Průvodce prezentací dat - nejlepší vizuály, grafy a vyprávění

Popis práce finančního analytika Popis práce finančního analytika Níže uvedený popis pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, abyste mohli svá zjištění prezentovat úhledně, jasně a srozumitelně. Většinu času tráví prací s tabulkami v MS Excel, vytvářením finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů a rozhodujících čísel. Tyto modely a výpočty mohou být docela obsáhlé a složité a porozumí jim pouze analytik, který je vytvořil. Efektivní dovednosti v oblasti prezentace dat jsou zásadní pro to, abyste byli světovým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností.

Úkolem analytika je efektivně sdělovat výstup cílovému publiku, jako je řídící tým nebo externí investoři společnosti. To vyžaduje zaměření na hlavní body, fakta, postřehy a doporučení, která od publika vyvolají nezbytnou akci.

Jednou z výzev je zajistit, aby složitá a propracovaná práce byla snadno srozumitelná prostřednictvím skvělých vizuálních prvků a řídicích panelů. Například tabulky, grafy a grafy jsou nástroje, které analytik může ve svůj prospěch využít k hlubšímu pochopení finančních informací společnosti. Tyto nástroje organizují relevantní čísla, která jsou poměrně nudná, a dávají jim život a příběh.

Klíčové cíle prezentace dat

Zde je několik klíčových cílů, na které je třeba při prezentaci finanční analýzy myslet:

  1. Vizuální komunikace
  2. Publikum a kontext
  3. Grafy, grafy a obrázky
  4. Zaměřte se na důležité body
  5. Principy návrhu
  6. Vyprávění příběhů
  7. Přesvědčivost
  8. Řídicí panely

Rozpis těchto cílů naleznete v našem kurzu Dashboards a vizualizace dat Excel, který vám pomůže stát se finančním analytikem světové úrovně.

Grafy a grafy pro skvělé vizuální efekty

Grafy a grafy zajišťují čitelnost jakékoli finanční analýzy, její snadné sledování a vynikající prezentaci dat. Často jsou zahrnuty do výstupu finančního modelu, což je zásadní pro klíčové činitele ve společnosti. Mezi tyto subjekty s rozhodovací pravomocí patří vedoucí pracovníci a manažeři, kteří obvykle nemají dostatek času na to, aby sami syntetizovali a interpretovali data, aby mohli činit správná obchodní rozhodnutí. Úkolem analytika je proto vylepšit rozhodovací proces a pomoci vedení a manažerům vytvářet hodnotu pro společnost.

Když analytik používá grafy, je nutné si uvědomit, jak vypadají dobré a špatné grafy a jak se jim při vyprávění příběhu s daty vyhnout.

Příklady dobrých grafů

Co se týče skvělých vizuálů, můžete s prezentací dat rychle zjistit, co se děje, což vám ušetří čas na dešifrování jejich skutečného významu. Ještě důležitější je, že skvělé vizuální prvky usnadňují obchodní rozhodování, protože jejich cílem je poskytovat přesvědčivou, jasnou a jednoznačnou numerickou komunikaci. Pro srovnání se podívejte na níže uvedený příklad, který zobrazuje řídicí panel, který obsahuje měřicí graf pro růstové rychlosti, sloupcový graf pro počet objednávek, plošný graf pro výnosy společnosti a spojnicový graf pro marže EBITDA.

Chcete-li se naučit krok za krokem vytvářet tyto základní nástroje v MS Excel, podívejte se na náš video kurz s názvem „Excel Dashboard & Data Visualization“. Kromě toho, co je uvedeno v níže uvedeném příkladu, náš kurz také naučí, jak můžete pomocí jiných tabulek a grafů profesionálně vyniknout své finanční analýzy.

Screenshot finančního panelu

Naučte se, jak vytvořit tento graf v našem kurzu dashboardů!

Příklad špatně vytvořených grafů

Špatný graf, jak je vidět níže, dá čtenáři obtížné najít hlavní způsob, jak sestavu nebo prezentaci odebrat, protože obsahuje příliš mnoho barev, štítků a legend, a proto bude často vypadat příliš zaneprázdněn. Také moc nepomůže, pokud se graf, například koláčový, zobrazí ve 3D, protože zkresluje velikost a vnímanou hodnotu podkladových dat. Špatný graf bude těžké sledovat a pochopit.

špatná prezentace dat

Vyprávění příběhů pomocí dat, vizuálů a textu

Kromě porozumění významu čísel se finanční analytik musí naučit kombinovat čísla a jazyk, aby vytvořil efektivní příběh. Pokud se při prezentaci spoléháte pouze na data, může se vaše publikum nechat obtížně číst, interpretovat a analyzovat vaše data. Musíte za ně udělat práci a dobrý příběh bude snazší sledovat. Pomůže vám rychleji dorazit k hlavním bodům, než jen prezentovat zprávu nebo živou prezentaci pomocí čísel.

Tyto údaje mohou být ve formě výnosů, výdajů, zisků a peněžních toků. Pouhé přidání poznámek, komentářů a názorů ke každé řádkové položce přidá do přehledu další vrstvu vhledu, úhlu a nové perspektivy. Kombinací dat, vizuálů a textu získá vaše publikum jasnou představu o aktuální situaci, minulých událostech a možných závěrech a doporučeních, která lze učinit pro budoucnost.

Publikum a prezentace dat

Níže uvedený jednoduchý diagram ukazuje různé kategorie publika.

prezentace publika

Tato tabulka je převzata z našeho kurzu o tom, jak prezentovat data.

Interní publikum

Interní publikum může být buď vedoucí pracovníci společnosti, nebo jakýkoli zaměstnanec, který v této společnosti pracuje.

Pro manažery je účelem komunikace s prezentací naplněnou daty poskytnout informace o určité obchodní činnosti, jako je projekt nebo iniciativa. Dalším důležitým účelem je usnadnit rozhodování o řízení operací společnosti, rozšiřování její hlavní činnosti, získávání nových trhů a zákazníků, investice do výzkumu a vývoje a další úvahy. Znalost příslušných údajů a informací předem povede osoby s rozhodovací pravomocí při správném výběru, který nejlépe umístí společnost k většímu úspěchu.

Externí publikum

Externím publikem mohou být buď stávající klienti společnosti, kde probíhají projekty, nebo noví klienti, se kterými chce společnost budovat vztahy a získávat nové obchody. Druhým externím publikem je široká veřejnost, například externí akcionáři společnosti a potenciální investoři společnosti.

Pokud jde o získání nového podniku, prezentace analytika bude více propagační a prodejní, zatímco aktualizace projektu bude obsahovat konkrétnější informace pro klienta, obvykle se spoustou odborného žargonu.

Publikum pro živou a e-mailovou prezentaci

Živá prezentace obsahuje více vizuálů a vyprávění příběhů, aby se více spojila s publikem. Musí být přesnější a měl by se dostat k bodu rychleji a vyhnout se zdlouhavému projevu nebo textu z důvodu omezeného času.

Naproti tomu se očekává, že e-mailová prezentace bude přečtena, takže bude obsahovat více textu. Stejně jako dokument nebo kniha bude obsahovat podrobnější informace, protože její kontext nebude vysvětlen hlasovým komentářem jako v živé prezentaci.

Pokud jde o podrobnosti, akronymy a žargon v prezentaci, tyto věci závisí na tom, zda je vaše publikum odborníky nebo ne.

Hlavní myšlenka při prezentaci dat

Každá skvělá prezentace vyžaduje jasnou „hlavní myšlenku“. Je to hlavní účel prezentace a měl by být jasně řešen. Je třeba zdůraznit jeho význam a měl by přimět cílenou skupinu, aby v této věci podnikla určité kroky.

Níže je uveden příklad vážné a hluboké myšlenky.

hlavní myšlenka

Abychom mohli tuto velkou myšlenku sdělit, musíme přijít s vhodnými a účinnými vizuálními ukázkami, které ukážou dobré i špatné věci kolem této myšlenky. Mělo by klást důraz a pozornost na nejdůležitější část, kterou je kritická hotovostní bilance a situace kapitálových investic pro příští rok. Toto je důležitá součást prezentace dat.

Storyboarding a prezentace dat

Storyboarding níže ukazuje, jak by analytik sestavil prezentaci na základě velkého nápadu. Po představení problému nebo hlavní myšlenky bude následovat ukázka pozitivních aspektů výkonnosti společnosti i negativních aspektů, které jsou důležitější a pravděpodobně budou vyžadovat více pozornosti. Poté budou navrženy různé nápady k řešení negativních problémů. Před výběrem nejlepší možnosti však bude provedeno srovnání různých výsledků navrhovaných nápadů. Nakonec bude vydáno doporučení, které se soustředí na optimální volbu řešení bezprostředního problému zdůrazněného ve velké myšlence.

storyboarding

Tento scénář je převzat z našeho kurzu o tom, jak prezentovat data.

Abychom se dostali k závěrečnému bodu (doporučení), bylo provedeno velké množství analýz, které zahrnují dříve diskutované grafy a grafy, aby byla celá prezentace snadno sledovatelná, přesvědčivá a přitažlivá pro vaše publikum.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce pro efektivní prezentaci dat pro finanční analýzu. Abychom se dál učili a rozšiřovali svou kariéru, důrazně doporučujeme tyto další finanční zdroje:

  • Knihy o investičním bankovnictví Pitch Book Jak si vytvořit knihu o investičním bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je součástí, jak vytvořit knihu s roztečí IB, a uvádí příklady snímků
  • Úvodní úvodní kniha Šablona investičního hřiště Tato šablona bezplatného hřiště je založena na stovkách prezentací investorů, které jsem viděl. Stáhněte si bezplatnou šablonu a vytvořte si investiční hřiště. Tuto šablonu PPT lze použít k vytvoření vlastního hřiště pro získávání kapitálu nebo k prezentaci investorům, aby vám vyprávěli svůj příběh.
  • Role vztahů s investory Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálový výzkum, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found