Proč zde chcete pracovat? - Jak odpovědět na velkou otázku

"Proč zde chcete pracovat?" je otázka, kterou očekávají všichni uchazeči o zaměstnání při každém pohovoru Průvodce po 10 nejlepších otázkách pohovorů Pokud jde o zodpovězení běžných otázek při pohovoru, je pro kandidáty příprava. Tato příručka k 10 nejdůležitějším otázkám při pohovoru vám pomůže připravit se na pohovor tím, že vás umístí na místo tazatele (vedoucího náboru) a pomůže vám vytvořit skvělé odpovědi! . Jakkoli se to může zdát jednoduché, otázka je tak důležitá, že může doslova vydělat nebo zlomit šance na získání zaměstnání. Vyžaduje to osobní, upřímnou odpověď, ale mnoho lidí se bojí dát špatnou nebo nepřijatelnou odpověď.

Proč zde chcete pracovat?

"Proč zde chcete pracovat?" - Není to vůbec nejhloupější otázka

Někteří lidé si myslí: „Proč tu chcete pracovat?“, Je vůbec nejhloupější otázka, ale není. Zaměstnavatelé si kladou otázku, že chtějí znát důvod, proč se uchazeč konkrétně uchází o práci u své společnosti, i když nejzřejmější odpovědí je, že zde viděli otevírání pracovních míst a že se chtějí dostat a dostat výplatu za něco ve společnosti.

Vzhledem k tomu, že o místo se uchází mnoho uchazečů, musí být zaměstnavatelé schopni posoudit, kdo je o aplikaci nejupřímnější a jak jejich nábor pomůže podpořit blahobyt a stav společnosti.

Důvody pro otázku „Proč tu chcete pracovat?“

Mezi další důvody, proč se zaměstnavatelé ptají na otázku „Proč zde chcete pracovat?“, Patří kromě výše uvedených:

  • Zaměstnavatelé potřebují znát kariérní cíle uchazeče a to, jak je práce v jejich společnosti v souladu s těmito cíli. Potřebují vědět, zda práce pro společnost povede k dlouhodobému zaměstnání a ne jen k mezitím, zatímco čekám na svou žádost v zahraničí.
  • Zaměstnavatelé se musí ujistit, že uchazeč nenaskočil do vlaku jen proto, že se ucházejí také jejich přátelé, nebo že je rodiče donutili zaslat životopis. Je důležité, aby věděli, že uchazeč si práci váží a přispěje ke zlepšení společnosti, jakmile tam začne pracovat.
  • Otázkou je způsob, jak zaměstnavatelé zjistit, zda uchazeč přišel připravený nebo zda o společnosti prozkoumal. Výzkum před pohovorem je jasnou známkou toho, že člověk má o práci skutečný zájem.

Jak by měl člověk odpovědět na velkou otázku?

Každý, kdo byl na pracovním pohovoru a byl dotázán: „Proč tu chcete pracovat?“, Může vážně slíbit, že to zní snadno, ale ve skutečnosti tomu tak není. Otázka je tak široká, že v okamžiku, kdy je položena, přijde na mysl mnoho věcí.

Jak však již každý uchazeč o zaměstnání ví, odpovědi musí být přímé k věci a měly by se vyhnout bití kolem křoví. Jak by tedy měl člověk na tuto otázku odpovědět? Zde je několik tipů:

1. Výzkum o společnosti pomáhá

Každý, kdo se uchází o práci, určitě nehledí jen na podrobnosti práce, ale také na společnost, která pozici nabízí. Uchazeči o zaměstnání by proto měli být seznámeni se společností, které se snaží být součástí, a to kontrolou jejích webových stránek a účtů na sociálních médiích, pokud existují.

Je důležité se dozvědět více o vizi a poslání společnosti a také si přečíst zprávy o jejich sociálních advokacích Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy do. Pokud máte ve společnosti přátele, můžete je požádat o radu a informace o podnikové kultuře.

2. Stanovení cílů, které jsou v souladu s posláním a vizí společnosti

Po prozkoumání je na čase se zeptat, které z poslání společnosti Poslání Poslání Poslání definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází, proč existuje nebo k jakému účelu slouží. , vize a cíle jsou v souladu s vlastními kariérními cíli. Poté může žadatel vybrat jeden nebo dva z nich, aby se připojil ke svým vlastním cílům.

Řekněme například, že cílem společnosti je naučit malé děti efektivně používat angličtinu jako druhý jazyk. Dobrou odpovědí by bylo, že žadatel uznává důležitost studia angličtiny jako druhého jazyka a chtěl by dětem pomoci naučit se jazyk výukou prostřednictvím společnosti.

3. Poskytnutí odpovědi, která vysvětluje, jak je najímání uchazeče výhodné pro obě strany

Získání zaměstnání je obousměrná ulice, což znamená, že by to mělo být dobré jak pro společnost, tak pro uchazeče. Pokud jsou v této fázi jasně vysvětleny výhody pro obě strany, je šance na nábor mnohem vyšší.

Jaké odpovědi na otázku „Proč zde chcete pracovat?“ je třeba se vyhnout?

Jakkoli chce být uchazeč velmi upřímný a říci, že právě plat je jeho hlavní hnací silou nebo že mu jeho přítel navrhl, aby se ucházel o místo kvůli výhodám, nepomůže mu to přistát.

Zaměstnavatelé v této rané fázi chtějí vědět, jak mohou těžit z náboru uchazeče o zaměstnání na konkrétní pozici. Poté, co to dokážou identifikovat, pak zváží, jak mohou ve společnosti udělat radost žadateli.

Závěrečné myšlenky

"Proč zde chcete pracovat?" je otázka položená ne proto, že by zaměstnavatel chtěl být polichocen, ale proto, že chce vědět, zda čas věnovaný konkrétnímu uchazeči je čas dobře strávený a ne zbytečný. Tato otázka by neměla odradit uchazeče o zaměstnání, ale měla by jim pomoci ukázat jejich budoucí hodnotu a přínos pro společnost, pokud budou přijati.

Více zdrojů

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k řešení běžné otázky týkající se pohovoru „Proč zde chcete pracovat?“. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Icebreaker Interview Questions Icebreaker Interview Questions Interviews can be trapné, zejména pokud jde o část zahájení pohovoru mimo kladení základních otázek, které již byly s největší pravděpodobností položeny a zodpovězeny ve formuláři žádosti. Znalost nejlepších otázek na rozhovor, které se ptají na ledoborec, umožňuje dotazovanému stát se pohodlnějším, a proto se může svobodněji kreativně a efektivně vyjádřit
  • Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založený na desetiletích zkušeností z přímého působení finančního týmu, který provádí pohovory se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven
  • Otázky k dotazování tazatele Otázky k dotazování tazatele V rozhovoru je důležité umět klást tazateli kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat
  • Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem I když to není „povinné“, důrazně se doporučuje poslat vám e-mail s poděkováním po rozhovoru, abyste posílili svůj zájem o příležitost, zdůraznili své silné stránky a navázali na cokoli z pohovoru. Doporučujeme poslat e-mail do několika hodin od pohovoru, protože náboroví manažeři často rozhodují velmi rychle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found