For Sale By Owner (FSBO) - Overview, How to Market a Home as FSBO

For Sale By Owner (FSBO) is a method of sale property that is identified directly by the seller without using a listing agent. Většina majitelů se rozhoduje pro FSBO při prodeji svých nemovitostí, protože šetří provizi, která by byla vyplacena agentovi nebo makléři. Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy. , což je obvykle mezi 3% až 6% konečné dohodnuté prodejní ceny.

Na prodej majitelem

Společnost FSBO však vyžaduje, aby prodejce převzal veškerou odpovědnost, kterou by agent pro zařazení do seznamu provedl při prodeji domu. Pokud má prodejce o domácím prodejním procesu malou nebo žádnou znalost, bude to pro něj náročné. Na trhu nemovitostí jsou nicméně transakce k prodeji vlastníkem běžné. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

Jak připravit svůj dům na prodej vlastníkem

Při prodeji domu by měl prodávající učinit dům atraktivním pro potenciální kupce tím, že se ujistí, že je vše v pořádku. Zde je několik věcí, které mohou prodejci udělat, aby se připravili na prodej majitelem:

1. Prohlédněte si dům z pohledu cizince

Někdy si majitel domu nemusí všimnout některých vad, které mohou potenciální kupce odradit od zahájení procesu nákupu. Pohled na dům z pohledu cizince může pomoci odhalit některé nedostatky v domě, které by jinak mohly zůstat bez povšimnutí. Zvažte možnost požádat několik blízkých přátel, aby prošli kolem vašeho domu a poskytli vám nezávislý názor na stav domu. Všimněte si všeho, co považují za vadu, a snažte se v těchto oblastech vylepšovat.

2. Před prodejem proveďte vylepšení

Prodej domu s rozbitým nábytkem nebo zařízením může potenciální kupce odradit nebo přilákat nižší nabídky. Kupující by chtěli snížit cenu, aby pokryli náklady na vylepšení domu. Jedním ze způsobů, jak zvýšit hodnotu domu, je utratit peníze za zlepšení domácnosti provedením drobných, relativně levných oprav. Prodejce by měl vynaložit přiměřené množství peněz na vylepšení Fixní a variabilní náklady Náklady jsou věci, které lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jejich povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, aby maximalizovaly svůj zisk z prodeje.

3. Oddělte domácí mazlíčky od prodávaného domu

Přestože domácí mazlíčci dodávají domovu nějaké štěstí, ne všichni kupující mají zájem o koupi domu, kde domácí mazlíčci žili. Pro některé kupující může být domácí mazlíček vypnutím, zejména pokud existují členové rodiny, kteří jsou na domácí mazlíčky alergičtí. Oddělte domácí mazlíčky od prodávaného domu tím, že je budete chovat venku, když budete dům ukazovat potenciálním kupcům.

Na prodej vlastníkem (FSBO) - jak to funguje

Jak prodávat dům na prodej vlastníkem

Při prodeji domu by měl prodejce najít kreativní způsoby, jak oslovit své cílové publikum, i když to znamená utrácet peníze za to, aby se dostali do domu. Vzhledem k tomu, že prodejce neplatí provizi výpisovému agentovi, může tyto peníze přesměrovat na marketingové úsilí 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k umístění firmy strategicky. 5 P z.

Zde jsou některé ze způsobů, jak prodat dům jako objekt k prodeji vlastníkem:

1. Slovo z úst

Slovo z úst je silná marketingová technika, protože je pravděpodobné, že vaši přátelé možná znají někoho, kdo hledá domov, kde by si mohl koupit. Můžete začít tím, že zavoláte nebo pošlete e-mail svým přátelům, blízkým příbuzným a obchodním partnerům. Dejte jim vědět, že prodáváte svůj dům, a poskytněte jim věci, jako je popis domu, fotografie a videa a odkaz na web, na který jste umístili reklamu.

2. Plaťte za reklamní prostor

Utraťte peníze za marketing a zvyšte tak dosah svého marketingového úsilí. Můžete zaplatit za reklamu ve svých místních novinách nebo v rádiu, na veřejných vývěskách nebo na webech, které zajišťují FSBO. Můžete také použít Craigslist ke sdílení informací o domě a kontaktních informací, které potenciální kupující mohou použít, aby vás kontaktovali. Můžete také navrhnout letáky, které můžete dát potenciálním kupujícím, kteří si přijdou prohlédnout dům, nebo spolupracovníkům na vašem pracovišti, pokud je to povoleno.

3. Vícenásobné výpisové služby

Služby vícenásobného výpisu provozuje místní asociace realitních kanceláří a jsou preferovány kupujícími, kteří chtějí koupit nový dům. Můžete vyhledat služby na webových stránkách nápovědy FSBO, které vám pomohou vypsat váš domov ve více seznamových službách. Většina z těchto služeb účtuje 3% provizi za výpis.

4. Vytvořte virtuální prohlídku

Možná budete chtít zvážit nábor dobrého kameramana, který dokáže vytvořit virtuální prohlídku domu. Moderní kameramani používají drony k zachycení leteckého pohledu na dům a vytvoření mediálního předmětu, který potenciálním kupcům poskytne průchod domu. Mediální položku lze zahrnout do online reklamy, kterou používáte k přilákání potenciálních kupujících. Může také zahrnovat HD fotografie každé části domu, které by kupující měli zájem vidět.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Základy finančního modelování nemovitostí Základy finančního modelování nemovitostí Naučte se základy finančního modelování nemovitostí v tomto úvodním průvodci vytvořením finančního modelu pro projekt rozvoje nemovitostí.
  • Vyjednávaný prodej Vyjednávaný prodej Vyjednávaný prodej je technika nabídky dluhopisů, kdy emitující subjekt a upisovatel, který má zájem, sjednávají podmínky prodeje s kupujícím. Někdy je upřednostňováno před konkurenčními nabídkami kvůli jeho rychlosti, flexibilitě, efektivitě a úrovni důvěrnosti mezi emitentem a upisovatelem.
  • Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí (JV) hraje klíčovou roli při vývoji a financování většiny velkých projektů v oblasti nemovitostí. Společný podnik je dohoda
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found