Záloha - Zjistěte více o úplných a částečných zálohách

Zálohou je jakákoli platba, která je provedena před datem splatnosti. Mohou být poskytnuty zálohy na zboží a služby nebo na vyrovnání dluhu. Lze je rozdělit do dvou skupin: Kompletní platby předem a Částečné platby předem.

Kompletní záloha zahrnuje platbu za celý zůstatek závazku před jeho oficiálním datem splatnosti, zatímco částečná záloha zahrnuje platbu pouze za část zůstatku závazku. Pochopení zálohy je důležité při provádění finanční analýzy Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. .

Záloha

Použití záloh

Zálohy používají jednotlivci, korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a vlády vypořádat účty dříve, než jsou splatné.

Jednotlivci

  1. Jednotlivci si mohou budoucí daňové povinnosti vypořádat s platbami předem.
  2. Jednotlivci mohou platit za poplatky kreditní kartou před datem splatnosti.
  3. Jednotlivci mohou splácet minulý dluh před jeho splatností refinancováním tohoto dluhu.

Korporace

  1. Korporace mohou k platům svých zaměstnanců používat zálohy.
  2. Korporace mohou pomocí záloh platit nájem za všechny pozemky využívané k podnikání.
  3. Korporace mohou splácet stávající (krátkodobý a dlouhodobý) dluh refinancováním tohoto dluhu.

Vlády

  1. Podobně jako korporace mohou vlády platit předem společnosti a společnosti ve veřejném sektoru mzdy a nájemné.
  2. Vlády mohou splácet stávající mezinárodní dluh vůči jiné zemi nebo mezinárodní organizaci refinancováním tohoto dluhu.

Dokončete platby předem

Pokud jednotlivec, společnost nebo vláda uskuteční splátku relativně brzy v době trvání půjčky, může ušetřit podstatnou částku úroků. Zvažte následující příklad.

Společnost XYZ si od banky půjčí 200 000 $ s úrokovou sazbou 15% ročně po dobu 5 let. Podle podmínek půjčky musí společnost XYZ bance provádět měsíční splátky. Měsíční platba činí 4 758 USD. Na konci prvního roku by společnost XYZ zaplatila jistině 29 039 USD a 28 057 USD jako úrokový úrokový úrok Úrokový náklad vyplývá ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo kapitálového leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením platby. Místo toho, pokud by společnost XYZ předplatila celou částku, musela by jako úroky zaplatit o 57 422 USD méně.

Zvažte druhý příklad. John si vzal půjčku v hodnotě 300 000 $ na dobu 5 let s 15% úrokem ročně. Zaplacením celé půjčky John ušetří 128 219 $. Toto je uvedeno níže:

RokPrincipal (A)Úroky (B)Celková roční platba (A + B)Zůstatek% Splacené půjčky
Rok 1$43,558$42,086$85,644$256,44214.52%
2. rok$50,560$35,084$85,644$205,88231.37%
3. rok$58,688$26,956$85,644$147,19550.94%
4. rok$68,122$17,522$85,644$79,07373.64%
Rok 5$79,073$6,571$85,6440100%
Celkový$300,001$128,219$428,220

John bude muset v prvním roce splácení zaplatit 42 086 USD nebo 33% z celkového úroku. Ve svém druhém roce zaplatí John 35 084 USD nebo 27% z celkové úrokové částky. Ve svém třetím roce splácení zaplatí John 26 956 USD nebo 21% z celkové úrokové částky. Ve svém čtvrtém roce splácení zaplatí John 17 522 $ nebo 14% z celkové úrokové částky. V posledním roce splácení zaplatí John 6 571 USD nebo 5% z celkového úroku.

Z výše uvedeného obrázku je zřejmé, že pokud by John splatil celou částku na začátku funkčního období půjčky, podstatně by ušetřil na splátkách úroků. V praxi, pokud je cílem dlužníka minimalizovat splátky úroků, je důležité provést splátku co nejdříve do doby splácení. Avšak i v pozdější fázi držby půjčky, kdy by dlužník již zaplatil většinu úroků, může dlužník stále ušetřit na splátkách úroků splácením úvěru kdykoli před koncem doby splácení.

Částečné zálohy

V praxi jsou úplné zálohy vzácné. Koneckonců, pokud má dlužník schopnost splácet celou částku půjčky relativně brzy do doby splácení, proč si vůbec půjčil? Dlužník používá částečné zálohy ke snížení částky jistiny. Snížení jistiny má za následek snížení úrokových plateb.

Zvažte rozšíření výše uvedeného příkladu. Předpokládejme, že John zaplatí za svůj úvěr paušální částku 50 000 $ po dobu šesti měsíců. John pak ušetří 32% na splátce úroku. Toto je uvedeno níže:

Částečná platba předemNormální splátka
Částka půjčky$300,000$300,000
Úroková sazba15%15%
Doba trvání5 let nebo 60 měsíců5 let nebo 60 měsíců
Částečná platba předem po 6 měsících$50,0000
Celkové zaplacené úroky$87,399$128,219
Úspory$40,8200
Zájem uložen Cca. 32%

Sankce zálohy

Banky často účtují pokutu za platbu předem. Důvodem je odradit dlužníky od předčasného splácení do doby splácení, aby banka mohla od dlužníků vytěžit minimální úrok. Například banky často neumožňují splácení půjčky do 6 měsíců od půjčky.

V jiných případech mohou banky účtovat určitou část výše úvěru jako úrok v případě platby předem.

Aplikace ve finančním modelování

Ve finančním modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , je důležité mít jasně modelovaný časový rozvrh dluhu Časový plán dluhu Časový rozvrh dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v plánu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů. Základní výchozí předpoklad je, že všechny dluhy budou splaceny v době jejich splatnosti. Aby analytik mohl určit, kdy mají být splaceny dluhy, může nahlédnout do poznámek k finančním výkazům společnosti. Pokud však existuje důvod se domnívat, že dluhy budou splaceny brzy, analytik by to měl zabudovat do finančního modelu a výsledných průvodců oceňováním peněžních toků zdarma, aby se naučil nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, průzkumu akcií atd.

splacení dluhu ve finančním modelu

Výše uvedený příklad je převzat z kurzů finančního modelování Finance.

Související čtení

Finance nabízí následující zdroje, které vám pomohou rozšířit znalosti o různých aspektech dluhu.

  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění.
  • Aktuální dluh Aktuální dluh V rozvaze jsou aktuální dluhy dluhy splatné do jednoho roku (12 měsíců) nebo méně. Je uveden jako krátkodobý závazek a součást čistého pracovního kapitálu. Ne všechny společnosti mají aktuální řádkovou položku dluhu, ale ty, které ji výslovně používají pro půjčky se splatností kratší než jeden rok.
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found