Správa výdělků - přehled, přístupy a způsob jejich identifikace

Správa příjmů je postup, který vedení společnosti používá k ovlivnění výnosů vykázaných v účetní závěrce. Provádí se tak, aby odpovídal stanovenému cíli, a liší se od správy základního podnikání společnosti. Strategie správy výdělků využívá účetní metody k prezentaci nadměrně pozitivního pohledu na finanční pozici společnosti a nafukování výnosů.

Správa výdělků

Správa příjmů je používána společnostmi k vyrovnání variací výnosů a současných zisků, které jsou konzistentní každé čtvrtletí nebo rok. Rozdíly v příjmech mohou být běžné pro provoz velké společnosti. U investorů však vytvářejí pochybnosti, protože dávají přednost investování do akcií společností, které vykazují růst a stabilitu.

Cena akcií společnosti se po oznámení obvykle zvyšuje nebo snižuje a je určena tím, zda společnost splňuje nebo nesplňuje předpovědi zisku. Vedení se snaží ovlivnit účetní postupy tak, aby splňovalo odhady zisku Odhad příjmů Odhad příjmů je odhad zisku společnosti na akcii (EPS) pro nadcházející čtvrtletí nebo fiskální rok a je vykazován analytikem. a držet ceny akcií nahoru.

souhrn

  • Správa příjmů je metoda používaná vedením společnosti k manipulaci s jejími financemi.
  • Společnosti používají správu výnosů k vykazování konzistentních zisků, vyrovnání variací výnosů a udržení ceny akcií na vzestupu.
  • Ke správě příjmů dochází, když se manažerský tým společnosti rozhodne pouze za účelem splnění očekávání, nebo když změní účetní zásady tak, aby vykazovaly nárůst čtvrtletních nebo ročních výnosů.

Přístupy k řízení výdělků

Společnosti používají několik strategií používaných pro správu příjmů. Nejčastěji používané strategie jsou následující:

1. Rozhodování zaměřená na příjmy

Rozhodnutí vedení se zaměřují výhradně na splnění odhadů příjmů. Nejjednodušší způsob správy příjmů je kontrola výdajů společnosti. Společnosti usilují o snížení jakýchkoli volitelných výdajů Diskreční výdaje Diskreční výdaje jsou nepodstatné výdaje, které vzniknou jednotlivci, domácnosti nebo firmě. Další způsob, jak uvažovat o uvážení při plnění odhadů příjmů.

Některé činnosti - například výzkum, reklama nebo školení zaměstnanců - lze dočasně pozastavit. Společnosti pozastaví tyto činnosti na krátkou dobu, za předpokladu, že v nadcházejících obdobích bude podnik fungovat lépe, a pozastavené činnosti lze poté obnovit.

U společností, které si vedou dobře, se však vedení zaměřuje na dlouhodobý úspěch podnikání a obvykle se neuchází k umělému zvyšování výnosů.

2. Předpojaté účetní úsudky

Akruální účetnictví představuje příležitosti pro správu příjmů; vedení společnosti však musí při uplatňování akruálního účetnictví vykonávat několik obtížných úsudků.

U společností s dobrým výkonem se dodržují formální zásady, účetní manuály a procesy, které zajišťují, že rozsudky nebudou zkreslené. Ke správě příjmů dochází, když řídící tým zkreslí úsudek a upraví zásady tak, aby splňovaly očekávání.

3. Změna účetních zásad

Americké účetní standardy poskytují různá pravidla účtování pro stejné transakce. Například náklady na zásoby a náklady na dlouhodobý majetek lze účtovat třemi různými, ale přijatelnými způsoby.

Vedení dobře vedených společností volí účetní pravidlo, které nejlépe odráží implicitní ekonomické faktory. Ke správě příjmů dochází, když vedení společnosti vybere alternativu určitého účetního standardu, což způsobí, že počet příjmů splní očekávání.

Identifikace správy výdělků

Společnosti Chartered Professional Accountant (CPA) a Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federálních zákonů o cenných papírech. a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a odhalení burz a opcí odhaluje různé typy správy výnosů používané společnostmi.

Před investováním do akcií jakékoli společnosti by investoři měli provést náležitou péči. Někteří investoři analyzují finanční zprávy společnosti a mohou identifikovat správu příjmů.

Níže jsou uvedeny příznaky, které musí investor hledat, aby zjistil, zda společnost provádí správu výnosů, aby manipulovala se svými financemi:

  1. Společnost požaduje zvýšení výnosů bez odpovídajícího zvýšení peněžních toků.
  2. Společnost vykazuje nárůst zisků až v posledním čtvrtletí fiskálního roku.
  3. Stálá aktiva společnosti se rozšiřují nad rámec běžného standardu pro odvětví nebo společnost.
  4. Čistá hodnota aktiva se nafoukne ignorováním použití skutečného odpisového plánu.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Účetní zásady Účetní zásady Účetní zásady jsou pravidla a směrnice, které jsou stanoveny tak, aby se jimi společnost řídila při přípravě a prezentaci své účetní závěrky
  • Podvody v auditech Účetnictví Naši účetní průvodci a zdroje jsou průvodci pro samostudium, díky kterým se můžete učit účetnictví a finance svým vlastním tempem. Procházejte stovky průvodců a zdrojů.
  • Účetní zisk Účetní zisk Účetní zisk, známý také jako zisk z účetnictví, je čistý příjem společnosti po odečtení nákladů od výnosů, a to při zohlednění
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found