Cyklus podávání zpráv - přehled, předpisy a výhody

Cyklus podávání zpráv zahrnuje vedení, správu, aktualizaci a vykazování účtů společnosti. Cyklus obvykle probíhá souběžně s cykly plánování a rozpočtu. Zajišťuje, že společnost je připravena zahájit následující období. Cykly plánování a rozpočtu společnosti a cykly podávání zpráv jsou na sobě obvykle nezávislé, ale mohou do jejich přípravy zapojit stejné lidi.

Cyklus hlášení

Cyklus plánování zahrnuje budoucí odhady výdajových a příjmových peněžních toků, zatímco cyklus podávání zpráv poskytuje aktuální postavení společnosti, pokud jde o aktiva Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a provozní. Správná identifikace a, výnosy a výdaje, po uplynutí stanovené doby pracovní doby. Plánovací cyklus se proto dívá z hlediska času dopředu, zatímco cyklus podávání zpráv se dívá zpětně na obchodní činnost a nejnovější postavení.

Rychlé shrnutí

  • Cyklus vykazování je celá posloupnost vykazovaného období, která řídí přípravu účetní závěrky.
  • Obdobím vykazovacího cyklu může být rok, fiskální čtvrtletí nebo určité období.
  • Cyklus začíná počátečními transakčními záznamy v deníku a končí zveřejněnými finančními výkazy společnosti a uzavřením všech dočasných účtů.

Předpisy o cyklu podávání zpráv

Hlášení obchodních výsledků, zejména u veřejných společností Veřejné společnosti Veřejné společnosti jsou subjekty obchodující se svými akciemi na veřejném burzovním trhu. Investoři se mohou stát akcionáři ve veřejné společnosti nákupem akcií společnosti. Společnost je považována za veřejnou, protože jakýkoli investor, který má zájem, může koupit akcie společnosti na veřejné burze a stát se vlastníky akcií. , je povinné po celém světě. Cyklus podávání zpráv by měl být maximálně na rok nebo méně. Takové nařízení přispívá k transparentnosti fungování veřejných společností. Investoři vlastní veřejně vlastněné společnosti prostřednictvím nákupu akcií a jsou povinni akcionářům vyplácet dividendy alespoň jednou ročně. Finanční zprávy proto umožňují investorům tyto události snadno sledovat.

Finanční výkazy, které jsou společnosti povinny vykazovat, zahrnují výkaz zisku a ztráty, výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. . Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. , výkaz nerozděleného zisku a výkaz o finanční situaci. Jedná se o základní prohlášení, která umožňují veřejnosti pochopit finanční výkonnost společnosti v daném období.

Výhody cyklu podávání zpráv

Cyklus podávání zpráv každé společnosti je důležitý při poskytování důležitých informací akcionářům, ředitelům, zaměstnancům, konkurentům a finančním analytikům. Finanční výkazy zveřejněné během vykazovacího cyklu poskytují přehled o výkonnosti společnosti.

Například výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. podrobně popisuje tržby z prodeje za konkrétní období, výdaje vzniklé společnosti, výnosy z úroků a čistý zisk za dané období. Výkaz o finanční situaci, známý také jako rozvaha, udává čistou hodnotu aktiv vlastněných společností na konci finančního období.

Čistá hodnota všech aktiv ovlivňuje jejich odpisy a jejich aktuální hodnotu na trhu. Výkaz nerozděleného zisku ukazuje, jak ředitelé společnosti rozdělili čistý zisk za dané období na účet nerozděleného zisku a dividendový účet k rozdělení akcionářům.

Účet v cyklu podávání zpráv

Účet je základním stavebním kamenem cyklu podávání zpráv a zaznamenává záznamy o každé transakci provedené společností. Transakce je na druhé straně činnost prováděná společností, která slouží klientovi. Transakce způsobují změnu finančních výnosů, ať už jako příjem pro společnost, nebo jako výdaj, kde utrácí peníze.

Účty spadají do kategorií, jako jsou výnosy, závazky, vlastní kapitál, aktiva a výdaje. Účet musí být jedinečný od ostatních účtů ve společnosti. Každý účet proto přichází s odlišným číslem a názvem účtu. Zůstatek na účtu je vždy debetní nebo kreditní zůstatek.

Transakce v cyklu podávání zpráv

Transakce může být finanční nebo nefinanční. Transakce lze zaznamenávat jako akruální nebo hotovostní transakce. Počet a stav transakcí zřídka závisí na velikosti společnosti a provozu činností v ní. Příklady transakcí zahrnují výdaje, výplaty dividend, pořízení majetku, odepsání nedobytného dluhu, prodej, výnosy atd.

Transakce se do deníku zadávají chronologicky. Pořadí výskytu transakcí určuje jejich pořadí. Umožňuje snadné následné kroky v případě, že je třeba lépe vysvětlit obsah finanční zprávy.

Uzavření cyklu podávání zpráv

Cyklus podávání zpráv je uzavřen přípravou a zveřejněním účetní závěrky. Ohlášené výkazy by měly být zkontrolovány kvůli chybám prostřednictvím auditu, aby bylo možné provést konečné úpravy před jejich zveřejněním. Před zveřejněním je účetní závěrka projednána s řediteli. Před zveřejněním by závěrečná zpráva měla projít kontrolou auditora.

Auditor by měl číst mezi řádky, aby zdůraznil případné nesrovnalosti a přímé chyby ve zprávě. Auditor zkontroluje, zda zpráva odpovídá stanoveným účetním zásadám a zda zobrazuje skutečný finanční stav společnosti. Pokud je auditor se zprávou spokojen a vydá výrok bez výhrad, je zpráva zveřejněna investorům, akcionářům a široké veřejnosti prostřednictvím médií hlavního proudu nebo vlastních komunikačních kanálů společnosti.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found