychle během následujícího nebo dvou dnů. Vyjádřete svou vděčnost a uznání za to, že jste si udělali čas a promluvili si s vámi a poskytli informace o společnosti. Pokud víte o jakémkoli volném pracovním místě, které by pro vás mohlo být vhodné, můžete jej zahrnout do svého e-mailu a vyjádřit tak svůj zájem o tuto konkrétní práci.

Pokud nemůžete najít žádné pozice, které by odpovídaly vašim pracovním zkušenostem, můžete říci něco jako: „Pokud máte kariérní příležitost, o které si myslíte, že bude pro mě vhodná, neváhejte mi poslat e-mail.“

Závěrečné slovo

Úspěšný informační pohovor může vyústit v doporučení nebo doporučení k práci, ale nebojte se, pokud výsledek není takový, jaký jste očekávali. Hledání práce je proces a s každým informačním pohovorem se přibližujete k tomu, abyste získali práci, která je pro vás to pravé.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po informačním rozhovoru. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Pokud jde o zodpovězení běžných dotazů na pohovory, je pro kandidáty příprava. Tato příručka k 10 nejdůležitějším otázkám při pohovoru vám pomůže připravit se na pohovor tím, že vás umístí na místo tazatele (vedoucího náboru) a pomůže vám vytvořit skvělé odpovědi!
  • Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založený na desetiletích zkušeností z přímého působení finančního týmu, který provádí pohovory se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven
  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.
  • Otázky k dotazování tazatele Otázky k dotazování tazatele V rozhovoru je důležité umět klást tazateli kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found