Vložení dnešního data do aplikace Excel - Jak používat vzorec dnešního data aplikace Excel

V aplikaci Excel lze dnešní datum snadno vložit pomocí vzorce = today (). Tato málo známá funkce vám umožňuje snadno vložit dnešní datum do jakékoli buňky v tabulce. Funkce je velmi přímočará a snadno se používá, a to následovně:

= dnes ()

Chcete-li vložit dnešní datum do aplikace Excel, jednoduše do buňky napíšete „= today“ a poté otevřete a zavřete závorky „()“, přičemž mezi nimi nebude nic.

Proč používat dnešní funkci aplikace Excel?

Pro finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , přidání dnešního data je velmi užitečné pro diskontování peněžních toků Analýza DCF Infografika Jak skutečně funguje diskontovaný peněžní tok (DCF). Tato infografika analýzy DCF prochází různými kroky při vytváření modelu DCF v aplikaci Excel. a výpočet čisté současné hodnoty (NPV) investice. Funkce Today může být také použita k vytvoření dynamického modelu, který počítá počet dní uplynulých od určitého předchozího data.

Vzhledem k tomu, že načasování může mít velký vliv na hodnotu peněžních toků, je důležité být velmi přesný, kdy dojde k počáteční investici.

Pozor při použití vkládání dnešního data do Excelu

Pokud vložíte funkci dnešního data aplikace Excel, vytvoříte dynamický vzorec, který se bude aktualizovat pokaždé, když otevřete tabulku.

V některých případech možná budete chtít napevno zakódovat datum, aby bylo opraveno a neaktualizovalo se pokaždé, když otevřete Excel. To vám umožní uchovat vaši analýzu bez dopadu změn data / času.

To je zvláště důležité pro Průvodce finančním analytikem, jak se stát finančním analytikem Jak se stát finančním analytikem. Postupujte podle finančního průvodce sítí, životopisů, rozhovorů, dovedností finančního modelování a dalších. Pomohli jsme tisícům lidí stát se finančními analytiky v průběhu let a přesně vědět, co to znamená. při práci v aplikaci Excel.

Excel dnešní datum

Další zdroje aplikace Excel

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro vložení dnešního data. Finance bylo založeno s jednoduchým účelem - pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. S ohledem na tento cíl vám tyto další finanční zdroje pomohou stát se výkonným uživatelem aplikace Excel a odborníkem na finanční analýzu.

  • Excel pro figuríny Excel pro začátečníky Tato příručka pro Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce
  • Zkratky pro Excel Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Seznam vzorců aplikace Excel Vzorce aplikace Excel Cheat Sheet Finance Cheat sheet aplikace Excel pro vzorce vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě.
  • Index Match Match Index Match Formula Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Najít a nahradit Najít a nahradit v aplikaci Excel Naučte se, jak vyhledávat v aplikaci Excel - tento podrobný návod vás naučí, jak najít a nahradit v tabulkách aplikace Excel pomocí klávesové zkratky Ctrl + F. Excel najít a nahradit vám umožňuje rychle prohledat všechny buňky a vzorce v tabulce pro všechny instance, které odpovídají vašim kritériím hledání. Tato příručka se bude zabývat tím, jak

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found