Výdělečné peníze - přehled, jak to funguje, ochrana kupujícího

Výdělečné peníze, známé také jako zástava, jsou určité množství peněz, které kupující zaplatí prodejci, aby prokázal svou dobrou víru a úmysl transakci dokončit. Částka je obvykle 1% - 2% z prodejní ceny nebo pevná částka.

Vydělávejte peníze

Výdělečné peníze se také nazývají pojivové nebo tokenové peníze. V zásadě potvrzuje smlouvu a poté, co jsou vyplaceny skutečné peníze, jsou obě strany smlouvy povinny uskutečnit ústní dohodu.

Zasloužené peníze, které se často vyskytují v obchodech s nemovitostmi, lze použít k tomu, aby kupující získal více času na hledání financování nebo nalezení zbývající částky peněz na pokrytí celé ceny nemovitosti. Ve srovnání s jednoduchým vkladem nejsou výdělečné peníze výlučně v držení kupujícího, ale jsou také umístěny v úschově. Úschova. Úschova je ujednání o držení aktiv transakce třetí stranou. Aktiva jsou uchovávána na účtu třetí strany a jsou uvolněna pouze v případě, že je důvěryhodný nebo důvěryhodný účet v držení obou stran.

Pochopení výdělečných peněz

Pro kupující slouží vážné peníze prodejcům k prokázání, že to s určitou transakcí myslí vážně. Poskytuje prodejci motivaci pokračovat v transakci a počkat, až kupující najde prostředky k vyrovnání celé částky.

Výdělek peněz je proveden jako počáteční splátka Riziko splátky Riziko splátky označuje riziko, že částka jistiny (nebo část částky jistiny) nesplacená z půjčky bude předčasně splacena. Jinými slovy, riziko splácení je riziko předčasného splacení půjčky dlužníkem. v procesu prodeje. Pokud však dohoda z jakéhokoli důvodu propadne, kupující nemusí být schopen vrátit zastavenou částku.

Zejména to platí, pokud je transakce zrušena bez zavinění prodávajícího. Zasloužené peníze tedy mohou být vratné nebo nevratné a obvykle tomu tak je.

souhrn

  • Earnest money je vklad provedený prodejci, který představuje dobrou víru kupujícího něco koupit (např. Dům).
  • Na výši vkladu vážných peněz (EMD) má vliv několik faktorů, včetně aktuálního stavu na trhu nemovitostí, celkové ceny nemovitosti a vysoké poptávky po nemovitostech.
  • Částka EMD bude činit alespoň 1% z kupní ceny, ačkoli v některých případech sazby dosáhnou 2% - 3%.

Jak to funguje

Výdělečné peníze se ne vždy vyplácejí přímo prodejci. Vytvoření účtu úschovy prostřednictvím zprostředkovatele třetí strany pomáhá zajistit správné rozdělení peněz na konci transakce.

Jakmile prodejce nabídku přijme, je kupující povinen podepsat smlouvu označovanou jako „kupní smlouva“. Dohoda stanoví postup převodu skutečných peněz prodejci a také znamená, že obě strany uzavírají právně závaznou dohodu týkající se konkrétního subjektu, jako je koupě nebo prodej domu.

Jakmile je smlouva podepsána, je kupující povinen složit zaslané peníze na vázaný účet realitního agenta. Pokud jsou splněny všechny podmínky nákupu a prodeje, jsou peníze vyplaceny prodejci jako součást kupní ceny.

Pokud však kupující nezíská prostředky na nákup nebo se rozhodne nepokračovat v transakci, může získat své peníze zpět, pokud je to uvedeno ve smlouvě.

Koncept vydělaných peněz je založen na skutečnosti, že smlouva není povinností kupujícího koupit nemovitost. Mnoho věcí se může pokazit mezi vkladem vážných peněz (EMD) a uzavřením obchodu. Domácí inspekce mohou odhalit vady, které porušují dohodu; hodnocení Hodnocení Hodnocení je v zásadě způsob, jak provést nezaujatou analýzu nebo vyhodnocení aktiva, podniku nebo organizace nebo vyhodnotit výkon na základě dané sady standardů nebo kritérií. Provádí kvalifikovaný odhadce, hodnocení se obvykle provádí vždy, když má být nemovitost nebo aktiva prodána a její hodnota musí být stanovena, může být podstatně nízká. V takových případech může mít kupující právo vzít své peníze zpět nebo alespoň získat zpět jejich část.

Když prodejce přijme nabídku na koupi, je smluvně zavázán, že nemovitost na chvíli stáhne z trhu, dokud nebudou přijata opatření za nepředvídaných okolností, jako jsou kontroly a hodnocení.

Earnest Money Deposit (EMD)

V mnoha případech může kupující očekávat, že částka skutečného vkladu bude nejméně 1% z kupní ceny, i když sazby někdy dosahují 2% - 3%. Níže uvádíme některé z faktorů, které ovlivňují částku EMD:

  • Současný stav na trhu nemovitostí. Pokud se domy prodávají rychle, může prodejce požadovat vyšší částku EMD.
  • Celkové hodnoty vlastností
  • Pokud nabídku na nemovitost podal více než jeden kupující, dohodu může zajistit uchazeč nabízející nejvyšší částku vážných peněz.

Získejte peníze vs. záloha

Částka peněz zaplacená prodejci předem při koupi nemovitosti se nazývá záloha. Když kupující platí vážné peníze, projevuje to úmysl koupit dům, zatímco záloha se obvykle vyplácí po podpisu smluvní dohody a nákup je na cestě k dokončení.

Aby věřitel schválil půjčku na dům, musí kupující vyprodukovat zálohu ve výši obvykle 20%. Zbývající částku obvykle financuje banka. Stručně řečeno, skutečný vklad peněz je příslib prodejci nemovitosti a záloha je příslib věřiteli.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Peněžní protiplnění Peněžní protiplnění Peněžní protiplnění je nákup nesplacených akciových akcií společnosti za použití hotovosti jako způsobu platby. Nabídka v hotovosti je jedním ze způsobů, které může nabyvatel použít k získání podílu v jiné společnosti během fúze nebo akviziční transakce. Akcionáři obvykle upřednostňují hotovostní protiplnění
  • Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají smlouvu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké formě strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu
  • Finanční analýza nemovitostí Finanční analýza nemovitostí Výpočet NOI Finanční analýzu nemovitostí začneme výpočtem čistého provozního příjmu (NOI). Níže uvádíme několik předpokladů
  • Smlouva o zastoupení prodejce Smlouva o zastoupení prodejce Smlouva o zastoupení prodejce, známá také jako smlouva o zařazení do seznamu, je dohoda mezi prodejcem nemovitostí a makléřskou společností, která poskytuje podrobné informace o prodávané nemovitosti. Tvoří základ jednání mezi prodávajícím a kupujícím prostřednictvím agenta.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found