At The Money (ATM) - Overview, Moneyness, Volatility Smile

At the money (ATM) popisuje situaci, kdy se realizační cena opce rovná současné tržní ceně podkladového aktiva. Jedná se o koncept peněžnosti, který popisuje pozici mezi realizační cenou Strike Price Strike price je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží call opci nebo dejte opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. opce a tržní cena podkladového aktiva.

Na peníze

Kupní a prodejní opce se stejným podkladovým aktivem může být u peněz současně. S opcemi se obchoduje častěji, když jsou u peněz.

souhrn

  • Opce je u peněz, když se realizační cena opce rovná aktuální tržní ceně podkladového aktiva.
  • At-the-money nebo out-of-the-money opce nemají žádné vnitřní hodnoty, zatímco opce v penězích mají pozitivní vnitřní hodnoty.
  • Kupní opce a prodejní opce se stejným podkladovým aktivem mohou být u peněz současně.

Hodnota opcí za peníze

Celková hodnota opce, která je zároveň cenou opce, se skládá ze dvou částí: an vnitřní hodnota a a časová hodnota. Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zajištění) je současná hodnota všech očekávaných budoucích peněžních toků diskontovaná příslušnou diskontní sazbou. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného. opce, známé také jako peněžní hodnota, je rozdíl mezi realizační cenou a cenou podkladového aktiva za předpokladu, že je opce uplatněna okamžitě.

Například aktuální (spotová) cena aktiva je 120 $ a opce call a put opce mají stejnou realizační cenu 100 $. Call call má pozitivní vnitřní hodnotu 20 $, protože dává právo na nákup aktiva v hodnotě 120 $ za cenu 100 $. Prodejní opce nemá žádnou vnitřní hodnotu, protože nebude uplatněna ani nebude vytvářet žádné zisky.

Časová hodnota možnosti je hodnota zbývající po odečtení vnitřní hodnoty od celkové hodnoty. Čím dále je datum vypršení platnosti, tím vyšší je časová hodnota. U evropské možnosti, když je vnitřní hodnota možnosti větší než její celková hodnota, je časová hodnota záporná. Pro americkou možnost Americké vs Evropské vs Bermudan Možnosti Existují různé typy možností, které se liší z hlediska omezení cvičení. Prozkoumejme možnosti Američan vs. Evropan vs Bermudan, abychom zjistili, že obchodník může využít tuto možnost, kdykoli se časová hodnota změní na zápornou.

Hodnota času = Celková hodnota - vnitřní hodnota

Opce nemá žádnou skutečnou hodnotu, pokud jde o peníze. Protože realizační cena opce a aktuální tržní cena podkladového aktiva jsou stejné, nemůže držitel opce dosáhnout uplatněním opce žádný zisk, což znamená, že opce za peníze má pouze časovou hodnotu.

At the Money and Other Moneyness

Dva další pojmy peněžnosti jsou v penězích (ITM) a z peněz (OTM). Pokud je opce v penězích, má pozitivní vnitřní a časovou hodnotu. Pokud opce není z peněz, nemá žádnou skutečnou hodnotu, což znamená, že investor nemůže uplatněním opce dosáhnout žádného zisku.

U kupních opcí mají investoři prospěch z uplatnění, když je spotová cena aktiva vyšší než realizační cena (pozitivní vnitřní hodnota), a neuplatňují se, pokud je spotová cena nižší než realizační cena (žádná vnitřní hodnota). Proto jsou call opce v penězích, když spotová cena přesahuje realizační cenu, a jsou z peněz, když je spotová cena pod realizační cenou.

Naopak, investoři využívají své prodejní opce za tržní cenu nižší, než je realizační cena, aby dosáhli zisku, protože mohou prodat aktivum za cenu vyšší, než je jejich současná hodnota. Možnosti jsou v tomto okamžiku v penězích. Když je spotová cena nad realizační cenou, investoři nebudou cvičit, a tak je vnitřní hodnota nulová. Možnosti jsou v tomto okamžiku bez peněz.

At The Money - Moneyness

Kupní opce a kupní opce se stejným podkladovým aktivem a realizační cenou mohou být u peněz současně, ale nemohou být současně v penězích nebo z peněz. Například pokud má hovor i prodej cenných papírů realizační cenu 100 USD, když se podkladový cenný papír aktuálně obchoduje za 100 USD, volání a prodej jsou oba peníze.

Pokud se cena cenného papíru posune nahoru, opce na volání je v penězích s vnitřní hodnotou rovnou spotové ceně minus realizační cena a opce s opcí je současně z peněz. Pokud se cena posune dolů, call opce je z peněz a put je v penězích s vnitřní hodnotou rovnou stávkové ceně minus sportovní cena.

At The Money and Volatility Smile

Implikovaná volatilita má tendenci být nejnižší, pokud je opce v blízkosti peněz, a zvyšuje se, když se opce pohybuje dále z peněz nebo v penězích. Vztah mezi penězi a implikovanou volatilitou lze vykreslit do křivky ve tvaru písmene u, která je známá jako „úsměv volatility“.

At the Money - Volatility Smile

Naznačený úsměv volatility se nevztahuje na všechny možnosti. Měnové opce a akciové opce s krátkou dobou platnosti pravděpodobně přijmou křivku volatility ve tvaru písmene U. Existují také případy kolísání nebo úšklebku volatility, které vykazují vyšší volatilitu, když opce jde dále, ať už v penězích nebo v penězích.

Implikovaná volatilita je faktor, který řídí ceny opcí. Čím vyšší je implicitní volatilita, tím vyšší je cena opce. Při srovnání opcí s různými realizačními cenami, ale se stejnými charakteristikami, úsměv volatility naznačuje, že opce v penězích a v penězích mají tendenci mít vyšší ceny opcí než opce v penězích.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který tvrdí, že peníze v současnosti mají větší hodnotu než stejnou částku peněz, kterou je třeba v budoucnu obdržet. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Také s budoucností
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • VIX VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořila VIX (CBOE Volatility Index) pro měření 30denní očekávané volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found