Supí kapitalista - přehled, jak to funguje, dopad

Supí kapitalista je typ investora, který odvádí zoufalé společnosti za účelem zisku, jako sup supí mrtvá těla zvířat. (Supí kapitalisté obvykle dostávají kritiku, protože jejich taktika zahrnuje cílení na jednotlivce nebo společnosti, které již mají finanční potíže!)

Zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze a soukromé kapitálové společnosti jsou subjekty, které se nejčastěji označují jako supí kapitalisté.

Supí kapitalista

souhrn

  • Supí kapitalista je typ investora, který odvádí zoufalé společnosti za účelem zisku.
  • Supí kapitalisté jsou v jistém smyslu zjevně agresivními investory rizikového kapitálu, vynakládají extrémní úsilí, aby generovali zisky pro sebe a zisky pro své klienty.
  • Supí kapitalisté jsou nezbytným zlem, protože pomáhají přerozdělovat aktiva tam, kde je lze efektivně využít.

Jak funguje supí kapitalismus?

Supí kapitál je typ rizikového kapitalismu. Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje prostředky rané fázi rozvíjejícím se společnostem s vysokým růstovým potenciálem výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. . Sup zkoumá možnosti vydělávání peněz, hledá a získává společnosti, které jsou ve finanční tísni. (Pro vyjasnění je třeba poznamenat, že tradiční investoři rizikového kapitálu dávají peníze začínajícím společnostem s vysokými maržemi pro časný růst a úspěch).

Supí kapitalisté jsou v jistém smyslu zjevně agresivní rizikoví kapitalisté, kteří se extrémně snaží vytvářet zisky pro sebe a své klienty. Jednou extrémní nebo vysoce agresivní taktikou, kterou používají kapitalští supi, je stripping majetku Stripping majetku Stripping majetku se týká procesu nákupu podhodnocené společnosti a následného samostatného prodeje jejích aktiv. Předpokladem strippingu je prodej. Supí kapitalista disponuje některými aktivy společnosti, aby svým investorům dosáhl lepších výnosů. Prodeje aktiv jsou většinou házeny na čistý dluh společnosti Čistý dluh Čistý dluh = celkový dluh - hotovost. Čistý dluh je metrika finanční likvidity, která měří schopnost společnosti splácet všechny své dluhy, pokud by byly dnes splatné. Porovnává celkový dluh společnosti s jejími likvidními aktivy. ale také se používají k rozdělení dividend přímo akcionářům.

Supí kapitalisté jsou také běžně známí jako zloději, kteří berou objev / stvoření jiné osoby a prohlašují ji za svůj vlastní.

Supi

Supí kapitalista - nutné zlo?

Supí kapitalisté jsou těžce kritizováni, protože se zkrátka vrhají na nákup neúspěšných společností. Oni pak pitvat podniky a prodat kusy za značný zisk. Společnost nejen vyhlazuje, ale také zanechává tisíce nezaměstnaných pracovníků.

Realita je však taková, že svět spoléhá na přítomnost supích kapitalistů. Mnoho z nich vstupuje a kupuje selhávající podniky se záměrem pomoci jim znovu se postavit na nohy. Pokud to není možné, rozdělí se společnost a veškerý majetek, který lze prodat, se prodá se ziskem. Ale kdyby do toho nezasáhli supí kapitalisté, co by se stalo?

V případě úpadku podniků může pomoci vláda. Vezměme si vládní výpomoc bank během bytové krize v roce 2008. Banky dostaly vládní pomoc, ale mnoho daňových poplatníků a mecenášů nakonec přišlo o peníze. Pro širokou veřejnost to bylo celonárodní selhání. Kdyby vstoupili supí kapitalisté, mohla by být aktiva bank přidělena výnosnějším společnostem.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Plazivé převzetí Plazivé převzetí V případě fúzí a akvizic (M&A) je Creeping Takeover, známý také jako Creeping Tender Offer, postupný nákup akcií cílové společnosti. Strategií plíživého převzetí je postupné získávání akcií cíle prostřednictvím otevřeného trhu s cílem získat kontrolní podíl.
  • Přátelské převzetí vs nepřátelské převzetí Přátelské převzetí vs nepřátelské převzetí Při fúzích a akvizicích často dochází k záměně mezi přátelskými převzetími a nepřátelskými převzetími. Rozdíl je pouze ve způsobu převzetí společnosti. V přátelském převzetí představenstvo cílové společnosti schválí návrh převzetí a pomůže jej realizovat.
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Rizikový kapitál Rizikový kapitál Rizikový kapitál jsou investoři, kteří poskytují financování začínajícím podnikům nebo malým společnostem, které se snaží expandovat. Příjemci jsou obvykle společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found