Asociace severoamerických správců cenných papírů (NASAA) - přehled

Severoamerická asociace správců cenných papírů (NASAA) je nejstarší organizací na ochranu investorů v USA, která vznikla před více než stoletím v roce 1919. Členství NASAA zahrnuje 67 správců ze všech států, území a okresů USA.

Asociace severoamerických správců cenných papírů

Úkolem správců je chránit investory, kteří nakupují cenné papíry nebo hledají investiční poradenství. Investování: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investory pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. Jeho mandát se vztahuje na různé emitenty cenných papírů a zprostředkovatele, kteří prodávají a nabízejí cenné papíry k prodeji veřejnosti.

Členové NASAA se účastní donucovacích opatření na ochranu investorů před investičními podvody vyšetřováním porušení státních a federálních zákonů, které se týkají ochrany investorů. Sdružení také koordinuje vzdělávací programy, workshopy a semináře pro zaměstnance bezpečnostních agentur ve státech, okresech, provinciích a na území USA.

Účel Severoamerické asociace správců cenných papírů

Hlavním účelem Severoamerické asociace správců cenných papírů je pomoci investorům odhalit a předcházet investičním podvodům v obchodování s cennými papíry. Organizace vystupuje jako obhájce investorů, kteří nemají dostatečné zkušenosti nebo odborné znalosti k ochraně svých zájmů před bezpečnostními firmami a investičními poradci.

NASAA dosahuje svých cílů vyšetřováním porušení investičních zákonů na státní a provinční úrovni prostřednictvím svých členů. Členství ve skupině zahrnuje bezpečnostní regulátory z celé Severní Ameriky, kteří jsou součástí doplňkového regulačního systému, který probíhá od státní / provinční úrovně po federální úroveň.

Organizace také podporuje vzdělávání investorů pořádáním školení a seminářů, kde jsou investoři vybaveni znalostmi o bezpečném obchodování, investičních podvodech, počítačové kriminalitě a nástrojích, které potřebují k přijímání informovaných finančních rozhodnutí.

NASAA je také zodpovědná za licencování obchodníků s cennými papíry a investičních poradců, kteří spravují aktiva za méně než 100 milionů dolarů. Poskytuje také licence bezpečnostním firmám, které působí na státní úrovni, a také registruje určité nabídky zabezpečení.

Kromě licencování obchodníků s cennými papíry NASAA také vytváří zkoušky cenných papírů, jako jsou Series 63, Series 65 a Series 66, které musí agenti absolvovat, než jim bude povoleno prodávat cenné papíry na státní úrovni. Odpovídá za kontrolu nabídek zabezpečení malých podniků a poskytuje těmto společnostem pokyny, jak získávat finanční prostředky od veřejnosti a zároveň zajistit soulad se zákony o bezpečnosti státu.

NASAA spolupracuje s dalšími organizacemi, jako je NASDAQ, Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burza (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, FINRA, New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě, hostuje 82% z indexu S&P 500 a 70 z největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej, a dalším organizacím, které prosazují dodržování bezpečnostních předpisů a podporují ochranu investorů.

Klíčové aktivity NASAA

NASAA je odpovědná za provádění následujících funkcí na ochranu investorů:

1. Licencovaní makléři

NASAA je odpovědná za registraci a licencování makléřů-dealerů, společností poskytujících investiční poradenství a bezpečnostních firem, které podnikají na úrovni státu, okresu, provincie nebo území USA.

2. Vyšetřování stížností investorů

Jako organizace pověřená ochranou investorů je NASAA zodpovědná za vyšetřování stížností investorů na nabídky zabezpečení a potenciálních případů finančních podvodů. Jejími členy jsou regulační orgány, které pracují pod jurisdikcí státního generálního prokurátora, a jsou proto dobře vybaveni k vyšetřování stížností.

3. Prosazování zákonů o cenných papírech

Členství v NASAA je oprávněno pokutovat, penalizovat a poskytovat restituci poškozeným investorům.

4. Podpora vzdělávání investorů

NASAA nabízí školení investorům, aby jim vybavili znalosti o základních nástrojích pro hodnocení cenných papírů, identifikaci a prevenci podvodů a jejich práv jako spotřebitelů nabídek cenných papírů.

5. Přezkoumání makléřských a investičních poradenských firem

NASAA pravidelně zkoumá licencované makléřské a investiční poradenské společnosti, aby zajistily dodržování zákonů o bezpečnosti Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Audituje také pobočky společností, aby prozkoumali jejich prodejní praktiky a vedení přesných záznamů o klientských účtech.

6. Prosazování přísných státních zákonů o cenných papírech

NASAA je zodpovědná za prosazování silných a důsledných státních zákonů a předpisů, které chrání zájmy investorů. V souladu se zodpovědností organizace prosazuje proinvestiční politiku prostřednictvím svědectví Kongresu a dopisů s komentáři.

Pravidlo kybernetické bezpečnosti modelu NASAA

Členství v NASAA hlasovalo pro přijetí modelového balíčku pravidel kybernetické bezpečnosti v květnu 2019. Tento model určuje, jak společnosti zabývající se investičním poradcem shromažďují a využívají osobní údaje svých klientů, a poskytuje pokyny, jak by tyto společnosti měly navrhovat své postupy v oblasti kybernetické bezpečnosti a postupy v oblasti ochrany osobních údajů. Aby se v této jurisdikci stal zákonem, je třeba, aby jednotlivé státy, okresy, provincie a teritoria přijaly balíček vzorových pravidel.

Pravidlo modelu zahrnuje tři klíčové komponenty. První komponenta stanoví, že společnosti zabývající se investičním poradcem musí zavádět informační postupy a postupy, které chrání data klientů. Investiční společnosti jsou povinny poskytnout při počáteční spolupráci s klientem a poté každoročně zásady ochrany osobních údajů týkající se způsobu, jakým shromažďuje a sdílí soukromé osobní informace.

Druhou složkou je změna stávajícího rámce pro evidenci modelů NASAA, která vyžaduje, aby firma vedla záznamy o souladu s touto politikou.

Třetí a poslední složkou je změna, která činí selhání při vytváření, udržování a prosazování zásad ochrany osobních údajů modelu porušením modelového pravidla NASAA o neetických obchodních praktikách.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob Obchodování zasvěcených osob označuje praktiku nákupu nebo prodeje cenných papírů veřejně obchodované společnosti, zatímco vlastní významné informace
  • Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi.
  • Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) Národní asociace obchodníků s cennými papíry (NASD) byla regulačním orgánem odpovědným za dohled nad průmyslem cenných papírů. Měl za úkol oba

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found