Jak dobře vést rozhovor - 10 nejlepších tipů pro rozhovor, které musíte vědět!

Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovory, na základě desetiletí zkušeností z první ruky od finančního týmu, který pohovoril se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory Rozhovory Ace váš příští rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičování esa při rozhovoru mohou být vždy nervy drásající. Naštěstí být dobře připravený je skvělý způsob, jak snížit stres během velkého dne a zvýšit vaše šance na přijetí. Abyste se ujistili, že jste dobře připraveni, postupujte podle těchto 10 nejlepších tipů jak dobře vést rozhovor.

Nejlepší tipy pro rozhovory - Jak dobře vést rozhovor

Top 10 tipů na rozhovor

Tip # 1 - Prozkoumejte společnost předem

Toto je v horní části našeho seznamu tipů na rozhovor z nějakého důvodu. Je naprosto zásadní důkladně prozkoumat společnost. Společnost je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a jeho lidé před vstupem do pohovoru. To může být jeden z největších rozdílů mezi vynikajícími a pouze dobrými respondenty.

Nejdůležitějšími věcmi, které je třeba prozkoumat, jsou historie společnosti, jejich obchodní model, nedávné tiskové zprávy, jejich manažerský tým. Struktura společnosti Struktura společnosti odkazuje na organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, finanční informace Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě (pokud jsou veřejné), konkurenti, reputace a jakékoli vzájemné vztahy, které byste mohli mít.

Pokud budete mít všechny tyto oblasti dobře prozkoumané, znamená to, že můžete v rozhovoru vést smysluplné a důvtipné rozhovory a nebudete nervózní při kladení otázek o společnosti.

Tip č. 2 - Procvičte si vyprávění svého příběhu

Je velmi pravděpodobné, že se vás tazatel zeptá na něco v duchu „projděte mě životopisem“ nebo „proč bychom vás měli najmout“ nebo „co z vás dělá dobrého kandidáta na tuto roli“. To vše jsou verze stejné věci, která má stručně vyprávět váš příběh způsobem, který dává tazateli smysl.

Jedním z nejlepších tipů na pohovory je místo jednoduchého výčtu všech pracovních míst, která jste měli a co jste dělali v minulosti, myslet na společné téma, které spojuje všechny vaše zkušenosti dohromady. Toto téma oživí váš příběh a umožní vám opravdu vyniknout od ostatních kandidátů.

Tip č. 3 - Připravte si seznam otázek, na které se můžete zeptat

Je dobré mít předem napsaný seznam otázek pro tazatele. To nejen ukazuje, že jste dobře připraveni, ale také vám bude mnohem uvolněnější, protože víte, že máte spoustu věcí, o kterých si můžete promluvit, pokud jste na místě.

Pokuste se připravit otázky na širokou škálu témat, včetně technické povahy práce, kultury společnosti a dění v tomto odvětví. Kdykoli se nás někdo zeptá, jak dobře vést pohovor, trváme na tom, aby připravil seznam otázek, na které se bude společnosti ptát!

Tip č. 4 - Procvičujte si odpovídání na otázky s přáteli nebo rodinou

Cvičení přináší obrovský rozdíl a je důležité zkoušet před velkým dnem tolikrát, kolikrát je to možné. Odpovídání na otázky v hlavě není totéž jako odpovídání na ně nahlas někomu jinému, takže si zacvičte s kamarádem nebo členem rodiny, který vám může dát poctivou zpětnou vazbu. Požádejte je, aby vám řekli, kde můžete vylepšit vše od obsahu po tón a způsoby.

Tento tip na rozhovor je velmi důležité sledovat. I když většina lidí má v hlavě představu o tom, jak dobře vést pohovory, často neskončí ve velkém dni, protože se nesnažili tvrdě cvičit. Ujistěte se, že cvičíte se skutečnými lidmi!

Tip č. 5 - Přečtěte si titulky v den pohovoru

Toto je jeden z našich tipů na tajné pohovory, protože to nedělá mnoho lidí a dává vám spoustu příležitostí uskutečnit malý chat a narazit na dobře informované. Nejjednodušší způsob, jak prolomit ledy nebo vyplnit ticho, je komentovat titulek nedávné zprávy.

Snažte se vyhnout se velmi polarizujícímu názoru nebo názoru na cokoli, ale spíše ukažte, že máte aktuální informace o aktuálním dění a nabídněte vyvážený názor.

Pokud máte pocit, že potřebujete prolomit nepříjemnou tichou situaci, můžete snadno říci něco jako: „Viděli jste, že bitcoiny dnes ráno opět klesly o více než 10%?“, Jako spouštěč snadné konverzace.

Tipy pro rozhovory - příjezd včas

Tip č. 6 - Připravte si oblečení a zásoby předem

Tento rituál vám pomůže psychicky se připravit a je skvělým způsobem, jak snížit stres v den pohovoru. Nechcete spěchat žehlit košili, když máte vyrazit ze dveří, nebo zjistit, že vaše boty musí svítit, když se chystáte odejít.

Je dobrý nápad obléknout se o jeden stupeň výše, než si myslíte, že lidé, s nimiž budete pohovorovat, budou mít na sobě. Pokud si nejste jisti, pak je lepší být převlečen než převlečen.

Tip č. 7 - Přijďte včas dříve, ale neohlastujte se, dokud nebude čas

Pozdě na pohovor je jedním z nejhorších prvních dojmů, které můžete udělat. Vzhledem k tomu, že při dobré přípravě se tomu lze zcela vyhnout, naplánujte si dopravu den předem a snažte se přijet dříve, než si myslíte, že potřebujete.

I když byste měli do budovy dorazit dříve, není dobré se přihlásit více než několik minut před plánovaným časem pohovoru. Počkejte těsně před budovou, dokud nenastane čas jít nahoru, abyste dlouho nečekali v hale kanceláře. Pokud je na tomto seznamu tipů na rozhovor jedna věc, kterou si nikdy nechcete nechat ujít, je to včas.

Tip # 8 - Pozorně poslouchejte vše, co vám všichni řeknou

Toto je jeden z nejdůležitějších tipů na pohovor, na který se překvapivě málo lidí zaměřuje. Je opravdu důležité být dobrým posluchačem pro každého, od recepční po lidi, kteří s vámi pohovorují. Zaměření na váš poslech udělá několik věcí. Nejprve vás to odradí od přemýšlení o tom, co říct dále, což vám pomůže uvolnit se a podat lepší výkon. Zadruhé, budete lépe odpovídat na otázky tím, že budete věnovat pozornost každému slovu v otázce, která vám byla položena.

Může se to zdát samozřejmé, ale soustředit se opravdu na to, abyste byli dobrým posluchačem, je velmi důležité a na co mnoho lidí, kteří přemýšlejí, jak dobře pohovořit, zapomíná. V den pohovoru si připomeňte nebo si poznamenejte (zvažte zařazení na seznam otázek) se slovy „Poslouchejte“!

Tip č. 9 - Podle potřeby si udělejte několik poznámek

Během formální části pohovoru může být dobrý nápad udělat si poznámky. To vám pomůže zapamatovat si důležité body a také vám ukáže, že jste zaneprázdněni a věnujete velkou pozornost.

Není však dobrý nápad dělat si velké poznámky a zapisovat si cokoli a všechno. To může být pro tazatele ve skutečnosti trochu nepříjemné a znamená to, že s nimi pravděpodobně nebudete navázat žádný oční kontakt.

Najděte správnou rovnováhu při psaní poznámek, abyste zůstali soustředění, ale aniž byste to přehnali.

Tip # 10 - Buďte si vědomi řeči svého těla

Toto je velký tip na rozhovor. Řeč těla o vás hodně říká, protože automaticky věnujeme velkou pozornost neverbální komunikaci. Je důležité si uvědomit vše od výrazů obličeje a očního kontaktu po kývnutí hlavy, pohyby paží a držení těla.

Dbejte na to, abyste se nehrbili, zkřížili ruce a příliš mnoho / malý oční kontakt. Tito tři jsou pravděpodobně největší nebo nejpravděpodobnější věci, které si tazatel všimne.

Cílem je navrhnout důvěru, zapojit se a vytvořit vztah s tazatelem.

Rozhovor dobře - řeč těla

Další zdroje o tom, jak dobře vést pohovory

Děkujeme, že jste si přečetli tento seznam 10 nejlepších tipů na rozhovory s Finance. Následující informace vám pomohou zajistit, abyste věděli, jak dobře vést pohovory:

  • Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky a odpovědi k finančnímu rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická
  • Otázky účetního rozhovoru Otázky účetního rozhovoru Otázky a odpovědi účetního rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad
  • FP&A Interview Questions FP&A Interview Questions FP&A Interview Questions and answer. Tento seznam obsahuje nejčastější dotazy týkající se pohovoru, které se používají k přijímání na pozice finančního plánování a analýzy (FP&A), jako jsou pozice analytiků a manažerů. Na základě rozsáhlého výzkumu a zpětné vazby od odborníků z korporací má tento seznam nejpravděpodobnější otázky týkající se rozhovorů
  • Dotazy na pohovor investičního bankovnictví Otázky a odpovědi na pohovor investičního bankovnictví Otázky a odpovědi na pohovor investičního bankovnictví. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found