Prázdné transakce - zrušení podvodných transakcí a nákupů

Prázdné transakce jsou transakce, které jsou zrušeny prodejcem nebo obchodníkem před tím, než je transakce vypořádána prostřednictvím účtu zákazníka na kartě. Prázdná transakce zruší původní transakci, jako by se neuskutečnila, a obvykle trvá dva až tři pracovní dny, než se projeví. Pokud je prodej zrušen, prodej není zachycen ani vypořádán.

Prázdné transakce

Několik příkladů transakcí, které jsou většinou neplatné, jsou podvodné nákupy, nesprávně naúčtované zboží, chybné poplatky atd. Tyto transakce se neobjeví ve výpisu z účtu Výpis z účtu Výpis z banky je finanční dokument, který poskytuje souhrn činnosti majitele účtu , obvykle připraveno na konci každého měsíce. ale může se jevit jako nevyřízené transakce.

Když transakce čeká na vyřízení, zákazník nebude mít přístup k příslušné částce. Před vypořádáním musí být transakce neplatná.

Jakmile je transakce vyřízena a odeslána ke zpracování, již ji nelze zrušit. Pokud transakce není zrušena, bude zákazníkovi účtován poplatek a jediným způsobem, jak tento proces zvrátit, je vrácení peněz.

souhrn

  • Prázdné transakce jsou transakce, které jsou zrušeny prodejcem nebo obchodníkem před tím, než je transakce vypořádána prostřednictvím účtu zákazníka na kartě.
  • Zrušení transakce v případě podvodu se liší od vrácení částky spojené s transakcí.
  • Transakce je neplatná před fází vypořádání, zatímco vrácení peněz probíhá po fázi vypořádání a převodu peněz.

Jak probíhá prodej debetních karet / kreditních karet?

Existují dva různé kroky pro zpracování prodeje prostřednictvím debetní nebo kreditní karty. Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která majiteli umožňuje nakupovat bez vynášení jakékoli částky v hotovosti. Místo toho pomocí kreditu.

1. Povolení

Autorizace probíhá v reálném čase - jakmile je karta přesunuta. Kontaktuje se banka zákazníka a vygeneruje se autorizace. Jakmile je karta schválena, prodej bude autorizován a je připraven ke zpracování. Tržby dne se konají v tranzitu až do konce dne.

2. Zachyťte

K zachycení dochází po schválení prodeje. Všechny schválené prodeje dne jsou odesílány ke zpracování. Jakmile je prodej zachycen, bude obchodníkovi za prodej zaplaceno a z účtu zákazníka bude stržena částka.

Transakce neplatnosti vs. vrácení peněz

1. Transakce je neplatná před fází vypořádání, zatímco po fázi vypořádání a převodu peněz dochází k vrácení peněz.

2. Vrácení peněz je vrácení peněz zákazníkovi k vyrovnání počátečního prodeje. Na rozdíl od neplatných transakcí zahrnuje vrácení peněz převod peněz mezi účty zúčastněných stran.

3. Vrácení peněz proběhne po splnění objednávky. Prostředky zákazníka jsou zadržovány během procesu vrácení peněz a po ukončení procesu vrácení peněz je připsána částka na jeho účet.

4. Refundace obvykle trvají déle než transakce, které jsou neplatné. Je časově i nákladově efektivnější zrušit transakci, než požádat o vrácení peněz později.

Zrušení podvodných transakcí

Existuje mnoho podvodných transakcí, které probíhají online. Abychom tomuto problému čelili, společnosti vydávající karty instalují podvody Podvody Podvody se týkají jakékoli klamavé činnosti prováděné jednotlivcem s cílem získat něco prostředky, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo v identifikačních službách a softwaru.

Zákazník má možnost ověřit si pravost transakce se společností a v případě, že má podvodnou povahu, transakci okamžitě zruší.

V případě, že zákazník nereaguje na ověření, mnoho společností vydávajících karty ve výchozím nastavení takovou transakci zruší. Provádí se mnohem dříve, než dosáhne fáze vypořádání, aby se zajistilo, že zákazník je v bezpečí.

Zrušení nákupů

Chyby jsou opraveny neplatnými transakcemi okamžitě během nákupu. Například zákazník vejde do maloobchodní prodejny sportovního vybavení a je účtován nesprávně. Pokladník pak může zrušit transakci, znovu provést skenování položky a správně účtovat poplatky zákazníkovi.

Jak je tomu u většiny platforem elektronického obchodování Úvod do elektronického obchodování Elektronický obchod označuje obchodní transakce zboží nebo služeb prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Úvodní průvodce, obchodníci umožňují určitou dobu zrušit nákup provedený zákazníkem. Dělá se to, protože online je hodně na výběr a umožňuje zákazníkům změnit názor, jakmile provedou nákup.

V takovém případě nedojde k vypořádání po určitou dobu. Pokud je nákup v dané lhůtě zrušen, obchodník transakci zruší a kupujícímu nebudou účtovány žádné poplatky.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Transakční riziko Transakční riziko Transakční riziko je vystavení faktorům nejistoty, které mohou ovlivnit očekávaný výnos z obchodu nebo transakce. To může zahrnovat, ale není omezeno na devizové riziko, komoditní a časové riziko.
  • Červené vlajky podvodů Červené vlajky podvodů Červené vlajky podvodů označují nežádoucí situace nebo podmínky, které trvale přispívají k podvodům, plýtvání nebo zneužívání zdrojů.
  • Produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vychází z
  • Obchodní riziko Obchodní riziko Obchodní riziko se týká nejistoty týkající se ceny a množství zboží, které je k dispozici pro prodej spotřebitelům. Výsledkem může být obvykle prodejní riziko

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found