Druhy úvěrů - definice, příklady a dotazy

Tři hlavní typy úvěrů jsou revolvingový úvěr Revolvingový úvěr Facility revolvingový úvěr je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a splátkou a otevřeným kreditem. Úvěrový obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi obchodními agenty, které umožňují výměnu zboží a služeb a umožňují lidem nakupovat zboží nebo služby za půjčené peníze. Věřitel očekává, že obdrží platbu zpět s dalšími penězi (tzv. Úroky Úrokové výdaje Úrokové výdaje vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhů nebo kapitálového leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je také vypočítat prostřednictvím dluhového plánu. harmonogram by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením) po určité době.

Druhy úvěrů - kreditní karty

Revolvingový úvěr

Úvěrová linka Bankovní linka Bankovní linka nebo úvěrová linka (LOC) je druh financování, které je poskytováno jednotlivci, korporaci nebo vládnímu subjektu, bankou nebo jiným subjektem, je jedním typem úvěru, který je dodáván s omezeným limit a lze je spotřebovat, dokud nedosáhnete předem stanovené prahové hodnoty. Může zahrnovat pravidelné minimální platby, ale obvykle neexistuje pevný splátkový kalendář. Příkladem by mohla být kreditní karta, protože existuje limitovaný limit (limit kreditní karty) a můžete ji používat, dokud nedosáhnete takového limitu (pak platí nadlimitní poplatky). Dalším příkladem může být úvěrová linie HELOC (Home Equity Line). Úvěrová linie Home Equity (HELOC). Úvěrová linie Home Equity (HELOC) je úvěrová linie poskytovaná osobě, která využívá svůj dům jako kolaterál. Jedná se o typ úvěru, při kterém banka nebo finanční instituce oprávňuje dlužníka k přístupu k úvěrovým fondům podle potřeby, a to až do stanovené maximální částky. .

Druhy úvěrů - revolvingový úvěr

Další informace o revolvingovém úvěru naleznete zde. Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka uspořádaná mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a

Splátka

Splátkové půjčky jsou dalším typem úvěru, který zahrnuje fixní splátkový kalendář na stanovenou dobu. Příkladem půjčky na splátky by mohla být půjčka na auto - jste povinni platit určitou částku peněz v opakujícím se intervalu (např. 280 $ měsíčně), dokud nebude půjčka zcela splacena. Mezi další příklady patří hypotéky Hypotéka Hypotéka je půjčka poskytovaná hypotečním věřitelem nebo bankou, která umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , studentské půjčky a termínové půjčky.

Druhy úvěrů - půjčky na auta

Další informace najdete v článku dluh revolveru versus splátky. Dluh z revolveru Dluh z revolveru je forma úvěru, která se liší od splátek úvěrů. V případě dluhů revolverů má dlužník nepřetržitý úvěrový přístup až na maximum

Otevřený kredit

Otevřený kredit je typ úvěru, který vyžaduje plnou platbu za každé období, například za měsíc. Můžete si půjčit až do maximální částky podobné limitu kreditní karty, ale jste povinni zaplatit vypůjčené prostředky v plné výši na konci každého období. Příkladem by mohl být účet za mobilní telefon - každý měsíc můžete telefonovat, posílat textové zprávy a používat data a na konci měsíce jste povinni zaplatit za služby, které jste použili (včetně případných dalších poplatků za používání ). Dalším příkladem může být účet za služby (například spotřeba elektřiny ve vaší domácnosti).

Druhy kreditu - telefonní účet

Dotazy

Určete, na jaký typ úvěru se vztahují následující výpisy.

Q1) Každý měsíc jste povinni platit 300 $, dokud nebude půjčka zcela splacena.

Q2) Můžete si půjčit až 2 000 $ měsíčně, ale musíte každý měsíc platit za všechny vypůjčené prostředky.

Q3) Můžete si půjčit až 1 500 $ měsíčně, ale musíte provést pouze minimální splátku (není nutné splácení úvěru v plné výši).

Odpovědi

A1) Splátka

A2) Otevřený kredit

A3) Revolvingový úvěr

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling Valuation Analyst (FMVA) ® FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Zde je několik dalších zdrojů, které by vás mohly zajímat:

  • Kurz Základy zápočtu
  • Spotřebitelský úvěr Spotřebitelský úvěr Spotřebitelský úvěr je úvěr poskytovaný spotřebitelům na financování konkrétních druhů výdajů. Může se jednat o jakýkoli typ půjčky poskytnuté spotřebiteli věřitelem. Půjčka může být zajištěna (zajištěna aktivy dlužníka) nebo nezajištěna
  • Úvěrové riziko Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke které může dojít v případě, že některá strana nedodrží podmínky jakékoli finanční smlouvy, zejména
  • Správa úvěrů Správa úvěrů Správa úvěrů zahrnuje oddělení v bance nebo půjčující instituci, které má za úkol řídit celý úvěrový proces. Půjčování peněz je jednou ze základních funkcí banky a banky generují příjmy účtováním vyšší úrokové sazby z půjček než úroků, které platí za vklady zákazníků.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found