Sdružení majitelů domů - přehled, odpovědnosti a výhody

Sdružení vlastníků domů nebo HOA je řídícím orgánem určitého pododdělení, rozvoje městských domů Real Estate Investment Trust (REIT) Realitní investiční trust (REIT) je investiční fond nebo cenný papír, který investuje do nemovitostí vytvářejících příjem . Fond provozuje a vlastní společnost akcionářů, kteří přispívají penězi na investice do komerčních nemovitostí, jako jsou kancelářské a bytové domy, sklady, nemocnice, nákupní centra, studentské bydlení, hotely, bytový komplex nebo komunita, která je založena, když je nemovitost vývoj je postaven. Je nainstalován, aby poskytoval soubor pravidel a předpisů, které jsou vynucovány pro majetek spadající pod jeho jurisdikci.

Sdružení vlastníků domů

Každý jednotlivec nebo rodina, která si koupí nemovitost v uvedeném pododdělení, se automaticky zaregistruje k členství ve sdružení vlastníků domů a obdrží kopii smluv, podmínek a omezení (CC&R). Každý měsíc se platí odpovídající členský poplatek; skutečná částka závisí na zařízeních, která mají členové k dispozici.

Vývoj pouze se standardním vybavením, jako je plavecký bazén, dětské hřiště a klubovna, poplatek Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, označuje poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k produktu nebo zakoupeno. pár stovek dolarů, zatímco ty špičkové s více zařízeními si mohou účtovat až 1 000 až 5 000 dolarů.

HOA zajišťuje, že po všech stanovách stanovených asociací, jakož i těch, které ukládají městské vyhlášky, bude následovat najímání společnosti pro správu nemovitostí, která se postará o prosazování pravidel a vyřizování úloh údržby.

Pitevní smlouvy, podmínky a omezení HOA

Smlouva, v nejpřísnějším smyslu, je právně závazná dohoda mezi stranami, a to je v podstatě stejné, pokud jde o nemovitosti. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice , struktury a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Smlouva nebo CC&R obsahuje pravidla, která jsou uložena na nemovitosti a vymáhána sdružením majitelů domů a zavazují vlastníka nemovitosti, která spadá pod jeho jurisdikci. Ve skutečnosti je i právně závazná i velmi jednoduchá vzájemná dohoda podepsaná soukromě mezi lidmi žijícími v sousedství, vesnici nebo členění a její porušení může zahrnovat soudní jednání.

V zásadě existují dva důvody, proč vlastníci domů uzavírají smlouvu. Prvním z nich je udržovat a zvyšovat estetickou hodnotu vesnice nebo podoblastí a udržovat hodnoty majetku. Zadruhé, má to umožnit majitelům domů žít pohodlně a v klidu bez obtěžování cizími osobami nebo některými dalšími členy, kteří by mohli způsobit vyrušování nebo rušení v prostorách.

Například určitý člen sdružení vlastníků domů pořádá v klubovně oslavu narozenin a zve sto lidí, aby používali bazén bez získání souhlasu sdružení. To může způsobit obtěžování ostatních členů, kteří také mohou chtít využívat klubovnu, a také zvyšuje šanci na rozbití nebo zničení zařízení nebo terénní úpravy.

Odpovědnosti HOA

Sdružení vlastníků domů, jak již bylo zmíněno dříve, je řídícím orgánem konkrétního rozvoje nemovitostí, jako je obec nebo nižší členění. Ačkoli různé HOA dodržují různé způsoby, jak to udělat, existuje zastřešující soubor odpovědností, které zpracovává, včetně:

1. Údržba terénních úprav

Jednou z věcí, díky nimž je komunita exkluzivní, jsou její terénní úpravy, které jsou navrženy tak, aby zahrnovaly každou jednotlivou nemovitost v areálu. Každý, kdo přijde na návštěvu, může okamžitě poznat, že do vesnice vstoupil kvůli terénním úpravám, bezpečnostní kanceláři a pozdravům u vchodu. Součástí terénní úpravy je také chodník, ploty jednotlivých domů, rostliny, zahrady, design klubovny a další prvky.

2. Zajištění bezpečnosti

Nejatraktivnější částí života v exkluzivním sousedství je bezpečnost, která s ním přichází. Ve skutečnosti jej vývojáři vždy používají jako jeden ze svých nejsilnějších prodejních míst. Sdružení vlastníků domů je odpovědné za najmutí bezpečnostní agentury, která poté přidělí pracovníky k zabezpečení celé nemovitosti a stanoví pravidla týkající se přístupu do sousedství a zachování soukromí.

3. Zajištění údržby ulic

Pokud žijete v obydlích, o pouliční osvětlení a údržbu se stará místní samospráva. V exkluzivních čtvrtích je však za to odpovědná HOA, která využívá prostředky z pokladny sdružení. Koneckonců, každý člen platí měsíční členský poplatek na pokrytí projektů, které zahrnují údržbu ulic.

4. Implementace skutkových omezení

Sdružení vlastníků domů chce mít kontrolu nad tím, co jde dovnitř a ven ze sousedství a co se děje s vlastnostmi každého člena. Existuje mnoho omezení uložených v závislosti na nemovitosti, například na tom, jak a kdy lze provést renovaci nebo úpravy, zda jsou domácí mazlíčci povoleni či nikoli a jak jsou obyvatelé staré. Existují dokonce i HOA, které neumožňují vystavení samoobsluhy nebo potravin ve vesnici.

Výhody HOA

Se vším, co bylo uvedeno výše, nabízí HOA řadu výhod a nevýhod. Nejprve se ale podívejme na kladné stránky.

1. Zvýšená domácí hodnota

Stručně řečeno, HOA chrání každý majetek, který spadá pod jeho jurisdikci, a tím zvyšuje jeho estetické a tržní hodnoty. Pravidla, která jsou zavedena, pomáhají udržovat sousedství a zajišťují, aby si každý člen byl vědom svých odpovědností jako rezidenta. Dále stanoví podmínku, že jelikož má porušení důsledky, každý člen se řídí pravidly, která pomáhají dosáhnout pořádku a harmonie.

2. Sdílené hodnoty

Lidé, kteří žijí ve stejné čtvrti s HOA, sdílejí stejné hodnoty, které podporují dobrou vůli a skvělé vztahy se sousedy.

3. Zabezpečení

S bezpečností jako jednou z nejsilnějších vlastností vesnice mohou členové HOA v noci spát lépe a zdravěji, protože vědí, že jsou v bezpečí. Děti si mohou během dne také hrát v klubovně nebo mimo ulici, aniž by museli přemýšlet o mnoha negativních věcech.

4. Vybavení

Pamatujte, že v HOA se platí měsíční poplatky a část z toho jde na údržbu jeho vybavení, jako je klubovna, bazén, rekreační středisko, tenisové kurty, basketbalové kurty a další. Život v exkluzivním sousedství dává člověku výsadu užívat si taková zařízení, aniž byste museli opouštět vesnici a přinášet další náklady.

Nevýhody HOA

Abychom vyvážili naše znalosti o tom, co je to sdružení vlastníků domů, proberme také jeho nevýhody.

1. Poplatky

Život v dobře udržované čtvrti nepřichází zadarmo. Poplatky se platí měsíčně a mohou být velmi drahé pro členění s luxusnějším vybavením. Nemluvě o tom, že členové mohou také platit další poplatky.

Pokud má například sdružení majitelů domů pocit, že chce přidat další bazén a rekreační středisko, ale je nedostatečně financováno, budou náklady, které jim vzniknou, kompenzovány členy tím, že za určité období budou muset zaplatit dodatečnou částku.

2. Omezení na nájemce

I když někteří členové mohou chtít otevřít svůj majetek nájemcům, většina HOA v tomto ohledu vynucuje pravidla. Například určitá čtvrť vyžaduje, aby pouze 20% domů mohlo být otevřeno nájemcům, zatímco zbytek musí být obýván samotnými vlastníky.

Ostatní sdružení vlastníků domů nedávají členům svobodu nechat někoho jednoduše pronajmout si dům a místo toho podrobí nájemce důkladnému prověřovacímu procesu, který může být pro některé lidi nepříjemný.

3. Údržba

Jedním z účelů HOA je zajistit, aby byla neustále udržována estetická stránka nemovitosti. V okamžiku, kdy část domu potřebuje renovaci, bude HOA vyžadovat, aby byla provedena v co nejkratší době.

4. Uzavření trhu

Být členem sdružení vlastníků domů nezaručuje doživotní členství, zejména pokud majitel domu nezaplatí příslušné poplatky. Uzavření trhu bude jistě za rohem.

Závěrečné myšlenky

Na základě výše uvedených informací lze říci, že celkově je HOA dobrá věc. Lidé si prostě musí pamatovat, že nic dobrého není levné. Život v pohodlí, stylu a luxusu rozhodně přichází s cenou.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Základy finančního modelování nemovitostí Základy finančního modelování nemovitostí Naučte se základy finančního modelování nemovitostí v tomto úvodním průvodci vytvořením finančního modelu pro projekt rozvoje nemovitostí.
  • Cenné papíry zajištěné hypotékou Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypotéky. MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního obchodu
  • Model rozvoje nemovitostí Model rozvoje nemovitostí Model rozvoje nemovitostí se obvykle skládá ze dvou částí: Souhrn obchodů a Model peněžních toků. Ve shrnutí dohody všechny důležité předpoklady
  • Pronájem k vlastnímu Pronájem k vlastnímu je způsob, jak se někdo může okamžitě nastěhovat a bydlet v domě tím, že zaplatí nájemné a později bude mít možnost (nikoli povinnost) koupit

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found