Pokročilá technická analýza - přehled, typy, příklady

Pokročilá technická analýza obvykle zahrnuje použití buď více technických indikátorů, nebo poměrně sofistikovaného (tj. Komplexního) indikátoru. „Sofistikovaný“ nemusí nutně znamenat „lepší“ - znamená to jen obtížnější výpočet, než řekněme aritmetický průměr.

Technická analýza je prostředek k interpretaci cenové akce v průběhu času cenného papíru. Různé technické ukazatele - například klouzavé průměry Kaufmanův adaptivní klouzavý průměr (KAMA) Kaufmanův adaptivní klouzavý průměr (KAMA) byl vyvinut americkým kvantitativním finančním teoretikem Perry J. Kaufmanem v roce 1998. Technika začala v roce 1972, ale Kaufman ji oficiálně představil veřejnosti prostřednictvím své knihy „Obchodní systémy a metody“. Na rozdíl od jiných klouzavých průměrů - jsou přidány do cenového grafu ve snaze rozeznat pravděpodobný budoucí cenový pohyb.

Pokročilá technická analýza

Technické ukazatele nejsou magické věci, takže se nedělejte chybu, když si myslíte, že některý z nich je Svatý grál, který vám odemkne klíč k zaručenému bohatství. Indikátory jednoduše poskytují prostředek pro analýzu cenového pohybu - prostředek, který může nebo nemusí poskytovat spolehlivý prediktivní indikátor budoucích cenových pohybů. Některé fungují lépe než jiné a všechny fungují někdy lépe než jindy. (Bohužel vám neřeknou, zda je „teď“ jednou z dobrých dob, kdy je můžete použít, nebo ne).

Následuje vysvětlení tří pokročilých indikátorů technické analýzy - Cloud Ichimoku, Bollingerovy kapelya Heiken Ashi.

Pokročilá technická analýza - Ichimoku Cloud

Cloud Ichimoku - který obsahuje soubor technických indikátorů - se na první pohled může zdát trochu náročný nebo příliš složitý. Jakmile však pochopíte všechny části, je to vlastně docela jednoduché. I když to není na Západě tak populární, je to už dlouho technický indikátor volby v mnoha asijských obchodních přepážkách.

Cloud Ichimoku se může pochlubit jednou z nejneobvyklejších historií pro indikátor obchodování. Nevyvinul jej žádný softwarový inženýr nebo dokonce matematik, ale japonský reportér novin. Uživatelé cloudu Ichimoku jej označují jako indikátor „jediného pohledu“, protože při zobrazení v grafu představuje tak nápadnou vizuální reprezentaci trhu.

Pojďme si členit Ichimoku Cloud řádek po řádku. Skládá se z pěti řádků, z nichž dva jsou společně použity k vytvoření „cloudu“.

Červená čára (jak je znázorněno v tabulce níže) je Tenkan Sen. Tenkan sen představuje průměr nejvyššího a nejnižšího minima, ke kterým došlo za posledních devět období. Například pokud aplikujete Ichimoku na hodinový graf, pak čára tenkan zobrazuje vysoký / nízký průměr za posledních devět hodin.

Cloud díky své konstrukci reaguje na cenovou akci lépe než jednoduchý klouzavý průměr za devět období: Nejde o průměr vysokého a nízkého KAŽDÉHO časového období, ale o průměr nejvyššího a každého nejvyšší a nejnižší minimum zaznamenané v celém časovém rámci devíti období. Pokud se například cena začne zplošťovat s tržním obchodováním do strany, linie tenkan sen začne označovat tuto skutečnost dříve, než bude linie obyčejného klouzavého průměru.

Vzhledem k tomu, že tenkan sen odráží cenovou akci v nejkratším a nejnovějším časovém rámci, je to komponenta Ichimoku Cloud, která poskytuje první náznak změny na trhu - buď změnu trendu / směru, nebo zvýšení či snížení hybnosti. (Strmější úhel sklonu v řadě naznačuje větší sílu nebo hybnost v pohybu trhu, zatímco mělčí úhel označuje slabší pohyb ceny nebo hybnost).

Světle modrá čára je Kijun Sen. Indikátor Kijun Sen je pomalejší, což naznačuje změnu na trhu ve srovnání s tenkan sen. Kijun sen představuje průměr nejvyššího a nejnižšího minima za posledních 26 časových období. Linka kijun je interpretována tak, že ukazuje blízkou podporu nebo odpor a z tohoto důvodu se často používá k identifikaci, kam umístit počáteční příkaz stop-loss při vstupu do obchodu. Lze jej také použít k úpravě příkazu trailing-stop při pohybu trhu. Stejně jako u tenkan sen je sklon kijun sen indikátorem cenové hybnosti.

Linka kijun sen často představuje oblast rovnováhy mezi nákupním a prodejním tlakem, přirozenou úrovní podpory / odporu podobnou hlavním klouzavým průměrům nebo denním pivotním úrovním. Cenová hladina kijun sen je proto často považována za potenciálně dobrou úroveň, při které lze zahájit pozici nákupu nebo prodeje po dočasném stažení (zvýšení nebo snížení) ceny.

Mrak Ichimoku (oblasti v grafu stínované červenými nebo tmavě modrými přerušovanými svislými čarami) se tvoří mezi dvěma čarami známými jako Senkou Span A (vypočteno jako průměr hodnot tenkanu a kijunu, vyneseno 26 časových období dopředu) a Senkou Span B (vypočteno jako průměr nejvyššího nejvyššího a nejnižšího minima za posledních 52 časových období a také vyneseno 26 období dopředu). Posunutím výpočtů dvou linií, které tvoří horní a dolní okraj mraku Ichimoku, se oblak rozšiřuje doprava v grafu, kolem poslední zaznamenané ceny a je zamýšlen jako indikátor budoucích cenových hladin.

Linky senkou rozpětí A a B, stejně jako samotný mrak, vymezují oblasti dlouhodobější podpory / odporu. Cloud je jednou z výhod systému Ichimoku. Spíše než snažit se určit podporu nebo odpor v jednom konkrétním cenovém bodě (a to je podpora nebo odpor zřídka umět být tak přesně označen), mrak Ichimoku ukazuje obchodníkům plocha podpory nebo odporu.

Čím déle trend v jednom směru pokračuje, tím je mrak „hlubší“ nebo silnější. Hlubší mrak naznačuje skutečnost, že cena by se musela pohybovat podstatně opačným směrem, aby překonala podporu nebo odpor, který chrání současný trend. Hlubší mrak je také považován za známku větší volatility na trhu.

Tmavě modrá čára je Chinkou Span. Rozpětí chinkou je velmi jedinečný indikátor. Představuje závěrečnou cenu aktuální svíčky - vyneseno 26 časových období zpět z aktuálního období. (Proto konec čáry rozpětí chinkou je mnohem dále než řádky představující aktuální cenovou akci.)

Pokročilá technická analýza - Ichimoku Cloud

Jak je uvedeno na příkladu grafu, správným způsobem, jak interpretovat čáru rozpětí chinkou, je podívat se na ni ne ve vztahu ke všem aktuálním cenovým akcím zobrazeným na pravé straně grafu, ale ve vztahu k dalším cloudovým indikátorům Ichimoku, které se shodují s koncem čáry rozpětí chinkou. Nakreslete svislou čáru, která sahá od horní a dolní části grafu, od konce čáry rozpětí chinkou, a poté se podívejte na další prvky cloudového systému Ichimoku, kde protínají tuto svislou čáru. Je mrak Ichimoku nad koncem čáry rozpětí chinkou? Spolu s cenou a liniemi tenkan a kijun nad linií chinkou naznačuje klesající trend. (Naopak, pokud je rozpětí chinkou nad cenou, tenkan a kijun a cloud, což naznačuje, že je na místě trend.)

Síla nebo hybnost trendu je indikována tím, jak daleko od odpovídající cenové akce je rozpětí chinkou; velmi silný klesající trend, který je zobrazen na pravé straně příkladu grafu, se odráží ve skutečnosti, že čára rozpětí chinkou je v současné době dostatečně daleko od cenových úrovní a linie tenkan a kijun nad ní. Je to ukázka funkce systému „Jedním pohledem“ systému Ichimoku - jen letmý pohled do grafu odhalí čáru rozpětí chinkou, která sama o sobě sedí, jasně oddělená od indikátorů cenových akcí nad ní. Skutečnost, že se nachází v široce otevřených prostorách, sama o sobě, naznačuje silný trend.

Čára rozpětí chinkou může také sloužit jako indikátor oblastí podpory / odporu. Stojí za zmínku, že vysoké nebo nízké body rozpětí chinkou se často shodují s úrovněmi Fibonacciho retracementu. Podívejte se na vrcholy linie chinkou, které se vyskytují v období od 16. srpna do 21. srpna. Pak si všimněte, že když trh vyvrcholí 27. srpna, činí to na cenové úrovni, která téměř dokonale odpovídá nejvyšší úrovni čára rozpětí chinkou dosáhla zpět 21. srpna.

Shrnutí cloudu Ichimoku

Cloud Ichimoku poskytuje obchodníkům množství potenciálních technických indikací. Ichimoku lze použít na jakýkoli časový rámec, který obchodník preferuje, od jedné minuty po týdenní nebo měsíční grafy. Následuje shrnutí většiny (jsem si jistý, že alespoň jeden nebo dva vynechám, je jich tolik) možných obchodních signálů, které lze získat z Ichimoku.

  • Tenkan sen přecházející zdola nahoru nad linií kijun sen je signál k nákupu. Někteří veteránští uživatelé Ichimoku se však rozhodnou filtrovat signál tak, že pouze vezmou nákupní signál, když jsou linky tenkan a kijun nad mrakem.

Naopak, negativní crossover kijun od tenkanu je prodejní signál.

  • Potenciální úrovně pro koncový příkaz stop-loss, jakmile je zaujata pozice na trhu, zahrnují jen málo na opačné straně linie kijun sen nebo na opačné straně mraku. Například pokud má obchodník na trhu krátkou prodejní pozici, může svůj příkaz stop-loss zadat jen kousek nad horní hranici cloudu, označenou buď senkou span A nebo B.
  • Oblasti potenciální podpory nebo odporu jsou linie kijun sen, samotný mrak nebo nejnižší / nejvyšší úrovně dosažené linií chinkou span.
  • Síla nebo hybnost trendu je indikována tím, jak strmé jsou svahy tenkanských a kijunových linií a jak daleko od cenové akce, nad nebo pod ní, je linie chinkou span. Čím dále je rozpětí chinkou nastaveno pryč od oblaku a linií tenkan a kijun sen, tím silnější je trend.
  • Koncept čáry rozpětí chinkou - současná cena projektovaná zpět na 26 časových období - je pro obchodníky zpočátku obtížně pochopitelný. Pravdou však je, že i když se zdá, že je to nejvíce „zaostávající“ ze všech indikátorů Ichimoku, které se vždy zastaví daleko za současnou cenovou akcí trhu, je rozsahem chinkou často nejspolehlivější prediktor budoucích cenových akcí.

Chcete-li vidět příklad, podívejte se znovu na graf a zaměřte se na časové období od 16. srpna do 27. srpna. Hranice rozpětí chinkou nejprve vrcholí několik dní před samotným trhem, což naznačuje svým nejvyšším bodem téměř přesnou úroveň, jakou bude trh začátek v. V době, kdy trh dosáhne vrcholu 27., rozpětí chinkou již vydalo silný prodejní signál, obrátilo se k nevýhodě a přecházelo shora dolů pod tenkan sen, kijun sen a cloud.

  • Obchodníkům se nedoporučuje zahájit obchod, zatímco aktuální cenová hladina se nachází v cloudu. Pokud je cena v cloudu, je trh považován za trendový nebo pohyblivý. Počkejte na jasný únik z cloudu, a to buď nahoru nebo dolů.

Se všemi svými funkcemi je jednou ze slabých oblastí systému Ichimoku oblast zisků. Kromě toho, že je zastaven z obchodu, Ichimoku nenabízí mnoho pokynů v oblasti výběru ziskových cílů, dobrých potenciálních výstupních bodů z obchodu. Faktem je, že Ichimoku se více zabývá minimalizací rizika než maximalizací zisků. Pokud však hledáte potenciální úroveň „Take Profits“, nezapomeňte, že řada rozpětí chinkou může odhalit vrchol nebo konec trendu nějaký čas před tím, než trh tuto cenovou hladinu skutečně dosáhne.

Cloud Ichimoku s několika ukazateli pomáhá obchodníkům identifikovat dobré vstupní body obchodu a úrovně podpory / odporu. Poskytuje také jasné údaje o síle trendu nebo hybnosti trhu. Stručně řečeno, nabízí mimořádně komplexní obchodní systém.

Advance Technical Analysis - Bollinger Bands

Bollinger Bands, vyvinutý a pojmenovaný pro významného technického analytika Johna Bollingera, používají koncept často používaný v technické analýze cenných papírů - standardní odchylka. Směrodatná odchylka je v zásadě měřítkem toho, jak daleko se cena cenného papíru liší od jeho průměrného průměru. Stručně řečeno, jedná se o míru volatility Volatilita Volatilita je míra rychlosti fluktuací ceny cenného papíru v čase. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen. Bollingerova pásma poskytují určitý druh trendové linie, kde se rozsah rozšiřuje nebo smršťuje ve spojení se zvýšenou nebo sníženou volatilitou. Dělají to měřením toho, jak daleko jsou konečné ceny od klouzavého průměru 20 období.

Bollinger zjistil, že vykreslením pásem ve dvou standardních odchylkách, nad i pod klouzavým průměrem, by zhruba 90% všech závěrečných cen mělo spadat do rozsahu pásem. (Tři standardní odchylky by měly obsahovat přibližně 99% závěrečných cen, ale dvě standardní odchylky jsou standardním nastavením pro Bollingerova pásma.) Bollingerova pásma jsou tedy konstruována horním pásmem, které je o dvě standardní odchylky nad klouzavým průměrem 20 období , střední čára, která je průměrem 20 období, a dolní pásmová čára, která je dvě standardní odchylky pod střední čarou.

Klíčovým prvkem Bollingerových pásem je to, že se nezaměřují na absolutní cenu cenného papíru - například 50 $ nebo 55 $ - ale na to, kde je cena relativní Bollingerovým kapelám. Jinými slovy, je cena blíže nebo vzdálenější od vnějších pásem. Je to kvůli expanzi a kontrakci pásem s volatilitou. Absolutní cena cenného papíru může být vyšší, ale zároveň nižší (dále) vzhledem k hornímu Bollingerovu pásmu, protože pásma se rozšířila v souladu se zvýšenou volatilitou.

Fakt je ilustrován v níže uvedeném grafu - prvním znakem blížící se změny trendu je dlouhý červený (dolů) svícen, zhruba uprostřed grafu. Ačkoli je absolutní cena nová nízká, cena je vyšší vzhledem k dolnímu Bollingerovu pásu, protože je obsažen v pásmu - ve srovnání s předchozím minimem, které šlo pod (mimo) pásmo.

Pokročilá technická analýza - Bollinger Bands

Co to všechno znamená pro obchodníky? Když cenný papír pevně směřuje nahoru, závěrečné ceny každého období mají tendenci zůstat mezi střední linií a horním pásmem - často se „objímají“ přímo podél okraje horního pásma. Když je na místě solidní klesající trend, ceny mají tendenci se pohybovat mezi střední linií a dolním pásmem, často se objímají přímo podél dolní pásmo.

Jednou z obchodních strategií odvozených od Bollingerových pásem je tedy nákup (během uptrendu) nebo prodej (během downtrendu), když se ceny vrátí zpět kolem střední čáry. Stopy pro blížící se změnu trendu jsou následující:

Uptrend měnící se na klesající trend:

  1. Výšky nebudou tak blízko horního pásma. Jinými slovy, budou to „nižší“ výšky vzhledem k hornímu pásmu. Absolutní cena cenného papíru může opět dosahovat nových výšin, ale zároveň je cena obsažena v nižší poloze vzhledem k hornímu Bollingerovu pásmu - tedy dále od horního pásma a více směrem ke střední linii.
  2. Cena prochází středovou čarou do spodního pásma. Nyní je důležité si uvědomit, že i při trvalém vzestupném trendu může cena občas klesnout pod středovou čáru Bollingerových pásem. Pokud však uptrend zůstane na svém místě, pak cena (A) obvykle nepřesahuje příliš daleko za středovou čáru a (B) zůstává pod středovou čarou maximálně po několik období. Jistějším znamením změny trendu je tedy křížení cen na výrazně pod střední linií a setrvání v dolním pásmu po několik období.
  3. Konečným potvrzením změny z uptrendu na downtrend je cena pronikající pod spodní Bollingerovo pásmo.

Downtrend měnící se na uptrend:

  1. Pády nebudou tak blízko dolního pásma. Jinými slovy, budou to „vyšší“ minima ve srovnání s dolním Bollingerovým pásmem. Absolutní cena cenného papíru může dosahovat nových minim, ale zároveň je cena obsažena na vyšší pozici ve srovnání s dolním Bollingerovým pásmem - tedy dále od dolního pásma a více směrem ke střední linii.
  2. Cena prochází středovou čarou do rozsahu horního pásma. I při pokračujícím klesajícím trendu může cena občas stoupnout nad středovou čáru Bollingerových pásem. Pokud však klesající trend zůstane na svém místě, pak obvykle (A) cena nepřesahuje příliš daleko za střední čáru a (B) zůstává nad střední čarou jen několik období. Jistějším znamením změny trendu je tedy křížení cen na výrazně nad středovou linií a setrvání v horním pásmu po několik období.
  3. Konečným potvrzením změny z klesajícího trendu na vzestupný je cena pronikající nad horní Bollingerovo pásmo.

Při určování vzestupných trendů a sestupných trendů je důležité zaznamenat celkový sklon kanálu Bollingerových pásem. Vzhledem k tomu, že Bollingerovy pásy samy o sobě poskytují určitý druh trendové linie, v uptrendu je kanál pásma zřetelně šikmý nahoru, zatímco v sestupném trendu je sklonený dolů. Pokud se ceny pohybují v rozmezí a bez trendu, bude se kanál Bollingerových pásem pohybovat převážně horizontálně a ceny se často budou pohybovat tam a zpět od horního pásma po dolní pásmo, jak je znázorněno ve střední části níže uvedeného grafu. Všimněte si změny v cenové akci, když dojde k solidnímu sestupnému trendu, kdy je cena více obsažena mezi střední linií a dolním pásmem.

Příklad Bollinger Bands - GBP / USD

V takových tržních podmínkách mohou obchodníci s houpačkou podstatně profitovat z nákupu v dolním pásmu a prodeje v horním pásmu. Taková strategie se však může ukázat jako velmi nákladná, když trh zahájí nový, trvalý trend v jednom nebo druhém směru. Takovou strategii swingu obchodování lze zlepšit použitím Bollingerových pásem ve spojení s indikátorem hybnosti, jako je RSI, který je navržen tak, aby indikoval překoupené nebo přeprodané podmínky.

Při použití obou indikátorů obchodník prodává krátce pouze v horním pásmu, pokud indikátor hybnosti vykazuje výrazně překoupené podmínky - a nakupuje pouze v dolním pásmu s indikátorem hybnosti přeprodaných podmínek.

A konečně, Bollingerovy pásma se někdy používají jako „úniková“ obchodní strategie. Když se cena obchoduje po několik období prakticky „na stejné úrovni“, pásma se značně zúží. Poté, když cena nevyhnutelně prolomí horní nebo dolní pásmo, obchodník podle toho nakupuje nebo prodává, přičemž to bere jako známku začátku nového trendu.Počáteční stop-loss může být umístěn těsně mimo opačné pásmo, např. Těsně pod spodním pásmem při nákupu průlomu horního pásma.

Pokročilá technická analýza - Heiken Ashi

Heiken Ashi je jedinečný druh technického indikátoru, protože ve skutečnosti mění základy svíčkového grafu. Japonské svíčky Japonské svíčky jsou nástrojem technické analýzy, který obchodníci používají ke zmapování a analýze cenového pohybu cenných papírů. Koncept mapování svíček vytvořil japonský obchodník s rýží Munehisa Homma. . Skutečnost ji odlišuje od téměř všech ostatních technických indikátorů, kterými je doplněk položený nad tradiční svícen nebo sloupcový graf. Naproti tomu Heiken Ashi ve skutečnosti mění vzhled - tvar a formu - svícnů, které tvoří graf.

Dělá to pomocí jiného vzorce než open-high-low-close, který se používá k vytvoření normálního svícenku. Místo toho Heiken Ashi vytvoří každý svícen pomocí následujících výpočtů pro každý prvek svícen:

  • Otevřený - Průměr nebo střed předchozího svícenku
  • Vysoká - nejvyšší z výšky, otevření nebo zavření svícen
  • Nízká - nejnižší hodnota minima, otevření nebo zavření svícen
  • Zavřít - Průměr (otevírací cena + závěrečná cena + nízká cena + závěrečná cena)

Pomocí průměrů (Heiken Ashi se překládá jako „průměrná lišta“) má překreslení svícnů Heiken Ashi za cíl vyhladit cenovou akci a jasněji naznačit trendy. Výsledkem je, že během uptrendu se svíčky Heiken Ashi budou jevit jako nepřerušenější posloupnost svíček up - a v sestupném trendu jako konzistentnější svíčky dolů.

Je to v kontrastu s běžným svícnovým grafem, který může ukazovat střídání svícnů tam a zpět, nahoru a dolů. Potenciální výhodou pro obchodníky je schopnost jezdit na trendu déle, než aby byli „předstíráni“ jednou nebo dvěma svíčkami, které by na běžném svíčkovém grafu vypadaly obráceně.

Heiken Ashi také mění celkový vzhled svícnů následovně:

1. Během trvalého trendu svíčky obvykle předpokládají delší těla a kratší knoty nebo stíny na obou koncích.

2. Krátké tělové svícny s dlouhými knoty nebo stíny jsou tedy často signály změny trendu.

Níže jsou dva grafy stejné cenové akce v páru forex, GBP / AUD. Prvním je běžný svícenový graf a druhým je stejná cenová akce jako u použitého indikátoru Heiken Ashi. Zejména na levé straně grafu si všimněte, jak během uptrendu a následujícího downtrendu zobrazuje Heiken Ashi souvislejší svíčky nahoru a potom dolů, zatímco původní graf svíček ukazuje více kombinace svícnů nahoru a dolů . Můžete také vidět rozdíl v délce těl svíček a stínů.

Heiken Ashi

Příklad Heiken Ashi - GBP / AUD

Změny trendu lze často zaznamenat pomocí Heiken Ashi, když se objeví svícen opačné barvy s dlouhým stínem v opačném směru než dříve existující trend. Je to vidět na uptrendu a downtrendu, které se objevují na levé straně grafu. Těsně předtím, než začne trvalý uptrend, je krátká modrá (nahoru) svíčka s dlouhým horním stínem. Když se trend změní na sestupný trend, první červená (dolů) svíčka ukazuje dlouhý spodní stín.

Závěrečné slovo

Bez ohledu na jednoduchost nebo složitost technických ukazatelů, které investor používá, zůstávají cíle použití takového nástroje stejné:

  • Identifikujte trendy
  • Určete rozsahové nebo trendové trhy
  • Identifikujte změny trendů

Techničtí analytici se řídí jejich vírou, že celkové nákupní a prodejní akce všech účastníků trhu přesně představují spravedlivou tržní hodnotu cenného papíru na základě všech příslušných informací dostupných různým účastníkům trhu.

Stojí za zmínku, že zatímco technická analýza je založena na myšlence, že současné a minulé cenové akce jsou nejspolehlivějšími indikátory pravděpodobného budoucího cenového pohybu, zákonem požadované vyloučení odpovědnosti téměř u každé publikace finančních informací nebo doporučení zní: „Minulá výkonnost není zárukou budoucí výkon. “

Jednoduchá pravda je, že téměř všechny technické ukazatele jsou užitečné, ale žádné technické ukazatele nejsou bezchybné. Proto obchodní strategie doporučují zadávat příkazy stop-loss, aby se omezilo riziko při zaujetí pozice - dlouhé nebo krátké - na finančním trhu. Dobrý technický analytik neustále přehodnocuje aktuální cenovou akci trhu ve snaze zjistit, zda jsou signály daného technického indikátoru platné či nikoli.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Indikátor ADX Indikátor ADX - technická analýza ADX znamená průměrný index směrového pohybu. Indikátor ADX je indikátor síly trendu, běžně používaný při obchodování s futures. Od té doby je však technickými analytiky široce aplikován na prakticky každou další obchodovatelnou investici, od akcií přes forex až po ETF.
  • Oscilátor MACD Oscilátor MACD - technická analýza Oscilátor MACD se používá ke zkoumání konvergence a divergence krátkodobého klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn.
  • Rychlostní čáry Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found