Shadow (Candlestick Wick) - Přehled, svícny, důležitost

Ve světě financí a mapování je stín čára, která tvoří knot svícenového vzoru - část svícenku, která představuje cenovou akci mimo tělo svícen, tvořenou otevírací a zavírací cenou daného období.

Stín (svícen Wick)

Každý svíčkový graf musí obsahovat datovou sadu s otevíráním, zavíráním a vysokými a nízkými hodnotami Bodový a číselný (P&F) graf Bodový a číselný (P&F) graf se skládá z více sloupců X, které představují zvýšení ceny akcií a O které představují pokles cen. Za sloupcem X vždy následuje sloupec O a naopak. Graf se skládá z několika polí. Po vytvoření grafu hodnoty vytvoří svícen. Buď dutá nebo vyplněná část svícnu je tělo.

Čáry, které se objevují nad a pod tělem, jsou stíny. Zatímco oba lze označit jako knoty, ve většině případů se čára nad tělem označuje jako knot a čára pod tělem se označuje jako ocas. Bez ohledu na to, na co lze jednotlivě odkazovat každý řádek, jsou oba považovány za stíny.

Souhrn:

  • Stíny jsou čáry nad a pod tělem svícen v tabulce svíček; horní stín se obvykle označuje jako knot, spodní je známý jako ocas.
  • Horní část horního stínu představuje nejvyšší hodnotu v datové sadě obchodní relace; spodní část spodního stínu představuje nejnižší hodnotu v datové sadě.
  • Délka každého stínu poskytuje obchodníkům a analytikům cenné informace a odhaluje, jak a proč si zabezpečení počínalo v daném časovém rámci.

Základy svícnů

Na svíčkovém grafu je vysoká hodnota v datové sadě představována na samém vrcholu knotu nebo horním stínu. Nízkou hodnotu v datové sadě představuje spodní část ocasu nebo spodní stín.

Když kterýkoli cenný papír uzavírá cenové období za vyšší cenu, než za kterou se otevřel, je svícen obvykle vyznačen jako dutý. V takovém případě je spodní konec těla svícen reprezentací otevírací ceny akcie. Horní konec těla svíčky představuje uzavírací cenu.

Když se akcie uzavírají za nižší cenu, než za kterou se otevřely, svícen se obvykle vyplní. Horní část těla představuje otevírací cenu, zatímco spodní část těla představuje uzavírací cenu.

What Shadows Reveal

Horní nebo horní stín svícen ukazuje nejvyšší hodnotu datové sady pro mapované časové období a spodní nebo spodní stín zobrazuje nejnižší hodnotu.

Stínů na svícenkách je však mnohem více. Nabízejí obchodníkům a analytikům důležité informace o tom, jak zabezpečení v daném časovém období fungovalo. Když svícen ukazuje krátký stín, odhaluje to, že k hlavní obchodní aktivitě cenného papíru došlo mezi otevírací a zavírací cenou období. Pokud je stín delší, ukazuje to, že cenová aktivita pro zabezpečení se rozšířila i za otevřenou a / nebo zavřenou.

Horní a dolní stíny jsou obvykle nerovné. Pokud je horní stín svícen delší, znamená to silnou akci ze strany kupujících během obchodní relace Obchodování po hodinách Obchodování po hodinách označuje dobu mimo běžnou dobu obchodování, kdy může investor nakupovat a prodávat cenné papíry. Hlavní burzy ve Spojených státech, NASDAQ a NYSE, pořádají standardní obchodní relace, které začínají v 9:30 a končí v 16:00. . Skutečnost, že závěrečná cena období je podstatně nižší než období vysoká, však ukazuje, že prodejci úspěšně tlačili cenu zpět dolů. Silné vysoké a slabé uzavření vytváří dlouhý horní stín. Když je spodní stín delší, ukazuje to opak: prodejci v určitém okamžiku ovládli obchodní relaci, čímž cenu výrazně snížili. Kupující poté před uzavřením vstoupili, aby tlačili ceny zpět. Znamená to, že relace byla uzavřena; spodní stín je tedy delší.

Dlouhé svícnové stíny na jedné nebo druhé straně - nahoře nebo dole - se často vyskytují na konci trendu, těsně předtím, než se cenová akce obrátí a vytvoří nový trend v opačném směru.

Kolovraty

Někdy není horní ani dolní stín delší než ten druhý. Když mají knot i ocas stejnou délku, vytvoří se takzvaný svícen s rotující špičkou. S takovým vzorem je tělo svícen obvykle malé. Jádrem je rotující hlava, která se běžně interpretuje jako význam nerozhodnosti v průběhu časového rámce.

Malé tělo znamená během relace relativně malý pohyb cen, zatímco stejně dlouhé horní a dolní stíny ukazují, že medvědi i býci aktivně obchodovali. Konečný výsledek pro časové období se jeví jako jakýsi pat nebo pat.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Signalizace Signalizace Signalizace označuje akt použití zasvěcených informací k zahájení obchodní pozice. Dochází k němu, když zasvěcená osoba uvolní zásadní informace o společnosti, která spustí nákup nebo prodej jejích akcií lidmi, kteří obvykle zasvěcené informace nedisponují. Akce zasvěcených osob jsou považovány za tržní signál pro cizince.
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found