Kapitola 11 - Porozumění tomu, jak Ch. 11 Konkurzní práce

Kapitola 11 bankrot je právní proces, který zahrnuje reorganizaci Reorganizace typu A Reorganizace A typu A je zákonná fúze nebo konsolidace, která je klasifikována podle § 368 IRC. Reorganizace typu A jsou také ... dluhů a aktiv dlužníka. Je k dispozici jednotlivcům, fyzickým osobám, partnerům a společnostem Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením. To je nejčastěji používáno korporacemi. Reorganizace umožňuje podniku pokračovat v činnosti, avšak pod dohledem, s výhradou splnění některých jeho povinností dlužníkem. Jelikož je to nejdražší ze všech úpadkových řízení, měl by podnik provést pečlivou analýzu všech ostatních alternativ úpadku, než se rozhodne pro kapitolu 11.

Jakmile podnik podá bankrot podle kapitoly 11, může provozovat činnost pod vedením dlužníka, běžně označovaného jako dlužník v držení. Dlužník v držení převezme kontrolu nad obchodními operacemi a má za úkol účetovat majetek a zkoumat nároky a zaměstnávání profesionálů, jako jsou účetní, právníci a dražitelé. Správce dohlíží na to, jak dlužník, který má k dispozici, plní požadavky na podávání zpráv stanovené soudem.

Kapitola 11

Proces bankrotu v kapitole 11

Případ v kapitole 11 začíná podáním návrhu u konkurzního soudu, kde jste rezidentem. Petice může být dobrovolná nebo nedobrovolná. Dobrovolný návrh podává dlužník pod podmínkou, že nebyl zamítnut žádný předchozí návrh na bankrot z důvodu úmyslného neúspěchu dlužníka před soudem nebo nesplnění soudních příkazů. Při podání návrhu musí dlužník předložit plán běžných příjmů a výdajů, majetku a závazků, exekutivních smluv a nevypršených leasingů, jakož i výkaz o finančních záležitostech. Poté, co dlužník podá návrh, automaticky převezme roli „dlužníka v držení“ a během reorganizace převezme kontrolu nad obchodními operacemi a aktivy. Nedobrovolný návrh podávají věřitelé, kteří splňují určité požadavky stanovené konkurzním soudem.

Dobrovolná petice obsahuje daňové identifikační číslo dlužníka, umístění hlavního majetku, bydliště a jeho záměr podat plán reorganizace. Při obdržení návrhu je konkurzní soud povinen účtovat registrační poplatek ve výši 1 167 USD a správní poplatek ve výši 500 USD. Poplatek se vyplácí soudnímu úředníkovi vcelku nebo ve splátkách podle rozhodnutí soudu. Pokud soud povolí splátky, je dlužník omezen na čtyři splátky, přičemž konečná platba není pozdější než 120 dnů od data podání případu.

U soudu je rovněž nutné podat prohlášení o zveřejnění a plán reorganizace. Prohlášení o zpřístupnění obsahuje podrobnosti o majetku, závazcích a obchodních záležitostech dlužníka, které jsou dostatečné k tomu, aby soud mohl informovaně rozhodnout o plánu reorganizace. Plán reorganizace obsahuje klasifikaci škod a zacházení s nimi. Věřitelé, jejichž pohledávky jsou poškozeny, hlasují o plánu reorganizace hlasováním. Věřitelé, kteří nejsou znehodnoceni, se považují za přijímající plán, zatímco u věřitelů se sníženou hodnotou se předpokládá, že plán odmítnou. Poté, co soud povolil prohlášení o zpřístupnění a spočítal hlasy, pořádá jednání o tom, zda potvrdit plán reorganizace.

Dlužníci v držení

Kapitola 11 bankrot umisťuje dlužníka do role, která mu umožňuje vykonávat všechny funkce vztahující se k podnikání, s výjimkou vyšetřovacích funkcí a rolí správce. Mezi tyto funkce patří zkoumání a vznášení námitek proti pohledávkám, účtování o majetku a podávání zpráv podle požadavků soudu. Se souhlasem soudu může dlužník, který má v držení, zaměstnávat odborníky, jako jsou právníci, účetní, dražitelé a odhadci, kteří mu budou nápomocni při plnění jeho funkcí.

Správce je povinen sledovat soulad dlužníka s požadavky na podávání zpráv stanovenými soudem. Pokud dlužník, který je v držení, nesplní zpravodajské požadavky správce nebo konkurzního soudu, může správce podat návrh na zamítnutí věci nebo převedení na jinou kapitolu konkurzního řádu.

Automatický pobyt

Automatický příkaz k pozastavení pozastavuje veškerá soudní rozhodnutí, zabavování, inkasní činnosti a převzetí majetku věřiteli, která vznikla před návrhem. Pobyt proti věřitelům nastává okamžitě po podání návrhu. Dává dlužníkovi šanci vést jednání ve snaze vyřešit finanční potíže. Za určitých okolností mohou zajištění věřitelé požádat o úlevu od automatického pobytu za účelem vyloučení aktiv. Finanční aktiva Finanční aktiva se týkají aktiv, která vyplývají ze smluvních dohod o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč a použít výnosy z prodeje na dlužné dluhy Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. .

Potvrzení reorganizačního plánu

Konkurzní soud požaduje, aby dlužník navrhl plán do 120 dnů ode dne podání návrhu na konkurz. Pokud dlužník ve stanovené lhůtě navrhne reorganizační plán, soud poskytne dalších 180 dnů, aby dlužníkovi umožnil získat potvrzení plánu. Plán stanoví třídy nároků na ošetření při reorganizaci. Plán také uvádí věřitele v pořadí podle priority, přičemž na prvním místě seznamu jsou zabezpečení věřitelé.

Kapitola 11 stanoví, že se předpokládá, že celá skupina věřitelů přijala plán reorganizace, pokud je přijata věřiteli s alespoň dvěma třetinami ve výši a alespoň jednou polovinou počtu povolených pohledávek ve třídě. Plán také musí být schválen alespoň jednou třídou věřitelů, kteří mají znehodnocené pohledávky. Držitelé pohledávek bez poškození se považují za držitele plánu.

Pokud alespoň jedna třída věřitelů hlasuje pro vznesení námitky, lze plán stále potvrdit, pokud jsou splněny požadavky. Základem tohoto potvrzení je, že plán musí být spravedlivý a nestranný a neměl by tuto třídu věřitelů diskriminovat. Pokud nebudou vzneseny žádné námitky, musí být soud přesvědčen, že plán splňoval všechny požadavky na potvrzení. Soud musí rovněž zjistit, že plán je proveditelný, je navržen v dobré víře a že plán a jeho součásti byly v souladu s kapitolou 11. Plán se poté stává závazným a určuje, jak bude s dluhy zacházeno po dobu trvání plánu.

Pokud plán reorganizace nebude přijat, může soud případ převést na bankrot podle kapitoly 7 nebo jej zamítnout v plném rozsahu. Odmítnutí plánu vrátí věci do současného stavu před podáním návrhu. Věřitelé se pak mohou rozhodnout pro úkor svých zájmů zákonem o úpadku.

Zjistěte více:

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po bankrotu v kapitole 11. K dalšímu finančnímu vzdělávání nabízíme následující bezplatné finanční zdroje.

  • Oddíl 338 Oddíl 338 Volba § 338 označuje volby podle federálního daňového zákoníku. Volby podle § 338 umožňují firmám považovat prodej akcií za prodej aktiv. Tyto volby považují pořízení akcií za pořízení majetku pro účely federální daně z příjmu. Volba podle § 338 je užitečná, když má kupující zboží
  • Reorganizace osvobozená od daně Reorganizace osvobozená od daně Aby se transakce kvalifikovala jako reorganizace osvobozená od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Oddíl 368 Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát daňového zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité zákonné požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikované znění
  • Ocenění soukromé společnosti Ocenění soukromé společnosti 3 techniky oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat firmu, i když je soukromá a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak si profesionálové cení podnikání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found