Kalkulačka obratu zásob - stáhněte si zdarma excelovou šablonu

Tento obrat zásob Obrat zásob Obrat zásob, neboli poměr obratu zásob, udává, kolikrát společnost prodá a nahradí své zásoby zboží během daného období. Zvažuje náklady na prodané zboží ve srovnání s jeho průměrným inventářem za rok nebo v jakémkoli stanoveném časovém období. kalkulačka vám pomůže vypočítat, kolikrát společnost prodá a nahradí své zásoby produktů ve stanoveném období.

Níže je uveden náhled kalkulačky obratu financí:

Náhled kalkulačky obratu zásob

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Výpočet a použití obratu zásob

Poměr obratu zásob Poměr obratu zásob Poměr obratu zásob, známý také jako poměr obratu zásob, je poměr efektivity, který měří, jak efektivně je inventář řízen. Vzorec ukazatele obratu zásob se rovná nákladům na prodané zboží děleno celkovým nebo průměrným inventářem, aby se ukázalo, kolikrát se inventář „obrátil“ nebo prodal během určitého období. se vypočítá podle níže uvedeného vzorce. Finanční kalkulačka obratu zásob čerpá data ze vzorového finančního výkazu a pomocí tohoto vzorce vypočítá poměr.

Vzorec obratu zásob

Poměr obratu zásob je důležitým měřítkem ve finančním modelování. Poměrem obratu zásob lze manipulovat tak, aby poskytoval obrat zásob dny Dny zásob na skladě (DOH) Dny zásob na skladě (DOH) je metrika používaná k určení, jak rychle společnost vynakládá průměrný dostupný inventář, který má k dispozici. Je to také místo. To se provádí tak, že se převrátí poměr a vynásobí se počtem dní v časovém období.

Vezměte například následující informace:

  • Náklady na prodané zboží: $300,000
  • Průměrná inventura: $60,000
  • Počet dní v období: 365

S tím počítáme 60 000/300 000 * 365 = 73 dní. To znamená, že v průměru trvá 73 dní, než společnost prodá celou skladovou zásobu. Alternativním použitím je však to, že můžeme předpokládat dny obratu zásob, abychom předpovídali budoucí zásoby. Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost se nahromadil. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. .

Zvažte například společnost, která má trvale dny obratu zásob kolem 62. Tato společnost nemá v plánu rozšířit skladové operace. Je tedy relativně bezpečné předpokládat, že se skladové zásoby nezmění a že dny obratu zásob zůstanou do budoucna konstantní. Pomocí čísel prognózy můžeme manipulovat vzorec do Průměrná zásoba = Obrat zásob Dny * Náklady na prodané zboží Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často / 365. To by nám umožnilo vypočítat průměrný inventář, a tedy inventář pro prognózovaný rok.

Navíc tím, že budeme vědět, jak rychle tato společnost prodává zásoby, můžeme posoudit, jak dobře splňuje poptávku na trhu Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích je dodávané množství zboží a množství požadované od toho dobrého jsou si navzájem rovny. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. a jaký je jeho prodej ve srovnání s jinými společnostmi. Vyšší poměr obratu zásob (nebo nižší počet dní na skladě) ukazuje účinnost prodeje a úsporu nákladů při udržování nižších úrovní zásob.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a dokumenty Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found