30-60-90 denní plán - přehled, kdy a jak psát

30-60-90denní plán stanoví opatření, která jednotlivec zamýšlí podniknout během prvních tří měsíců v zaměstnání. Stanovení jasných cílů a vize jejich dovedností Síťování a budování vztahů (část 1) Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou dosáhnout úspěchu při vytváření sítí v rámci vaší společnosti. Síťování hraje důležitou roli v našem profesionálním životě, počínaje hledáním zaměstnání, pokračováním ve vstupu do společnosti a prací ve společnosti, až po postup v kariéře. v každé fázi plánu usnadňují a usnadňují přechod na novou roli.

30-60-90 denní plán

Sestavení plánu 30-60-90 vyžaduje trochu výzkumu. Investice času a úsilí do něj se však jednotlivci vyplatí.

Kdy napsat 30-60-90 denní plán

Existují dvě situace, které by vyžadovaly 30-60-90denní plán:

1. Během pracovního pohovoru

Pokud existuje něco, co může kandidátovi pomoci odlišit se od ostatních uchazečů o zaměstnání, vytvoří se 30-60-90denní plán. Plán nemusí být dokonalý. Jednoduché gesto, které si respondent vzal čas, aby se dozvědělo více o společnosti a vytvořilo strategii, hovoří hodně!

Dobrá věc je, že uchazeči o zaměstnání mohou svůj plán představit, jak uznají za vhodné. Mohou napsat svůj postup na papír nebo prezentovat v PowerPointu.

Během pracovního pohovoru je HR manažer Human Resource Management Human Resource Management (HRM) kolektivní termín pro všechny formální systémy vytvořené za účelem pomoci při řízení zaměstnanců a dalších zúčastněných stran při hledání odpovědí na otázky, jako jsou:

  • Chápe kandidát, co obnáší nová role?
  • Mohou v práci dobře fungovat?
  • Překonají očekávání společnosti?

Když uchazeč o zaměstnání připraví pro náboráře realistický 30-60-90denní plán, zodpoví všechny tři otázky najednou. Ukazují vedoucím náboru, že jsou řízeni sami sebou, mají silnou pracovní morálku a věnují se úspěchu v práci.

2. Během prvního týdne nového zaměstnání

Další situací, která vyžaduje psaní 30-60-90denního plánu, je situace, kdy je jednotlivec najat.

S takovým plánem se náborový manažer dozví, jak se chováte, a řeší problémy, které vidí. Plán nakonec pomůže zaměstnanci lépe přejít do jeho nové role.

Jak napsat 30-60-90 denní plán

V ideálním případě by se jednotlivec měl snažit napsat stránku pro každou 30denní sekci. Měl by obsahovat konkrétní akce, které plánuje na své nové pozici podniknout.

Prvních 30 dní

První měsíc nebo tak by se měl zaměstnanec zaměřit na školení a osvojení základů společnosti. To zahrnuje systémy společnosti, postupy, které je třeba dodržovat, produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vychází z software, prodejci a / nebo klienti.

To pak znamená, že většina věcí, které je třeba udělat, by měla spadat do řady účastí na školeních, získávání a osvojování znalostí o produktech, učení hlavních podnikových systémů, setkání se členy jeho týmu a kontrola účetních závěrek společnosti. V podstatě to znamená dělat všechno, co člověk musí udělat, aby se v práci zorientoval.

Ne každá společnost je schopna poskytnout orientaci Nová orientace na zaměstnance Nová orientace na zaměstnance je proces asimilace, při kterém se do jejich pracovních míst a pracovního prostředí dostávají noví rekruti. Díky orientaci se noví zaměstnanci aklimatizují na společnost, jejich oddělení, spolupracovníky a pracovní požadavky. novým zaměstnancům. Takže pokud nový pracovník prokáže svou schopnost sám se dostat do rychlosti, tím lépe.

Druhý 30 dní

S dobrým pochopením svého pracovního prostředí může zaměstnanec nyní přejít na pokročilejší úkoly. Mohou začít studovat osvědčené postupy v oboru, vytvářet cíle, setkávat se s jejich nadřízeným a získávat zpětnou vazbu o jejich výkonu a budovat smysluplné vztahy se svými spolupracovníky.

60denní plán by měl také zahrnovat položky, jako je identifikace potenciálních mentorů, hodnocení efektivity procesů a postupů společnosti a další školení. Druhé 30 dny jsou obecně o uvedení toho, co se pracovník naučil (během prvních 30 dnů), do praxe.

Posledních 30 dní

V tomto okamžiku by měl plán prokázat pevné uchopení zaměstnance společností a důvěru v jeho schopnosti. Měl by se tedy připravovat na průlomové příspěvky svému týmu nebo oddělení. Příspěvky mohou zahrnovat hledání nových způsobů, jak zlepšit míru udržení zákazníků, nebo přicházet s nápady, jak společnosti ušetřit peníze.

Pracovník by měl být místo toho, aby identifikoval pouze problémy ve společnosti, v popředí možných řešení brainstormingu. Zaměstnanec by nyní měl být schopen vést nové iniciativy a spolupracovat s dalšími týmy pro dobro společnosti.

Když začnou přijímat nové projekty, nebude to dlouho trvat, než upoutají pozornost nejvyšších představitelů společnosti.

Podrobnosti jsou klíčové

Čím více podrobností může jednotlivec zahrnout do svého 30-60-90denního plánu, tím lépe. Specifika jsou důležitá, zvláště pokud jde o uchazeče o zaměstnání, který se snaží udělat dojem na vedoucího náboru.

Kdykoli je to možné, měl by člověk, který vypracoval plán, zjistit název softwaru, který společnost používá. Nebo, pokud vědí, jakou orientaci prožívají noví pracovníci, pak by tyto informace měly být zahrnuty do 30-60-90denního plánu.

Závěrečné slovo

Pokud chce kandidát v pohovoru vyniknout, měl by být připraven udělat očekávané i neočekávané. Jedním ze způsobů, jak udělat neočekávané, je formulovat jejich 30-60-90denní plán. Plán ukazuje, že jsou ambiciózní a připraveni zahájit svou novou roli.

Noví zaměstnanci by také měli zvážit přípravu podobného plánu během prvního týdne v práci. Pomáhá jim hladce přecházet a učit se základy společnosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti
  • Smysl pro účel v práci Smysl pro účel v práci Najděte svůj smysl pro účel v práci. Ať už vás práce baví nebo ne, často záleží na tom, jak dobře podporuje váš smysl pro účel. Kde pracujete, role, kterou zastáváte, a váš širší smysl pro váš účel se mohou změnit, proto, pokud chcete mít rovnováhu mezi těmito třemi, musíte být otevřeni změnám
  • Time Management Time Management Time management je proces plánování a kontroly, kolik času je třeba věnovat konkrétním činnostem. Kvalitní řízení času umožňuje jednotlivci dokončit více za kratší dobu, snižuje stres a vede ke kariérnímu úspěchu. Tato příručka poskytuje seznam nejlepších tipů pro dobrou správu času

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found