Fallen Angel - Naučte se charakteristiky dluhopisů se sníženou platností

Padlý anděl je dluhopis, který byl hodnocen na investiční úrovni, ale od té doby byl snížen na junk status kvůli klesající finanční pozici jeho emitenta. Dluhopis je snížen o jednu nebo více z velkých tří ratingových služeb Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost splnit hlavní a - Fitch, Moody's a Standard & Poor's (S&P ). Ke snížení ratingu dluhopisů může dojít, když emitent dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti. dochází k poklesu výnosů nebo k jiným finančním problémům. Šance na snížení ratingu dluhopisu se zvyšuje, když úroveň dluhu účetní jednotky Dluhová kapacita Dluhová kapacita se vztahuje k celkové výši dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu. rostou, zatímco výnosy trvale klesají.

I když lze downgrade považovat za negativní, padlí andělé jsou atraktivní pro protichůdné investory, kteří chtějí využít schopnosti účetní jednotky se zotavit. Jsou považovány za dluhopisy vyšší kvality než průměrné dluhopisy s vysokým výnosem, protože mají potenciál vrátit se zpět do investičního stupně. Vydavatelé padlých andělů jsou obvykle větší a vyspělejší společnosti se známými značkami. Obvykle tedy mají zdroje, které jim pomohou vrátit se zpět do investičního stupně.

Padlý anděl v kontextu financí

Charakteristika padlého anděla

Padlí andělé mají v průměru vyšší volatilitu cen. Před očekávaným downgrade jsou obvykle na trhu hromadně prodávány. Po downgrade ceny často rostou, protože mnoho investorů spěchá ke koupi těchto dluhopisů pro spekulativní účely. Jakmile se firma vzpamatuje z finanční tísně, investoři doufají, že dosáhnou vysokých výnosů.

Padlí andělé mají v průměru vyšší úvěrovou kvalitu ve srovnání s jinými junk dluhopisy a indexy junk bondů s původní emisí. Asi 75% dluhopisů v kategorii padlých andělů má rating BB, a proto mají nižší kreditní riziko. Průměrná 12měsíční výchozí míra pro padlé anděly je 3,51%. To je příznivé ve srovnání s 4,51% dluhopisů s vysokým výnosem s původním vydáním a 4,22% pro dluhopisy s vysokým výnosem.

Anděl zotavuje z pádu

Následující okolnosti nejčastěji vedou k úspěšnému zotavení padlých andělů:

1. Změny v obchodních segmentech

Účetní jednotka může obdržet snížení ratingu kvůli nedostatečné výkonnosti konkrétních segmentů svého podnikání. Například v případě společnosti Nokia generoval obchodní segment telekomunikačních zařízení vyšší výnosy než segment ručních zařízení. Se zavedením sofistikovanějších mobilních zařízení konkurenty, jako jsou Apple a Microsoft, Nokia nebyla schopna generovat adekvátní výnosy ze svého obchodu s ručními zařízeními. Po prodeji segmentu ručních zařízení společnosti Microsoft se společnost Nokia mohla zaměřit na zlepšení segmentu telekomunikačních zařízení, aby generovala více výnosů.

2. Snížení výdajů

Nejběžnější strategií obnovy pro bojující společnost je implementace opatření ke snížení nákladů. Snížení nákladů může zahrnovat omezení výdajů na zdroje, propouštění zaměstnanců nebo snížení výhod. Společnost může omezit výdaje na zdroje úspěšným vyjednáváním nižších nákladů od dodavatelů. Může také ukončit služby některých zaměstnanců, jejichž služby jsou ve výrobním procesu méně kritické. Automatizace některých výrobních procesů může pomoci snížit počet zaměstnanců připojených k těmto oddělením. Firma může také snížit dávky, jako jsou důchodové nebo zdravotní povinnosti, dokud se plně nezotaví.

3. Změny v nasazení kapitálu

Společnost může provádět změny v nasazení kapitálu snížením kapitálu přiděleného segmentům s nedostatečným výkonem a zvýšením alokace kapitálu do segmentů s dobrým výkonem. Tato strategie si klade za cíl snížit alokaci kapitálu do méně výnosných oblastí a efektivněji využívat kapitál. Americká mezinárodní skupina (AIG) provedla tuto strategii, aby zůstala na hladině i po finanční krizi v roce 2008. Společnost zlepšila alokaci kapitálu do nejproduktivnějších obchodních segmentů, aby posílila svoji příjmovou základnu. Rovněž zlikvidovala část svých aktiv, aby získala další kapitál. AIG použila prostředky k vrácení vládních záchranných peněz, které obdržela.

Fallen Angels vs. Rising Star Bonds

Fallen angels jsou dluhopisy, které byly dříve investičního stupně, ale od té doby byly sníženy na status nevyžádaných dluhopisů kvůli poklesu úvěrového hodnocení emitenta. Na druhé straně vycházející hvězdy jsou dluhopisy, které byly dříve považovány za spekulační stupeň, ale postupem času rostly jejich výnosy. Přibližují se úrovni dluhopisů investičního stupně a považují se za snížené riziko selhání. Většina rostoucích hvězdných dluhopisů jsou vydávány relativně novými podniky, které nemají historii splácení dluhu, kterou mohou ratingové agentury použít k jejich posouzení.

Investoři mohou získat z investic do dluhopisů padlých andělů jejich nákupem těsně před nebo po snížení ratingu, kdy budou ceny těchto dluhopisů pravděpodobně nejnižší. Oživení padlého anděla má tendenci zvyšovat ceny s rostoucí poptávkou po dluhopisu. Při investování do rostoucích hvězdných dluhopisů musí investoři identifikovat dluhopis ve správný čas tržního cyklu, kdy jsou ceny relativně nízké. Pokud dluhopis získá lepší úvěrový rating, je to známkou toho, že emitent pravděpodobně splní své dluhové závazky. Jakmile vycházející hvězda přejde na dluhopis s investičním stupněm, může emitent získat přístup k financování od větší skupiny investorů, kteří se vyhýbají zbytečným dluhopisům.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení padlého anděla. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další zdroje uvedené níže:

  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Tržní hodnota dluhu Tržní hodnota dluhu Tržní hodnota dluhu označuje tržní cenu, kterou by investoři byli ochotni koupit za dluh společnosti za, který se liší od účetní hodnoty v rozvaze.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found