Výnosy - přehled, hrubé / čisté výnosy, jak zaznamenávat

Výnosy se vztahují na hotovost získanou z prodeje zboží nebo majetku. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a během určitého období. Celková částka se získá vynásobením prodaného množství prodejní cenou za jednotku. Výnosy získané před provedením jakýchkoli odpočtů jsou známé jako hrubé výnosy a zahrnují všechny výdaje vzniklé při transakci, jako jsou právní poplatky, náklady na dopravu a provize makléře.

Výtěžek

Čisté výnosy se rovnají hrubým výnosům po odečtení všech nákladů Náklady na fixní a variabilní náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé a náklady, které podnik vynaložil při provádění transakce. Porovnání čistých a hrubých výnosů z podnikání může managementu pomoci zjistit, jak je podnik ziskový, a pochopit, kolik z jeho zisků se ztrácí na výdajích.

Hrubý výnos vs. čistý výnos

Když podnik prodá aktivum, hmotné nebo nehmotné, obdrží platbu, což je hrubý výnos. Částka zahrnuje výrobní náklady a další náklady a výdaje spojené s transakcí.

Například pokud realitní agent prodá dům za 100 000 USD, tato částka představuje hrubý výnos. Tato částka zahrnuje honoráře nebo provizi agenta. Komise Komise odkazuje na kompenzace vyplácené zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb, jakož i závěrečné náklady. Koncept hrubých výnosů se vztahuje i na jiné typy aktiv, jako jsou dluhopisy a akcie, u nichž vznikají poplatky makléřům a související transakční náklady.

Čistý výnos jsou poslední protihodnota, kterou vlastník / prodejce aktiv obdrží po odečtení všech nákladů a výdajů vzniklých při transakci. Při likvidaci domu je první cenou, která se odečte od přijaté hotovosti, poplatek za úspěch Poplatek za úspěch Ve financích je poplatkem za úspěch provize vyplacená poradci (obvykle investiční bance) za úspěšné dokončení transakce. Poplatek závisí na úspěšné pomoci klientovi dosáhnout jeho cíle, a tím sladí zájmy klienta a poradce. Typicky procento hodnoty dohody. Tento poplatek se platí realitnímu agentovi za úspěšný prodej domu jiné osobě.

Mezi další vzniklé náklady patří závazky k datu uzávěrky, jako jsou odložené daně a nesplacený dluh z nemovitosti. Všechny náklady jsou odečteny, než majitel obdrží konečné výnosy z prodeje domu. Vyšší prodejní cena nemusí vždy vést k vyšším čistým výnosům, protože příliš mnoho transakčních nákladů a skrytých výdajů může čistý výnos snížit.

Čistý výnos z nemovitostí

Při prodeji domu musí prodávající zohlednit částku prodejní ceny a všechny náklady spojené s prodejem nemovitosti. Částka prodejní ceny je zaznamenána na kreditní stránce, protože to je to, co prodejce obdrží. Mezi další kredity patří předplacené daně z nemovitosti. Náklady spojené s prodejem domů jsou účtovány proti prodejní ceně, a budou proto zaznamenány na debetní straně.

Některé z nákladů, které mohou být zaznamenány na debetní straně, zahrnují poplatky za manipulaci s úschovou, poplatky za převod, nevyřízenou hypotéku Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , spotřební daň, náklady na kontrolu škůdců, záruka domu, kontrola střechy, opravy, poplatky za sdružení majitelů domů atd. Sečtěte všechny debety, abyste určili celkové dluhy, a odečtěte je celkem z kreditů, abyste získali čistý výnos prodejce.

Čistý výnos z daní z kapitálových výnosů

Čistý výnos z prodeje aktiva se zaznamenává na individuálním nebo podnikovém účtu. Daňoví poplatníci jsou povinni platit federální vládě daně z kapitálových zisků realizovaných z aktiv. Chcete-li získat kapitálové zisky nebo ztráty z aktiv, musíte mít základní částku, což je částka zaplacená za získání aktiva.

Příklad

Předpokládejme, že investor koupil 5 000 $ na skladě a zaplatil makléři dalších 50 $ v provizi. Celkový základ je 5 050 $. Je-li akcie zděděna, základem aktiv se stane reálná tržní hodnota v den, kdy zemřel původní vlastník, bez ohledu na to, zda je více či méně než to, co bylo původně zaplaceno.

Pokud investor prodá akcie jinému investorovi za 6 000 $ a zaplatí 60 $ v provizích brokera, pak čistý výnos z transakce je 5 940 $ (6 000 - 60 $). Chcete-li získat kapitálové zisky, odečtěte základ z čistého výnosu. Přináší kapitálové zisky na 890 USD (5 940 USD - 5 050 USD). Sazba daně použitá na kapitálové zisky nebo ztráty závisí na době, po kterou bylo aktivum vlastněno.

Jak zaznamenávat výnosy a související výdaje

Prodej aktiv se zaznamenává do účetních knih s cílem vyloučit aktivum a jeho kumulované odpisy z rozvahy. Tady jsou možnosti zacházení s transakcí prodeje aktiv:

1. Prodej zápisu do deníku aktiv

Když se uskuteční prodejní transakce, provede se zápis do deníku za účelem aktualizace nákladů na odpisy. Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty závodu, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. , zvýšit peněžní účet o přijatou částku, snížit (připsat) na účet aktiva a zaznamenat zisk nebo ztrátu z prodeje aktiva.

2. Odpisy

Zaznamená se odpisy vyřazeného aktiva, aby se aktualizovala účetní hodnota aktiva. Částka je odepsána z účtu odpisů a připsána na účet akumulovaných odpisů. Ve výkazu zisku a ztráty je zachycen jako náklad, který snižuje hrubý výnos. Kumulované odpisy snižují hodnotu aktiva na aktuální účetní hodnotu.

3. Zisk nebo ztráta z prodeje aktiva

Rozdíl mezi aktuální účetní hodnotou aktiva a výnosy získanými z prodeje aktiva určuje, zda podnik dosáhl zisku nebo ztráty. Pokud výtěžek přesáhne aktuální účetní hodnotu aktiva, pak se má za to, že podnik dosáhl zisku.

Naopak, pokud jsou přijaté výnosy nižší než účetní hodnota aktiv, má se za to, že podnik utrpěl ztrátu. Získané výnosy jsou zaúčtovány na vrub hotovostního účtu, zatímco ztráta je odepsána v účtu ztráty z prodeje aktiva a zisk připsaný v účtu zisku z prodeje aktiva. Zisk zvyšuje hrubý zisk ve výsledovce, zatímco ztráta snižuje hrubý zisk ve výkazu zisku a ztráty.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Peněžní tok z investiční činnosti Peněžní tok z investiční činnosti Peněžní tok z investiční činnosti je část výkazu peněžních toků společnosti, která zobrazuje, kolik peněz bylo použito (nebo vygenerováno) při investování během určitého časového období. Investiční aktivity zahrnují nákup dlouhodobého majetku, akvizice podniků a investice do obchodovatelných cenných papírů
  • Zisk kapitálu Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice v důsledku zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu.
  • Dědičnost Dědičnost se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je předán dědicům po smrti majitele majetku. Dědičnost může být v
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found