5hodinové pravidlo používané Billem Gatesem - čtení směrem k úspěchu

Bill Gates, Barack Obama, Jack Ma, Elon Musk, Oprah Winfrey - všichni jsou úspěšní ve své kariéře a mají jednu společnou věc - všichni se řídí pravidlem 5 hodin. To znamená vyhradit jednu hodinu na všední den pro čtení a učení (např. Online kurzy).

Téma pravidla 5 hodin

Inteligentní práce

Zakladatel Empactu Michael Simmons vytvořil frázi, pravidlo pěti hodin, týkající se čtení a učení. Toto pravidlo lze vysledovat zpět do života Benjamina Franklina, který strávil zhruba hodinu denně záměrným učením. Svůj den začal brzy číst a psát, vytvářet osobní cíle a sledovat jeho pokrok. Simmons vytvořil z této praxe pravidlo pěti hodin - jednu hodinu každý všední den.

Tento princip je efektivní cestou k úspěchu, protože tvrdší práce a delší časové období se nerovná práci chytřejší. Když věnujete čas čtení a učení, odkloníte se od svých současných úkolů a investujete do sebezdokonalování. Takto pracujete chytře. Můžete investovat do sebezdokonalování tím, že se naučíte některé nové dovednosti pomocí aplikace Finance's Excel Crash Course!

5hodinové pravidlo - inteligentní práce

Čtení pro úspěch

Možná si myslíte, že po náročném pracovním dni musíte jen jíst a odpočívat před televizí. V tomto rychlém životě vám práce a péče o rodinu již zabírají většinu času. Zatímco trávení volného času odpočinkem nemusí být nutně špatná věc, pravidelné čtení je zdravým zvykem, pokud chcete být úspěšní.

Podle pětileté studie Thomase Corleyho, která zahrnovala více než 200 milionářů, kteří si sami vyrobili, 86 procent uvedlo, že čtou více než jen zábavu. Jako by sedění a čtení knihy nestačilo, 63 procent uvedlo, že během ranního dojíždění používají audioknihy.

5hodinové pravidlo - audiokniha

Fáze 5hodinového pravidla čtení

Mnoho úspěšných lidí, kteří se účastní vědomého učení, prochází třemi fázemi:

# 1. Číst

Nejúspěšnějšími vedoucími osobnostmi a osobnostmi jsou nenasytní čtenáři, kteří si nejen rozšiřují své znalosti, ale také si uvědomují strategie a taktiku ostatních. Pokud si myslíte, že je věnování jedné hodiny denně čtení příliš mnoho, jděte raději asi na 30 minut.

Rozviňte si zvyk číst tím, že si sebou vezmete knihu, ať jste kdekoli. Tímto způsobem můžete listovat několika stránkami, zatímco čekáte, až na vás přijde řada v bance, než procházet účty sociálních médií. Pokud dáváte přednost audioknihám, můžete si zkusit poslechnout jednu během ranního dojíždění.

# 2. Mysli / přemýšlej

Pravidlo 5 hodin může zahrnovat čas na přemýšlení a přemýšlení. Někteří mohou psát poznámky do svého deníku, zatímco jiní vyřazují a blokují svět. Toto je příležitost posoudit vaše chyby a úspěchy. To vás připraví na dosažení vašich cílů.

Ve studii z University of Texas v Austinu vědci zjistili, že duševní odpočinek pomáhá posílit budoucí učení.

5hodinové pravidlo - přemýšlení a reflexe

# 3. Experiment

Tech giganti provádějí spoustu experimentů a testování, aby dosáhli tam, kde jsou dnes. Vynálezy byly vytvořeny z experimentů velkých myslí. Experimenty vám umožňují aplikovat to, co jste se naučili. Když experimentujete, můžete vidět, co funguje, co ne, a požádat o zpětnou vazbu od kolegů.

Učení nekončí ve třídě. Jedná se o nikdy nekončící proces, díky kterému budete pravidelně produktivní a časem vám pomůže dosáhnout úspěchu. Vyzkoušejte pravidlo 5 hodin a zvyšte si čtení a učení. Experimentujte s některými z bezplatných kurzů Finance a zjistěte, zda pro vás online učení funguje!

5hodinové pravidlo - experiment

Dodatečné zdroje

Corporate Finance Institute má řadu kurzů a zdrojů, které vám mohou pomoci naučit se a posunout vaši kariéru! Podívejte se na ně níže:

  • Úvod do podnikových financí
  • Certifikace finančního modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari
  • Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty 10 studijních tipů, které vám usnadní přechod a přizpůsobení se eLearningu.
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found