Blokovací sleva - definice, jak to funguje a obrázek

Bloková sleva - někdy také označovaná jako faktor blokování - je diskontovaná cena nebo hodnota, kterou trh poskytuje akciím při prodeji bloku akcií. Přesný počet akcií tvořících blok se liší. Kdykoli však více než 10 000 akcií akcií společnosti Common Stock Common Stock je druh cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. jsou uvedeny na trh najednou, obvykle platí blokovací sleva. V dluhopisu Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které jsou vydávány korporacemi a vládami za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. Na trhu je „blok“ charakterizován cennými papíry v hodnotě 200 000 USD nebo více. Obchodní cenné papíry Obchodní cenné papíry jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít. uváděny na trh najednou.

Ilustrace faktoru zablokování - Nákup 1 akcie je dražší než nákup bloku mnoha

Jak funguje blokovací sleva

Blokovací sleva je úzce spjata s nabídkou a poptávkou Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na efektivních trzích se množství dodávaného zboží a požadovaného množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. . Zákon nabídky a poptávky říká, že na trhu existuje určitá poptávka po zboží, službě - nebo v tomto případě akciích společnosti. Když je trh zaplaven významným zvýšením nabídky akcií, hodnota na akcii klesá. Je to z důvodu většího přístupu a dostupnosti akcií bez odpovídajícího zvýšení poptávky. Ve skutečnosti to znamená, že klesá také poptávka, protože akcie jsou tak snadno dostupné.

Prodejci, kteří chtějí vydělat na svém velkém bloku akcií, musí uznat nerovnováhu, která vznikla, když zaplavili trh přebytkem akcií. Z tohoto důvodu musí prodávající také uznat, že trh sníží hodnotu akcií, což znamená, že původní cena akcie vyjde z okna. Prodejci, kteří hledají rychlý obrat, jsou často penalizováni za jejich spěch vydělat obrovskou částku a často je to nutí k výrazně sníženému snížení na akcii.

Procenta blokační slevy

Ve většině případů trh diskontuje blok akcií kdekoli mezi 1% a 15%, i když existuje potenciál i pro 0% slevu, pokud je po akci obzvláště vysoká poptávka. Analytici trhu a obchodníci Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří. - aby bylo možné přesně určit velikost slevy - musí účinně studovat všechny historické informace o společnosti, reakci trhu na podobné blokové nabídky v minulosti a slevy poskytované blokům akcií od podobných společností.

Je také důležité, aby tito jednotlivci studovali ekonomiku jako celek i odvětví, ve kterém společnost působí. Pochopení reakce trhu na průmysl a společnosti v něm v blízké nedávné minulosti je pro analytiky užitečnou informací lépe porozumět rozsahu potenciální blokovací slevy pro společnost v daném sektoru.

Závěrečné slovo

Blokové slevy - i když nejsou určeny pro vznik - jsou docela běžnou reakcí trhu. Když prodejce změní rovnováhu mezi nabídkou a poptávkou zavedením velké skupiny akcií na trh, je téměř hotovým závěrem, že trh bude reagovat přiřazením menší hodnoty každé akci. Prodejci by měli na tuto skutečnost pamatovat a pokud je to možné, vyhnout se prodeji velkých bloků akcií.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Sleva na konglomerát Sleva na konglomerát Snad nejjednodušší způsob, jak pochopit slevu z konglomerátu, je pochopit, jak se počítá. Jedná se o diskontované ocenění přidružených akcií
  • Zakladatelé Zakladatelé akcií Zakladatelé akcií Akcie se týkají vlastního kapitálu, který je dán počátečním zakladatelům organizace. Tento typ akcií se liší několika důležitými způsoby od běžných akcií prodávaných na sekundárním trhu. Klíčové rozdíly spočívají v tom, že (1) akcie zakladatelů mohou být vydávány pouze v nominální hodnotě a (2) je dodáván s časovým rozvrhem.
  • Menšinový podíl Menšinový podíl Menšinový podíl označuje podíl ve společnosti, který představuje méně než 50% celkových akcií, pokud jde o hlasovací práva. Menšinoví investoři v zásadě nevykonávají kontrolu nad společností prostřednictvím hlasování, což jim ponechává malý vliv na celkový rozhodovací proces.
  • Teorie mozaiky Teorie mozaiky Teorie mozaiky je přístup k analýze finančního zabezpečení, který zahrnuje analýzu různých zdrojů, včetně veřejných a neveřejných materiálních a nehmotných informací, za účelem stanovení základní hodnoty cenného papíru. Teorie poskytuje více komplexní a pečlivý přístup k oceňování finančních cenných papírů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found