Portfolio s pevným výnosem - přehled, investiční strategie, výhody

Portfolio s pevným výnosem zahrnuje investiční cenné papíry, které platí pevný úrok až do data jejich splatnosti. Po splatnosti se jistina jistiny vyplatí investorovi.

Portfolio s pevným výnosem

Některé příklady cenných papírů s pevným výnosem jsou:

  • Depozitní certifikáty (CD)
  • Státní dluhopisy
  • Korporátně vydané dluhopisy
  • Treasury Bills Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (or T-Bills for short) are a short-term financial instrument that is emited the US Treasury with splatnosti range from a few days up to 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států.
  • Dluhopisové podílové fondy

Souhrn:

  • Portfolio s pevným výnosem zahrnuje investiční cenné papíry, které platí fixní úrok až do data splatnosti. Po splatnosti se jistina jistiny vyplatí investorovi.
  • Strategie investování s pevným výnosem se v zásadě zaměřuje na generování výnosů z nízkorizikových cenných papírů s pevnou (známou nebo určitou) úrokovou sazbou.
  • Portfolio s pevným výnosem zahrnuje depozitní certifikáty (CD), státní pokladniční poukázky, dluhopisy a podílové fondy, což jsou obvykle nízkorizikové cenné papíry se zjištěným úrokem.

Co je to investice s pevným výnosem?

Strategie investování s pevným výnosem se v zásadě zaměřuje na generování výnosů z nízkorizikových cenných papírů s pevnou (známou nebo určitou) úrokovou sazbou. Portfolio s pevným výnosem zahrnuje depozitní certifikáty (CD), státní pokladniční poukázky, dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. a podílové fondy, což jsou obvykle nízkorizikové cenné papíry se zjištěným zájmem.

Investiční strategie s pevným výnosem - typy

1. Investice do žebříčkových dluhopisů

Strategie investování do portfolia dluhopisů do portfolia dluhopisů, běžně označovaná jako dluhopisové investování do žebříčků, se zaměřuje na diverzifikaci portfolia nákupem cenných papírů s pevným výnosem s různými daty splatnosti v podobě žebříku, tj. Způsobem s nízkou až vysokou příčkou.

Diverzifikované portfolio pomáhá zmírňovat riziko a prospěch z krátkodobých dluhopisů po jednom, jakmile dozrávají, a poté reinvestuje jistinu do dluhopisů s vyšší příčkou. Zajišťuje zvýšení výnosů a výnosné investiční portfolio.

2. Investice do portfolia dluhopisů s odrážkami

Strategie investování do bullet obligací, která se běžně označuje jako bullet investování, vyžaduje budování portfolia nákupem cenných papírů s pevným výnosem v různých dnech, ale se stejným datem splatnosti. Diverzifikuje investiční portfolio a současně zajišťuje budoucí „kulku“ výnosných výnosů.

Strategii kuličkových investic obecně přijímají investoři, kteří mohou v budoucnu potřebovat velké množství finančních prostředků. Může se jednat o financování vysokoškolského vzdělání, zaplacení svatby, nákup velkého majetku a mnoho dalších.

3. Investice do portfolia dluhopisů s činkou

Investice do portfolia dluhopisů s činkou, běžně označované jako investice s činkou, je investiční strategie s pevným výnosem, která vyžaduje budování portfolia se dvěma extrémy, tj. Krátkodobé a dlouhodobé dluhopisy bez mezilehlých dluhopisů. Klíčovým základním faktorem, který stojí za investiční strategií s činkou, je věnovat pozornost krátkodobým dluhopisům portfolia a po jejich splatnosti je stále válcovat do nových emisí.

Krátkodobé dluhopisy pro portfolio činky jsou se splatností menší než nebo rovné pěti letům a dlouhodobé dluhopisy splatné za deset let nebo vyšší. Tato strategie vyžaduje aktivní správu Aktivní správa Aktivní správa je využití lidského kapitálu ke správě portfolia fondů. Aktivní manažeři se spoléhají na analytický výzkum, osobní úsudek a předpovědi, protože je třeba se zaměřit na krátkodobé dluhopisy, aby je efektivně udržovaly v zavádění do nových emisí po splatnosti.

Investiční strategie s pevným výnosem

Cenné papíry s pevným výnosem - výhody

Portfolio primárně skládající se z cenných papírů s pevným výnosem je výhodné mnoha způsoby, včetně:

1. Diverzifikace

Budování portfolia v zásadě s cennými papíry s pevným výnosem přináší diverzifikaci Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů nebo kapitálu portfolia na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty v tabulce. Diverzifikace je charakteristika s vysokou prioritou, kterou je třeba mít na paměti při budování jejich portfolia. To platí zejména tehdy, když je trh vysoce volatilní a nejistý, přičemž ceny drasticky stoupají a klesají.

Diverzifikace pomáhá vnést odolnost investičního portfolia proti takové volatilitě a cenovým korekcím. Vytváří pocit rovnováhy, kde pokud trpí jedna část portfolia, portfolio je dostatečně rozmanité, aby zakrylo mezeru tím, že má další část vysoce výkonných cenných papírů.

2. Fixní příjem

Pojem „cenné papíry s pevným výnosem“ poskytuje určitý pohled na to, proč je upřednostňováno portfolio, které se skládá hlavně z cenných papírů s pevným výnosem. Cenné papíry s pevným výnosem nejen vyplácejí dividendy a poskytují dobré výnosy, ale také nabízejí stálý tok příjmů.

3. Úroveň rizika

Ve srovnání s akciemi mají cenné papíry s pevným výnosem obvykle relativně nižší expozici riziku. Většinou zahrnuje „riziko selhání“, což je situace, kdy emitent dluhopisů není schopen dostát svým finančním závazkům.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich
  • Riziko selhání Riziko selhání Riziko selhání, také nazývané pravděpodobnost selhání, je pravděpodobnost, že dlužník neprovede úplné a včasné platby jistiny a úroků,
  • Investiční portfolio Investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found