Neutrální trh - přehled, typy, výhody a příklad

Tržně neutrální označuje typ investiční strategie, při které může investor těžit ze zvýšení nebo snížení cen akcií. Obvykle se to provádí, aby se zabránilo danému typu tržního rizika, a lze jej provést na jednom nebo více trzích.

Neutrální trh

Tržně neutrální strategie může být obvykle dosažena použitím jak dlouhých pozic v jednom cenném papíru, tak krátkých pozic v jiném cenném papíru. Zvyšuje výnos z dobrého výběru akcií a minimalizuje výnosy v důsledku širších pohybů trhu.

Generované výnosy nesouvisí s výkyvy trhu a jsou nezávislé na skutečných cenových pohybech akcií a dluhopisů. Jednou z nejdůležitějších věcí, které je třeba při zaměstnávání tržní neutrality vzít v úvahu, je určení druhu tržního rizika, které má být zmírněno.

souhrn

  • Tržně neutrální označuje typ investiční strategie, kde se investor snaží profitovat jak ze zvýšení, tak ze snížení cen akcií.
  • Mezi dlouhými / krátkými akciovými fondy a tržně neutrálními strategiemi je zásadní rozdíl, i když mohou být poměrně často sjednoceny.
  • Dva hlavní typy tržně neutrálních strategií jsou základní arbitráž a statistická arbitráž.

Rozdíl mezi dlouhými / krátkými kapitálovými fondy a neutrálním trhem

Zásadní rozdíl mezi dlouhými / krátkými kapitálovými fondy Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost k vysoké míře návratnosti. Přicházejí s pevnou a tržně neutrální strategií, i když mohou být sjednoceny poměrně často. Dlouhé / krátké akciové fondy se zaměřují na využití podhodnocení nebo nadhodnocení napříč několika průmyslovými odvětvími tím, že využívají různé dlouhé a krátké akciové expozice.

Ten naopak uzavírá koncentrované sázky, aby zajistil jakékoli systematické riziko. Jejich hlavním cílem je tedy dosáhnout nulové beta na rozdíl od tržního indexu.

Druhy neutrálních strategií trhu

Existuje několik metod uplatnění tržně neutrální strategie. Mezi oblíbené nástroje, které používají stratégové, patří arbitráž sloučení, zkratové sektory atd. Dva hlavní typy jsou následující:

1. Základní arbitráž

Za účelem promítnutí trajektorie cen akcií dané společnosti a provedení výnosných obchodů na základě předpovědí použil investor místo kvantitativních algoritmů základní analýzu. Základní analýza může zahrnovat celkové finanční zdraví firmy, tržní podmínky, konkurenty atd.

2. Statistická arbitráž

Když manažer umístí obchody na akcie založené na kvantitativních metodách, použije sofistikované algoritmy k analýze historických dat a odhalení cenových nesrovnalostí v daných datech. Poté umístí své sázky na akcie, u nichž se s největší pravděpodobností vrátí jejich historický průměr.

Výhody využití neutrálních strategií trhu

Tržně neutrální fondy se při budování portfolia zaměřují na zmírnění tržního rizika. V situaci, kdy se finanční trhy vyznačují vysokou volatilitou, je pravděpodobnější, že tyto fondy překonají jiné fondy, které používají různé strategie.

Vkládání konkrétních sázek na konvergenci cen akcií současně zajišťuje všeobecné tržní riziko, což umožňuje tržně neutrálním strategiím dosáhnout nízké pozitivní korelace s trhem.

Příklad neutrální strategie trhu

Zajišťovací fondy obvykle drží tržně neutrální pozice, což jim umožňuje využívat jakoukoli dynamiku, která vzniká při pohybu cen. Zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze a dávají přednost tomu, aby zůstali tržně neutrální, protože si přejí absolutní výnosy, nikoli relativní výnosy.

Například mohou zaujmout 50% dlouhou pozici a 50% krátkou pozici v jakémkoli odvětví, aby zůstali tržně neutrální. Pokud se trh posune nahoru, ztráty způsobené krátkými pozicemi jsou vyrovnány ziskem z dlouhých investic.

Co je to strategie neutrálního trhu s akciemi (EMN)?

Strategie neutrálního trhu s akciemi (EMN) zajišťuje investora proti expozici na trhu Expozice na trhu Expozice na trhu se týká absolutního množství fondů nebo procenta portfolia, které je investováno do daného cenného papíru. . Je to možné, protože jeho výkonnost se měří podle rozpětí mezi dlouhou a krátkou expozicí fondu. Správce fondu využívá cenové pohyby držením dlouhých i krátkých pozic u akcií, které spolu úzce souvisejí.

Mohou například patřit společnostem ve stejném tržním sektoru, odvětví nebo zemi. Mohou také historicky korelovat nebo s podobnou tržní kapitalizací. Portfolia nesoucí EMN mohou vytvářet pozitivní výnosy pro investory bez ohledu na celkový tržní trend (býčí nebo medvědí).

Výběr akcií je nejdůležitějším aspektem dobré strategie EMN, protože skutečný pohyb trhu se stává irelevantní. Důvodem je, že bez ohledu na to, jakým směrem se sektor pohybuje, zisky a ztráty z obchodů se navzájem kompenzují.

Zjistit více

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Cena akcií Cena akcií Termín cena akcií označuje aktuální cenu, za kterou se na burze obchoduje část akcie. Každá veřejně obchodovaná společnost, pokud její akcie jsou
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found